Ειδήσεις

2 Ιουν 2008

«Σινέ Παράδεισος», ξανά μαζί...

Μήνυμα αναγνώστη

Τι κι αν έχουν περάσει δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που πρωτοάνοιξε τις πύλες του... Τι κι αν η ζωή μας έχει κατακλυστεί από τα DVD και τους πολυκινηματογράφους... Τι κι αν μεσολάβησε ένα διάλειμμα τριών περίπου χρόνων...
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 9 μ.μ, σας περιμένουμε στο «Σινέ Παράδεισο» σε ένα πάρτυ που θα προβληθούν στιγμιότυπα από τις ταινίες του καλοκαιριού με τη συνοδεία μουσικής, εδεσμάτων και εικόνων από την ιστορική διαδρομή του κινηματογράφου μας…

Συνεχίζεται...

«…Γυρέψαμε ένα παράθυρο στον κόσμο, ονειρευτήκαμε μια κρυφή ματιά στον παράδεισο, ανεβήκαμε στα υψίπεδα της πόλης και απλώσαμε στην ταράτσα το όνειρο μας…Αγιόκλημα, γιασεμί και ένα λευκό πανί …»

Τι κι αν έχουν περάσει δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που πρωτοάνοιξε τις πύλες του... Τι κι αν η ζωή μας έχει κατακλυστεί από τα DVD και τους πολυκινηματογράφους... Τι κι αν μεσολάβησε ένα διάλειμμα τριών περίπου χρόνων...
Ο «Σινέ Παράδεισος» έδωσε στο παρελθόν την ευκαιρία σε πολλούς από εμάς να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε το σινεμά, να έρθουμε σε επαφή με εξαίσια δείγματα της έβδομης τέχνης και να επικοινωνήσουμε πολιτιστικά.
Βραδιές κι εκδηλώσεις με τον Θ. Αγγελόπουλο, τον Π. Βούλγαρη, τον Κ. Γαβρά, τον Γ. Δαλιανίδη, τον Μ. Κακογιάννη, το Ν. Κούνδουρο, την Ε. Παππά, την Τ. Μαρκετάκη, το Ν. Πιοβάνι, τον Μ. Πλέσσα, τον Σ. Τατασόπουλο, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, των δευτεραγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου και πολλών άλλων.
Με κορυφαία και πιο συγκινητική βραδιά τη δυναμική έναρξη του “Σινε Παράδεισος”, δεκαεννέα χρόνια πριν, με τον Τζουζέπε Τορνατόρε, δημιουργό της ομώνυμης και βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας, που έγινε ο νονός του. Και τότε η επιμονή, η αποφασιστικότητα, η πίστη, η συνέπεια και η αγάπη για το σινεμά έγινε η απαρχή ενός “κινήματος” θερινών δημοτικών κινηματογράφων με αποτέλεσμα ο κόσμος να αφήσει τον καναπέ και να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη.
Ο πλήρως ανακαινισμένος «Σινέ Παράδεισος» είναι ξανά μαζί σας και παραμένει η διαχρονική πρόταση για μαγικές κινηματογραφικές αποδράσεις κάτω από τα αστέρια της πόλης μας.
- Με μια καινούργια, δροσερή θερινή αίθουσα γεμάτη λουλούδια,
- Με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα ήχου και εικόνας,
- Με ένα εξαιρετικό μπαρ, γεμάτο από πρωτότυπα εδέσματα, αφού σύμβουλος είναι ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου ΑΘΗΡΙ, Αλέξανδρος Καρδάσης.
- Με προσεχτικά επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών για όλα τα γούστα κι όλες τις ηλικίες…

Ο «Σινέ Παράδεισος» αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του Κορυδαλλού στον τομέα της ψυχαγωγίας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα πολυπληθές κοινό που ψάχνει να βρει ανάσες δροσιάς στο καμίνι της πόλης.
Παρέα μαζί μας η ιστορική Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού που αναλαμβάνει ξανά δράση με αφιερώματα, εκδηλώσεις και πρεμιέρες μεγάλων δημιουργών…
Κάνοντας μια νέα αρχή και γιορτάζοντας την εξέλιξη μιας πάντοτε διαχρονικής πορείας 19 χρόνων, ανοίγουμε τις πόρτες του κινηματογράφου μας και σας προσκαλούμε στις ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη.
· Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 9 μ.μ, σας περιμένουμε στο «Σινέ Παράδεισο» σε ένα πάρτυ που θα προβληθούν στιγμιότυπα από τις ταινίες του καλοκαιριού με τη συνοδεία μουσικής, εδεσμάτων και εικόνων από την ιστορική διαδρομή του κινηματογράφου μας…
· Την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 9 μ.μ, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τη Rosebud σας καλούν στην πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας του Rodrigo Pla, «LA ZONA» που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς όπου και αν προβλήθηκε…
Μεξικό,2007. Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Γκιμένεθ Κάχο, Μαριμπέλ Βερντού, Κάρλος Μπαρδέμ, Ντανιέλ Τοβάρ, Άλαν Χαβέζ.

Σας περιμένουμε να ξανά-ανακαλύψετε το ανακαινισμένο “Σινέ Παράδεισος” και να γεμίσετε τα καλοκαιρινά βράδια σας με μοναδικές εικόνες που θα ξεπηδήσουν από το λευκό πανί του θερινού του δήμου μας.
“Ελάτε να ανακαλύψετε τη μαγεία μιας προβολής κάτω από τ’ αστέρια”.
Σινέ Παράδεισος, Ζάππα 4, Κορυδαλλός, τηλ. 210-49.60.955.
Καθημερινά δύο προβολές 9 και 11.
Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη έως Κυριακή, 7 €, Δευτέρα έως Τετάρτη, 5 €, Παιδικό- Νεανικό, 4 €.
Το πρόγραμμα όλων των ταινιών της σεζόν διατίθεται στο ταμείο του Σινέ Παράδεισος και σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.
..Ελληνικό Χρηματιστήριο 2008: ...όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος.

