Ειδήσεις

23 Ιουν 2008

Κατάφεραν οι Τούρκοι να κάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις ελέγχου διαβατηρίων στο Κουσάντασι και εμείς ελέγχουμε τουρίστες ψαχουλεύοντας βαλίτσες…

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτης υπέβαλε την εξής ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο:

«Στη Σάμο ο έλεγχος διαβατηρίων όσων έρχονται ή κατευθύνονται προς την Μικρά Ασία γίνεται σε έναν μικρό και ανεπαρκή χώρο και οι επιβάτες που επισκέπτονται καθημερινά την Τουρκία είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο για αρκετή ώρα μέχρι να υποστούν αυτόν τον έλεγχο (φωτογραφία).
Υπάρχουν μελέτες για κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων οι οποίες , όμως, για άγνωστους λόγους δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη.
Στη Σάμο τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευασθεί και ο εμπορικός λιμένας απέναντι από τον υπάρχοντα που και αυτός σήμερα είναι ανενεργός.
……….
Συνεχίζεται

Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο διαβατηρίων που γίνεται από τους Τούρκους στη μικρασιατική ακτή, στο Κουσάντασι έχουν κατασκευασθεί ωραίες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεται η διαφορά μεταξύ των εγκαταστάσεων της Ελλάδας και εκείνων που έχουν οι Τούρκοι. Οι αρχές της Τουρκίας έχουν εγκαταστήσει σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου των εισερχομένων, ενώ στη Σάμο Έλληνες και ξένοι τουρίστες υποβάλλονται στον εξευτελιστικό ( και αναχρονιστικό) έλεγχο του ψαξίματος από αστυνομικούς οι οποίοι ανοίγουν τσάντες και ανακατώνουν τις αποσκευές των επιβατών.
Ερωτάσθε
Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Σάμο (που μπορούν, μάλιστα, να είναι επιλέξιμες και για συγχρηματοδότηση από την ΕΕ), κάτι που κατάφεραν ήδη να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στο Κουσάντασι;».

Γιάννης Μ. Νέγρης