Ειδήσεις

14 Ιουν 2008

Νέα "απαλλοτρίωση» προϊόντων λόγω ακρίβειας, από σούπερ μάρκετ, σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα

Νεαροί αφαίρεσαν σήμερα το πρωί, προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ «Dia» και «Βερόπουλος» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και επιχείρησαν να τα μοιράσουν σε λαϊκή αγορά, στην οδό Μιχαήλ Βόδα αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τα παρατήσουν και να φύγουν.

Στο http://athens.indymedia.org/ βρήκαμε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
Επιτέλους! Οι μεγαλοκαρχαρίες των σούπερ μάρκετ και των εταιρειών τροφίμων «πάγωσαν» τις τιμές των προϊόντων τους!
Κάποιοι μάλιστα φάνηκαν πιο γαλαντόμοι και μειώσαν τις τιμές τους, προκειμένου να αυξηθεί η «αγοραστική δύναμη» των καταναλωτών.
Με πιο απλά λόγια: να κονομάνε περισσότερα! Επειδή ξέρουμε ότι κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά όλες αυτές τις μπούρδες για δήθεν μειώσεις τιμών, εφαρμόζουμε και πάλι στην πράξη, την δική μας "δέσμη μέτρων" κατά της ακρίβειας, με απαλλοτρίωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Υ.Γ. Όσον αφορά τα καλυμμένα μας πρόσωπα, έχουμε να πούμε τα εξής: Κατανοώντας πως η κοινωνία είναι ακόμα ανέτοιμη και αμήχανη να αφουγκραστεί και να στηρίξει τέτοια γεγονότα, κρίνουμε σκόπιμο να πάρουμε τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλειά μας, απέναντι στα συστήματα ασφαλείας και τους μηχανισμούς καταστολής, προκειμένου να συνεχίσουμε να ζούμε και να δρούμε ελεύθεροι.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΑΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Οργισμένοι αναρχικοί ενάντια στην ακρίβεια

3 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Ανακρίβειες...

Προέβησαν σε εξυγύανση, ιδιωτικοποίηση έκαναν.

Μια στρατηγική συμμαχία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα δώσει νέα δυναμική στην μπουρδολογία, μάλιστα δε χωρίς την διαμεσολάβηση των υπηρεσιών για την είσπραξη του ΦΠΑ επειδή το υπερβολικό υπερφίαλο και σπάταλο κράτος παράγει στεβλώσεις για την οικονομία.

:-)

Ανώνυμος είπε...

oi koprites poy den exoyn doylepsei pote sthn zoh toys kleboyn me thn dikaiologia ths akribeias

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνει και στην ελληνική καθημερινότητα: Αγόρασα ακριβά παπούτσια άρα είναι ποιοτικά οπότε μπορώ να νιώθω ψυχολόγικά άνετα μέσα σε αυτά. Σε μια έρευνα που έγινε και δημοσιεύθηκε από την American Medical Association εδειξε ότι το χάπι placebo, δηλαδή το χάπι που δεν έχει κάποιο ενεργό συστατικό και απλά είναι από ζάχαρη, είχε μεγαλύτερη επιτυχία, όταν στο δείγμα ανθρώπων που το δοκίμασαν αναφέρθηκε οτι κοστίζει ακριβότερα από ένα άλλο ακριβώς ίδιο χάπι. Συμπέρασμα; Η ακρίβεια κάνει καλό μόνο στην υγεία.