Ειδήσεις

28 Ιουν 2008

Ένα e-mail «κυκλοφορεί» αυτόν τον καιρό με τίτλο «Αηδιάσαμε και σας φτύνουμε στα μούτρα». Τον δανειζόμαστε και εμείς για τους συγγραφείς του…

O συγγραφέας του συγκεκριμένου e-mail ενδιαφέρεται δήθεν να διαφυλάξει την ποιότητα της blogόσφαιρας την οποία όμως, ο ίδιος κακοποιεί αρκετά:
Το… «μεταφέρουμε» σβήνοντας τα ονόματα τα οποία για εμάς δεν έχουν νόημα.

Αηδιάσαμε φτάνει και σας φτύνουμε στα μούτρα.
Στα tsakidia να πάτε!
Κύριοι υπουργοί που θα λάβετε το e-mail κάντε κάτι...
Αυτό δεν είναι blog είναι αποτέλεσμα της ημιμάθειας του internet από τους ΜΑΛΑΚΕΣ δημοσιογράφους!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ BLOG!
Θα σας στείλουμε όλων τις φωτογραφίες για να είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εσάς.
Ξεκινάμε με του (όνομα).


ΦΥΓΕΤΕ ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ BLOG

1) (Όνομα και σχόλια)
2) (Όνομα και σχόλια)
3) (Όνομα και σχόλια)
4) (Όνομα και σχόλια)
5) (Όνομα και σχόλια)
...

Τώρα για το ποιοι δίνουν εντολές δεν χρειάζεται καν να μπούμε στο κόπο να πούμε απλά όλοι αυτοί δουλεύουν στο (…).
Συνεχίζεται... Με φωτογραφίες των υπολοίπων.

Υ.Γ. Μπορείτε να πάτε σε όλους τους Σφακιανάκηδες για να μας βρούνε, ο (…) πάντως, θα μας βρει πιο εύκολα...

(Ακολουθεί φωτογραφία)
....
StudioA-blog: Περαστικά, στους... συγγραφείς.
.. .........
Ε.Κ.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Blog σημαίνει "web-log", ημερολόγιο ιστού. Προσφέρει κριτική, καταγράφει προσωπικές απόψεις, δίνει την ευκαιρία για συζήτηση σε μέλη ομάδας με κοινά ενδιαφέροντα. Δίνει πρόσβαση σε πολίτες προς ορισμένες ιδέες υπό διαβούλευση, υπό διαμόρφωση. Παρέχει συνδέσμους/παραπομπές προς έγκυρη ενημέρωση από ιστότοπους μέσων (όχι ιστολόγια) και την τεκμηρίωση ιστορικών ή/και επιστημονικών δεδομένων πάλι από ειδικές διαδικτυακές βιβλιοθήκες.

Οποιος νομίζει ότι ενημερώνει μέσω blog είναι από άσχετος έως εντελώς γελοίος. Πάνω από κάθε ιστολόγιο κρέμεται μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νοητή επιγραφή που λέει "υποκειμενικές απόψεις, διαβάστε ιδία ευθύνη".

Κατά κανόνα, τον τελευταίο καιρό ειδικά, έχει γεμίσει ο κόσμος τζαμπατζήδες δημοσιογράφους που νομίζουν ότι υπάρχει είδος "ενημερωτικό blog". Είναι το απόλυτο οξύμωρο. Υπάρχει (δυστυχώς) μια πολύ μεγάλη μερίδα "ειδικών" δημοσιογράφων που κάνουν αυτό το πράγμα με αυτόν τον τρόπο. Τους είναι αδύνατον να διακρίνουν πότε είναι στην αίθουσα σύνταξης, πότε στο blog και πότε στην τουαλέτα. Ενίοτε "τα κάνουν πάνω τους" στο γραφείο, "δημοσιογραφούν" στα blogs και μεταφέρουν τις υποκειμενικές τους απόψεις κατά την διάρκεια δελτίων.

Είναι το σιχαμερό εκείνο είδος που περιφέρεται στα studios και τους διαδρόμους τραβώντας σαν σκυλάκι τα ακουστικά από το βύσμα. Είναι το είδος που ρεύεται στο τηλέφωνο με τον πολιτικό και απαιτεί να κοπεί στο μοντάζ. Είναι το είδος που μάχεται διαγκωνιζόμενο να γλείψει τον πολιτικό και να ρουφιανέψει τον συνάδελφο πρώτο. Είναι το είδος που τρώει σαν ζώο σουβλάκια πάνω από το τραπέζι συνεντεύξεων. Είναι το είδος που ρίχνει την στάχτη από το κωλοτσιγάρο του στα faders και στα pods κονσόλας 300.000 ευρώ και μονταζιέρας του ενός εκατομμυρίου. Είναι το κουφό ζώο που καίει DT770 K40 από τις "τσίτες". Που μιλώντας φτύνει σάλια επάνω στο u58 Neumann, που αφήνει τα μαλλιά του στο Electrovoice.

Αν κακόβουλοι υβριστές δημοσιογράφοι τα βάλουν με τους blogers θα εκπλαγούν από τις πληροφορίες που υπάρχουν αλλά από "συναδελφική" αλληλεγγύη δεν βγαίνουν ακόμα στη φόρα.

Ολα αυτά τα γράφει κάποιος που δουλεύει στο Ιντερνετ από καταβολής του με galacticom bbs και με plug-ins για forum. Τα γράφει κάποιος που είχε σχέση και την διαχείριση με τις πρώτες bbs στη Ελλάδα και με την διασύνδεσή τους με το διαδίκτυο όταν αργότερα ήρθε μέσω EIE Δημόκριτου και Forthnet.. ΤΑ γράφει κάποιος που γνωρίζει "από μέσα" τι είναι ο δημοσιοκάφρος.

Για τούτο λοιπόν, καλό θα είναι, πριν εμφανιστεί ο επόμενος "επί παντός επιστητού" για να μας μιλήσει για το πως "πρέπει να είναι τα blogs", να μάθει πρώτα να χρησιμοποιεί το ποντίκι. Μετά να μάθει τα βασικά για την δεοντολογία τόσο στο δίκτυο όσο και στο μέσο που εργάζεται. Είναι γελοίο να προσπαθείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο όπως θα έκανες με μια βάρκα. Είναι γελοίο να προσπαθείς να διδάξεις οδήγηση όταν δεν έμαθες ακόμα ουτε να περπατάς. Η κατανόηση, η επιείκεια και η πίστωση χρόνου, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αφορμή για παπαρολογία "ειδικού κήρυκος". Μείνετε στα blogs, αλλά σεβαστείτε τους κανόνες τους, την δεοντολογία και το εθιμικό τους.

Κατάντησε γελοίο πια με τους ξερόλες!!!
Είναι σαν να μας "κατηχεί" περί πολεοδομίας ο... Μαγγίνας!

Υπάρχουν πάντα οι παλιοί και όσο και να κάνουμε υπομονή μέχρι "το παιδί να μάθει" υπάρχουν στιγμές που δεν κρατιέται ο άνθρωπος...

Τότε είναι που γελάμε μαζί σας!
Τοτε είναι δύσκολο να αντισταθείς στο πειρασμό να πεις κι εσύ αυτά που γνωρίζεις και μετά... μαία γυρί πηχθήτω!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ

Unknown είπε...

...και το κρίνει αυτό "άνθρωπος" που γράφει μόνο με κεφαλαία και συνήθως με άπειρα ορθογραφικά.

Θα το γράψω σοβαρά στα @@ μου...

Βλάκα!