Ειδήσεις

2 Ιουν 2008

Διαβάστε το κείμενο με το οποίο αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Αναρχικοί μέσα από το διαδικτυακό τόπο «Indymedia» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βίαιη επίθεση εναντίον των φυλάκων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας τους φύλακες της εταιρείας security ως συνεργάτες της Αστυνομίας.

Διαβάστε το κείμενο:

Ξημερώματα 30/5/08 επιτεθήκαμε σε 3 υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης (ASPIS SECURITY) του Α.Π.Θ.

Το κίνητρο της ενέργειας ήταν σαφές: Η ανταπόδοση - στο ελάχιστο - στο κοινωνικό έργο που μόνοι τους στρατολογήθηκαν για να επιτελέσουν. Γιατί το τίμιο έργο, στο οποίο όλοι αναφέρονται, περιλαμβάνει την άμεση σχέση ιδιωτικής και κρατικής ασφάλειας. Περιστατικά που αρχίζουν από απειλές και καταλήγουν σε συλλήψεις ένα μόνο πράγμα επιβεβαιώνουν: ότι όπου η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει χρησιμοποιεί τις άρρηκτες προεκτάσεις της.

Όπως:


  • Στις 5 Μάη 2007 με τη σύλληψη 5 ατόμων ύστερα από επεισόδια έξω από το Α.Π.Θ.
  • στις 9 Σεπτέμβρη 2007 με τη σύλληψη της αναρχικής Χριστίνας Τονίδου και
  • με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εισβολή σε αυτοδιαχειρίζομενο στέκι του πανεπιστημίου και την κατάδοση ατόμων που φέρονται ως υπεύθυνοι για την καταστροφή μπαρών αποκλεισμού εισόδου στο πανεπιστήμιο.


Όλα αυτά αποδεικνύουν τον ρόλο ενός σεκιουριτά: να προστατεύει τα αφεντικά και να γίνεται συνεργάτης της αστυνομίας.Πέρα από αυτά είναι γνωστές οι απειλές σε άτομα που κάνουν skate και graffiti σε χώρους του Α.Π.Θ.(«θα σας βγάλουμε έξω από το άσυλο για να σας δώσουμε στους μπάτσους» κ.α.)

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ


Υ.Γ.1: Στα προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν και οι παρακάτω φωτογραφίες(!)
Υ.Γ.2: Στην έμπρακτη εναντίωση της αστυνόμευσης του Α.Π.Θ. εμπόδιο δεν είναι ούτε οι μπάρες ούτε οι εταιρίες security ούτε η παρουσία ένστολων και μη μπάτσων στο «χώρο του ασύλου».



ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στήριξης και προστασίας του αστυνομικού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Οι μειοψηφίες που καταλύουν την Δημοκρατία μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της. «Ζούμε αυτές τις μέρες μια μεγάλη κρίση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη, διότι έχει εξορίσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο από τις πολιτικές της, από τις προτεραιότητές της, από την χρηματοδότηση, ενώ από την άλλη μειοψηφίες με την αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά επιχειρούν να εξορίσουν την Δημοκρατία από το Πανεπιστήμιο». Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη διάσωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων από τις ομάδες κρούσης.
Όλοι ελπίζουν, ότι εάν έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο ξέσπασμα βίας, δεν θα βρεθούν αβοήθητοι. Ο νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί με κάθε μέσο, δηλώνουν οι φοιτητές προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις. Το πρωί της Δευτέρας έπειτα από παρέμβασή τους αναβλήθηκε η εκλογή κοσμήτορα του τμήματος Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=873780
καιhttp://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=30041