==Αγορά: Το κουτόχορτο και η απάντηση
=http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=16045&Itemid=48
=Πρόεδρε, θυμήσου τις δεσμεύσεις σου στις 10/1
Γράφει ο Κώστας Ψωμιάδης
Ελληνικό Χρηματιστήριο 2008: ...όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Τα τελευταία 15 λεπτά του Μάη που... συγκλόνισαν την Σοφοκλίτσα ήταν αρκετά για την ολοκληρωτική αποκάλυψη των πραγματικών ρόλων που παίζουν στην αγορά οι θεσμοί, οι φορείς και οι άνθρωποι της.
Υπό την... υψηλή προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβατικών μέσων ενημέρωσης επιχειρείται η πλήρης αποενοχοποίηση των γεγονότων της Παρασκευής.
Αυτά ανέλαβαν εργολαβικώς –γιατί επίσημη ανακοίνωση από την Επιτροπή Κεφαλαιογοράς δεν υπάρχει ακόμα- να μας... διαφωτίσουν: «ξέρετε δεν έγινε τίποτα το μεμπτό. Η αναδιάρθρωση των δεικτών (MSCI και MSCI Small Cap) ευθύνεται για ότι είδαμε και ήταν απολύτως φυσιολογική ενέργεια των μεγάλων «σπιτιών» της αγοράς».
Αλλά, επειδή ο κοινός νούς ακόμα στην χώρα μας δεν έχει πολτοποιηθεί (όσο κι αν το παλεύει το κατεστημένο), εμείς, η fmvoice.gr, θέλουμε να θέσουμε στον δημόσιο διάλογο και προβληματισμό μερικά απλά ερωτήματα-θέματα.
Πρώτον, στις τέσσερις και τριαντά πέντε λεπτά έμαθαν όλοι οι διαχειριστές και οι επενδυτές την ανακοίνωση ή την είδηση της αναδιάρθρωσης;
Μήπως τότε εξεδόθη η ανακοίνωση και εμείς δεν το αντιληφθήκαμε; Όλα έγιναν τυχαία Παρασκευή απόγευμα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τα μέσα ενημέρωσης κλειστά και τα Κυριακάτικα στο τυπογραφείο;
Δεύτερον, τα απίστευτα συν εμφανίστηκαν όχι μόνο σε μετοχές που αφορούσε θετικά η αναδιάρθωση, αλλά και σε τίτλους που τα αφορούσε αρνητικά ή που δεν τα αφορούσε καθόλου.
Τρίτον, εντάξει γίνεται μια αναδιάρθωση των δεικτών. Την Δευτέρα το πρωί οι διαχειριστές και οι επενδυτές δεν θα έβρισκαν χαρτιά να αγοράσουν; Δηλαδή η Εθνική... θα ξεκλίδωνε στα 50 ευρώ και έσπευσαν σαν μανιασμένοι να αγοράσουν στο +7%;
Πάμε στο τέταρτο, που είναι και το κυριότερο. Η όλη φάση εξελίχθηκε στις δημοπρασίες. Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, διαμορφώνοντας τα options των μετοχών ημέρας και εβδομάδας.
Κι αφήνουμε στην άκρη τα κλασσικά ζητήματα, όπως αν το άγριο αυτό κερδοσκοπικό παιχνίδι είχε γίνει σε καμιά Κεραμεία Αλλατίνης ή σε καμιά Λανέτ από τον κύριο Θεσμικόπουλο ή τον κύριο επενδυτικούλη θα είχε... μπουκάρει μέσα (και καλώς) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα δε μέσα ενημέρωσης θα έγραφαν ύμνους για το πόσο καλά και διάφανα λειτουργεί η Ε.Κ. και κατά συνέπεια η Σοφοκλίτσα μας.
Προχώρα, Πρόεδρε
Η θέση της fmvoice.gr είναι σταθερή και την έχουμε σε ανάλογες περιπτώσεις υποστηρίξει.
Εμείς που ασκούμε κριτική στην Ε.Κ. για την αδράνεια της σε αυτά τα φαινόμενα όταν προέρχονται από τους πολύ ισχυρούς της αγοράς (έλληνες και ξένους), εμείς με όση φωνή έχουμε θα την στηρίξουμε αν και εφόσον τολμήσει!
Αναμένουμε δε ακόμα πρωτοβουλία και σαφή τοποθέτηση της και έχουμε την ελπίδα, βλέποντας ότι ακόμα δεν μίλησε, ότι θα τολμήσει.
Διότι έτσι θα είστε συνεπής με τον ευατό σας, κύριε Πιλάβιε! Διότι εμείς που δεν ξεχνούμε τις δεσμεύσεις σας, όπως και η αγορά, θυμόμαστε ότι στις 10 Ιανουαρίου, την επομένη του απίθανου -26% της μετοχής της ΗΛΕΑΘ, είχατε καλέσει το σύνολο των εταιρειών (χρηματιστηριακές, ΑΕΕΔ κ.λ.π.) και τους είχατε σωστά ξεκαθαρίσει με δύο λόγια: Προσέξτε τα παιχνίδια στα options (τις μετασυνεδριακές τιμές κλεισίματος των μετοχών). Θα είμαι πολύ αυστηρός και από εδώ και πέρα όποιος επιχειρίσει κόλπα στα options θα αντιμετωπιστεί σκληρά από την Ε.Κ.»
Συνεπώς, ιδού η Ρόδος...