Ειδήσεις

17 Ιουν 2008

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν δέχομαι πια προσωπικές σημαίες στο ΠΑΣΟΚ. Τι λέει για τη διαγραφή του Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Δεν επέλεξα εγώ τη σύγκρουση με τον Κώστα Σημίτη, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», λίγα 24ωρα μετά τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα του και τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν διαγράφεται η δική μου σχέση μαζί του».
Συγχρόνως αρνείται ότι τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αναφέρει ότι δεν τον απασχολούν τα σενάρια συνωμοσίας κι επισημαίνει για τον εαυτό του και τον κ. Σημίτη ότι «προσωπικά κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν».
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να μη δεχτεί πλέον διαφοροποιήσεις από στελέχη που σηκώνουν προσωπικές σημαίες.
«Αυτός ο κατακερματισμός μάς στοίχισε τις προηγούμενες εκλογές», αναφέρει λέγοντας ουσιαστικά ότι η εσωστρέφεια οδήγησε στην ήττα. Επαναλαμβάνει ακόμη, ότι είναι εγγυητής της ενότητας και επισημαίνει ότι η απόφασή του υπηρετεί τη λογική πως το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν κατακερματίζεται και δεν μοιράζεται σε φέουδα.
Σε ό,τι αφορά στο κλίμα διαγραφών που έχει καλλιεργηθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι «δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος των διαγραφών», ενώ καλεί όλα τα στελέχη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
……..
Περισσότερα: http://www.tanea.gr/

1 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.