Ειδήσεις

2 Ιουλ 2008

Τελικά, με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα ΜΜΕ τις υποθέσεις Siemens και Ζαχόπουλου, πιο σοβαρό θέμα είναι το επικίνδυνο τσιμπούρι

Ευθύνεται για περισσότερους από 22 θανάτους στη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Ο λόγος για το τσιμπούρι που τσίμπησε την 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία έχασε τη ζωή της την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην προσπάθειά της να το αφαιρέσει, προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της.
Αυτό πιστοποιήθηκε νωρίς το βράδυ από την εξέταση των δειγμάτων ορού της άτυχης γυναίκας και του εντόμου, που εστάλησαν στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο είδος είναι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού, ο οποίος προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας.
………..
Συνεχίζεται…

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται παρόμοιο κρούσμα στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.
Εν τούτοις λαμβάνονται άμεσα μέτρα πρόληψης με διενέργεια ψεκασμών, αλλά και ενημέρωση των κτηνοτρόφων και αγροτών, προκειμένου να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες προφυλάξεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννη Καβαρατζή, η γυναίκα ερχόμενη στις 20 Ιουνίου στο Νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, απέκρυψε από τους γιατρούς, οι οποίοι της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή, ότι την τσίμπησε το τσιμπούρι.

Την επόμενη μέρα η 49χρονη πήγε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ο πυρετός επέμενε και επιπλέον ως συμπτώματα είχε κεφαλόπονο και εμέτους. Εκεί η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς για το τσίμπημα από το τσιμπούρι. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ, άλλα έξι περιστατικά με τσιμπήματα τσιμπουριών έχουν φτάσει στο νοσοκομείο Κομοτηνής τα οποία έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.

Όπως τονίσθηκε. σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιχειρείται η αφαίρεση του τσιμπουριού από μη ειδικό, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεται το άτομο στο νοσοκομείο, όπου ο κοριός αφαιρείται με χειρουργική επέμβαση και μόνο.



Από: ΑΠΕ 02/07/2008 21:38