Ειδήσεις

1 Ιουν 2008

«Φωτιές» ανάβει στο ΠΑΣΟΚ o Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος προβλέπει και νέα εκλογική νίκη της ΝΔ, αν δεν επιτευχθεί συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι νικηφόρες» ήταν η απάντηση-σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επέμεινε στο προσκλητήριο συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο προειδοποίησε την Κουμουνδούρου, ότι αν επιμείνει στην άρνηση, θα βρεθεί απομονωμένη. Με καχυποψία βλέπουν την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας στον Αλέκο Αλαβάνο, που είχε χαρακτηρίσει την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ «κάθοδο στον Άδη» για το κόμμα του, είπε ότι «εμείς δεν κλείνουμε πόρτες. Όποιος αποκλείει, αυτοαποκλείεται». Ο κ.Πάγκαλος με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επανέφερε την πρόταση συνεργασίας, προειδοποιώντας ότι «επειδή για εμένα η παραμονή της Δεξιάς στην εξουσία είναι αποτρόπαιη εξέλιξη, λέω μήπως μπορούμε να προετοιμαστούμε από τώρα, ώστε να επιτύχουμε μια προεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει μια αυτοτελή δυναμική. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και να ενισχυθεί σημαντικά ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «για να γίνουν συνομιλίες, χρειάζονται δύο» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια πρόσκληση. Όσοι πιστοί προσέλθετε».
Η προοπτική της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί σε βραχνά για τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού αρκετά στελέχη και ανάμεσά τους και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούν ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται σαν να παρακαλά. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «δεν είναι πρώτο μέλημά μας η συζήτηση για τις συνεργασίες ή τι θα γίνει στις εκλογές. Στόχος είναι η νίκη και η αυτοδυναμία». Ο Πέτρος Ευθυμίου από την πλευρά του σχολίασε, ότι «είναι στο χέρι των άλλων δυνάμεων να αποδεχθούν την πρόσκληση συνεργασίας», ενώ άλλα στελέχη, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζουν ότι το προσκλητήριο συνεργασίας πρέπει να έχει διαφορετικό παραλήπτη. Ο πρώην βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το προσκλητήριο είναι στο λαό και εκεί πρέπει να κατέβουμε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προβλέπει πολιτικές εξελίξεις, αν αποδειχθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός «εάν αποδειχθεί ότι χρηματίστηκαν πολιτικοί, τότε πρέπει να τιμωρηθούν. Τότε, θα έχουμε πολύ σοβαρές συνέπειες για το πολιτικό σύστημα και για τα κόμματα». Τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις στο κόμμα του για το θέμα των συνεργασιών.

Από: Alphatv