Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Ο Απόστολος Κακλαμάνης ζητάει από τον Κώστα Καραμανλή παράταση των εργασιών της Βουλής για την υπόθεση Siemens

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ τον κύριο Πρωθυπουργό

Θέμα: Παράταση της Α' Συνόδου της Βουλής

Συνεχίζεται επί μήνες τώρα, όταν στη Γερμανία οι ένοχοι βρίσκονται ήδη στις φυλακές ή στο εδώλιο των ποινικών δικαστηρίων, η προκαταρκτική εξέταση για το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης Siemens, ενώ θα έπρεπε όπως γνωρίζετε ως νομικός προ πολλού να διεξάγεται, τουλάχιστον, τακτική ανάκριση μετά τη διαπίστωση της διάπραξης κακουργημάτων και άλλων ποινικώς κολάσιμων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά, θα είχαν ήδη διωχθεί και ενδεχομένως θα είχε διαταχθεί και η προσωρινή κράτησή τους, για τους ίδιους λόγους, γεγονός που θα διευκόλυνε το έργο της ανακρίσεως και θα δυσχέραινε την εξαφάνιση πειστηρίων και στοιχείων των διαπραχθέντων εγκλημάτων, που -υποτίθεται... ότι κρατείται η Ε. Τσέκου στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
………………
Συνεχίζεται

Δημιουργείται, προφανώς, εύλογη ανησυχία στο νομικό, τουλάχιστον, κόσμο, ότι καταβάλλεται προσπάθεια χειραγώγησης της διεξαγομένης έρευνας. Παραλλήλως, το ενδεχόμενο να προκύψουν από μια δυσχερή χειραγωγούμενη τακτική ανάκριση ποινικές ευθύνες προσώπων για τα οποία πρέπει να ακολουθήσει η σύσταση προανακριτικής επιτροπής από τη Βουλή, επιβάλλει να παραμείνει ενεργός η Βουλή παρατεινομένης της παρούσης Συνόδου.

Τούτο, επιβάλλεται κυρίως, για ν' αποκλειστεί η δυνατότητα παραγραφής αδικημάτων που έχουν τυχόν τελεσθεί κατά την προηγηθείσα ΙΑ' περίοδο και κατά την παρούσα Σύνοδο, στην περίπτωση που, όπως φημολογείται αλλά και ευλόγως συνάγεται από τις εξελίξεις που σημειώνονται, είτε οικειοθελώς και επικαλούμενος οποιοδήποτε, έστω και μη σοβαρό λόγο, όπως επράξατε τον Αύγουστο 2007, είτε κατόπιν ενδοκομματικής κυβερνητικής κρίσεως, ακόμη και λόγω της υπόθεσης Siemens οδηγήσετε και πάλι τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Κατόπιν των ανωτέρω


ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Πρωθυπουργέ,

αν θα επιμείνετε στη δημοσίευση του σχετικού διατάγματος λήξεως των εργασιών της Α' Συνόδου αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου, όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2008

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