Ειδήσεις

22 Ιουν 2008

Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος «σπάει» τη σιωπή του για να υπερασπιστεί την πρόσφατη μελέτη πρόβλεψης του σεισμού στην Ανδραβίδα

Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος «σπάει» τη σιωπή του για να υπερασπιστεί την πρόσφατη μελέτη πρόβλεψης του σεισμού στην Ανδραβίδα και δηλώνει πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Με μια αποστομωτική επιστολή, με ιδιαίτερα προσεκτικές εκφράσεις, ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος «σπάει» τη σιωπή του για να υπερασπιστεί την πρόσφατη μελέτη πρόβλεψης του σεισμού στην Ανδραβίδα και δηλώνει πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
……………….
Συνεχίζεται

Οι τυπικοί αποδέκτες της επιστολής είναι οι συνάδελφοί του καθηγητές, οι φοιτητές και οι φίλοι του. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα όσα λεπτομερώς αναφέρει για την πρόβλεψη του σεισμού στην Πελοπόννησο, οι ουσιαστικοί αποδέκτες είναι πολύ περισσότεροι εκτός των συνόρων του Τμήματος Φυσικής. Είναι εμφανής η διάθεσή του να απαντήσει σε όσους τον αμφισβητούν. *«Είναι κατανοητό ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης προσβλέπει πλέον στις μελλοντικές μας εργασίες σχετικά με το τι ενδεχομένως θα συμβεί σε αυτή (Ανδραβίδα) ή σε άλλες περιοχές της χώρας. Για να ανταποκριθούμε σε αυτό, οι συνεργάτες μου και εγώ πρέπει να συνεχίσουμε την καθημερινή ερευνητική μας προσπάθεια, εργαζόμενοι σχεδόν σε 24ωρη βάση προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των 10 σταθμών μας».*Ο Π. Βαρώτσος δεν αναφέρεται τυχαία στην κοινή γνώμη. Από τότε που δημοσιοποιήθηκε το site όπου ο καθηγητής καταθέτει τις μελέτες του δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν για να ενημερωθούν. Αρκετοί μάλιστα επικοινωνούν μαζί του μέσω email.*Ο καθηγητής Βαρώτσος είναι σαφής στα όσα αναφέρει για την τελευταία πρόγνωση της ομάδας ΒΑΝ: πρόβλεψαν τον τόπο, το μέγεθος αλλά και το χρόνο εκδήλωσης.*Κλείνοντας την επιστολή, αναφέρει: «Δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στην επιμονή πάρα πολλών συναδέλφων και φοιτητών να είμαι υποψήφιος πρόεδρος του Τμήματος. Ζητώ την κατανόησή σας προκειμένου να αφιερώνω εξ ολοκλήρου τις όποιες δυνάμεις που απομένουν στην ερευνητική μας προσπάθεια και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και εσείς στη θέση μου θα επιλέγατε το ίδιο».
ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Περισσότερα: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=46056320


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 22/06/2008