Ειδήσεις

23 Ιουν 2008

«Παπαρολογίες» μήπως είναι ενδεχομένως και οι εξαγγελίες επίσπευσης και εκτέλεσης των πολυπόθητων έργων ανάπλασης στο Πεδίο Άρεωs;

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς χαρακτήρισε τις κουβέντες του ΠΑΣΟΚ «παπαρολογίες». «Παπαρολογίες» μήπως είναι ενδεχομένως και οι εξαγγελίες επίσπευσης και εκτέλεσης των πολυπόθητων έργων ανάπλασης στο Πεδίο Άρεωs;
Αντικρίζοντας αυτή τη τραγική χρονική στιγμή αποκλεισμού και απομόνωσης των φυλακισμένων θαμώνων στο κατακρεουργημένο, ασυντήρητο, μεταλλαγμένο σε ουρητήρια και σε αεροδιάδρομο προσγείωσης κωνώπων εναπομείναν ελεύθερο 1/3 της έκτασης του πάρκου μας και ακολουθώντας αυτό το σφίξιμο στην καρδιά και σκίρτημα αναρωτιόμαστε, αγαπητοί... ταγοί μας θα πάει μακριά η βαλίτσα;
……………..
Συνεχίζεται

Η κατάσταση έπεσε σε τέλμα και πρέπει να ξεδιαλύνει. Αντίστοιχα έργα στο εξωτερικό εκτελούνται κάτω από αυστηρά χρονοδιαγράμματα.
Με δεδομένη την διαχρονική εγκατάλειψη, εξασθένηση, καταπάτηση και απώλεια μεγάλου μέρους της βλάστησης στο πολύπαθο πάρκο μας και πτώση αρκετών δένδρων (φωτογραφικό υλικό αρχείου), ο γράφων θέλει να αναδείξει ανάλογες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα και επαναλαμβάνονται και σε άλλους αμαρτωλούς «Ελεύθερους χώρους».
Πρακτικές που στοχεύουν στην ικανοποίηση σε αυτήν τη χώρα των ακλόνητων και προσδιορίσιμων πελατειακών συμφερόντων και ουχί αιτημάτων των ευρύτερων λαϊκών μαζών και του κοινού.
Η περιφρόνηση των φορολογούμενων υποβαθμισμένων πολιτών (για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας), αποτυπώνεται και σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στα τοπικά Nέα της Κυψέλης (Μάιος 2005) και αφορά την απόφαση έγκρισης κοπής στην καρδιά της Αθήνας 12 πεύκων στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων από την επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Νομαρχίας σύμφωνα με προηγούμενο αίτημα της εργολήπτριας εταιρείας υπογείου πάρκινγκ «ΔΟΜΟΤΕΚΑ» με την πολιτική βούληση και υποστήριξη του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων του Δήμου Αθηναίων κ. Χρόνη Ακριτίδη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιτροπή του Δήμου αφενός αγνόησε τις 4140 υπογραφές των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου περιφρόνησε τις εκκλήσεις της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών, το άρθρο 24 του Συντάγματος του 1975 τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 4 του Νόμου 3208/03, άρθρα 4 παρ.2,49 παρ. 1 και 45 παρ. 1 του νόμου 998/79, καθώς και την πάγια νομολογία ( ΣΤΕ 2588/92 και 1118/93 ) που δεν εγκρίνει οιανδήποτε μορφή υλοτομίας και καταστροφή της βλάστησης.
Αποθανατίζοντας τα κωμικά και ευτράπελα για τις αποκαλυπτόμενες «παπαρολογίες», μπορούμε να ανατρέξουμε, παραθέτοντας το σχετικό πόνημα από το “INTERNET”.
Τι είναι τελικά η «παπαριά»;;
Η «παπαριά» είναι ένα δένδρο, σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια.
Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι.
Πρόκειται για δένδρο της ερήμου το οποίο προστατεύει το καρπό του με πολλά τριχίδια . Με αυτή τη μέθοδο τα διάφορα πουλιά – θηρευτές δεν πλησιάζουν.
Ο καρπός του εν λόγω δένδρου «παπάρι» παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του.
Ακόμη τα «παπάρια» είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορούν εύκολα να πρηστούν λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μικρή αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι).
Ένεκα του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα «παπάρια» είναι φυσιολογικά και λειτουργικά και γι’ αυτό και πρέπει τακτικά να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.
Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ. Μηχ.
Αγανακτισμένος κάτοικος.Μέλος Επιτροπής Αγώνα Πεδίου Αρεως
pmarkaras@yahoo.gr
polmarkaras@hotmail.com