Ειδήσεις

10 Σεπ 2008

Δέκα Χειμαρριώτες κατηγορούνται από τις αλβανικές αρχές επειδή διαδήλωσαν στις 10 Απριλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας



Διαμαρτύρονταν για το ξυλοδαρμό και την άδικη κράτηση δύο νέων Χειμαρριωτών από τα αλβανικά αστυνομικά όργανα. Τότε η αλβανική αστυνομία είχε κάνει εκτεταμένη χρήση των όπλων της πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Σύμφωνα με την αλβανική εισαγγελία οι Χειμαρριώτες φώναζαν στην διαδήλωση συνθήματα όπως «Να απομακρυνθεί η αστυνομία από την Χειμάρρα» και «Θέλουμε αστυνομία ελληνική».
Επίσης ο δήμαρχος της Χειμάρρας και πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος είναι υπόδικος επειδή αφαίρεσε οδικές πινακίδες σε μόνη την αλβανική γλώσσα.
Συμφωνία με την Ε.Ε. που έχει υπογράψει η Αλβανία αποδέχεται ότι όπου ο ελληνικός πληθυσμός υπερβαίνει το 20% του συνόλου οι πινακίδες θα πρέπει να είναι δίγλωσσες.
Στη Χειμάρρα το ελληνικό στοιχείο έχει την συντριπτική πλειοψηφία.
Να θυμίσουμε ακόμα πως πέντε Χειμαρριώτες είναι από το 2003 καταδικασμένοι ερήμην σε πολυετείς ποινές φυλάκισης από αλβανικό δικαστήριο σε πολιτική δίκη - παρωδία με στημένες και αναληθείς κατηγορίες.
Πόσο έτοιμη είναι άραγε η Αλβανία για τις ευρωατλαντικές δομές;
…….
Συνεχίζεται…

Type rest of the post here