Ειδήσεις

16 Σεπ 2008

Στη φυλακή για την κλοπή 30 ευρώ βρίσκεται για περισσότερο από ένα χρόνο 31χρονος τοξικομανής από την Κατερίνη

Το περιστατικό προκάλεσε έκπληξη σε νομικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης, όπου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δικαστεί η υπόθεση. Επισήμαναν πως «τέτοιες περιπτώσεις συνήθως παραπέμπονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο ως κλοπές ευτελούς αξίας». Τόνισαν μάλιστα πως στις περισσότερες δίκες αυτού του αντικειμένου οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, επειδή τα ποσά της κλοπής είναι μικρά.
Η περιπέτεια του τοξικομανή άρχισε όταν στις 12 Ιουλίου 2007 έκλεψε το ποσό των 30 ευρώ από το ταμείο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κατερίνη.
…………..
Συνεχίζεται…


Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, ο ίδιος ομολόγησε το αδίκημα που διέπραξε, ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε πως το έκανε για να εξασφαλίσει τη δόση του. Ωστόσο το παρελθόν του ήταν επιβαρημένο από άλλες πέντε κλοπές, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε διάφορες ποινές φυλάκισης, χωρίς να εκκρεμεί τίποτε σε βάρος του.


Αυτό φαίνεται ότι ήταν το κριτήριο, για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για την κλοπή των 30 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η πράξη ορίστηκε ότι έγινε «κατʼ επάγγελμα» και για αυτό παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Κατερίνης, κρίθηκε προφυλακιστέος, ως επικίνδυνος να διαπράξει το ίδιο αδίκημα.


Χαρακτηριστικό είναι πως η προφυλάκισή του, με νέο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παρατάθηκε του 12μηνου, μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του και ο 31χρονος ακόμη και σήμερα βρίσκεται στις φυλακές.

Ο τοξικομανής, σε περίπτωση που η συγκεκριμένη κατηγορία δεν μετατραπεί σε απλή κλοπή, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη από 5 έως 10 χρόνων, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Στη δίκη οι συνήγοροι του κατηγορούμενου αναμένεται να υποστηρίξουν πως η συγκεκριμένη κλοπή ήταν μικρής αξίας και θα προβάλουν τον ισχυρισμό πως δεν μπορούν να συνδεθούν οι προηγούμενες πράξεις του, οι οποίες έχουν κριθεί δικαστικά, με την κλοπή των 30 ευρώ, που είναι αυτόνομη.

…………..
Από την εφημερίδα «Μακεδονία»

2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Αχχ, Ελλάδα...

Τι να κάνει άραγε αυτός ο άνθρωπος;

Δείτε το video...