Ειδήσεις

15 Σεπ 2008

Η ανεργία έστειλε 45χρονη στο γιαπί

«Ήμουν κοπτοράπτρια σε βιοτεχνίες, από τις καλές τεχνίτριες μάλιστα, αλλά οι βιοτεχνίες ή έχουν κλείσει ή έχουν φύγει όλες από την Ελλάδα. Έτσι έμεινα χωρίς δουλειά πριν από περίπου έξι χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύω στην οικοδομή».
Η 45χρονη Αμαλία Κάρτσωνα από τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι «το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί και η δουλειά» δεν κάνει μόνον τους... άντρες, αφού χωρίς διακρίσεις και ιδιαίτερη μεταχείριση ανταγωνίζεται στα ίσα τους άνδρες συναδέλφους της στην οικοδομή. Εργάζεται σε εταιρεία που στήνει σκαλωσιές σε νεοανεγειρόμενες οικοδομές.
…..
Συνεχίζεται…
Αναγκάσθηκε να εργαστεί στην εταιρεία που έχουν ο γιος και ο ανιψιός της τα τελευταία δύο χρόνια, αφού για αρκετά χρόνια έμεινε άνεργη, ενώ περιστασιακά δουλεύει μαζί της και η 22χρονη κόρη της, η οποία τα καταφέρνει το ίδιο καλά με τη μητέρα της στη σκαλωσιά.
Κουβαλώντας σιδερένιες κατασκευές και μεγάλα ξύλινα μαδέρια στις σκάλες πολυώροφων οικοδομών για να στήσει τις σκαλωσιές, δεν διαμαρτύρεται για τις σκληρές συνθήκες δουλειάς η Αμαλία Κάρτσωνα για να βγει κάποτε στη σύνταξη».
«Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι γίνεται στο μέλλον, έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν μπορείς να φανταστείς τι θα σου ξημερώσει» τονίζει. Διαμαρτύρεται έντονα για την απομάκρυνση των βιοτεχνιών, αλλά και την πτώση της βιομηχανίας στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχουν δουλειές για γυναίκες, οι βιοτεχνίες πήγαν όλες στη Βουλγαρία, τα εργοστάσια όλα πηγαίνουν για... φούντο, άλλη δουλειά και να βρεις θα φύγεις γρήγορα, αφού ούτε πληρώνουν ούτε ασφάλεια έχει» επισημαίνει. «Δεν μπορώ να τη βγάλω οικονομικά με άλλον τρόπο», καταλήγει εξηγώντας τον λόγο που επέλεξε να γίνει οικοδόμος.
«Μια χαρά τα πάει, είναι δυνατή»
Κουβαλώντας σιδερένιες κατασκευές και μεγάλα ξύλινα μαδέρια στις σκάλες πολυώροφων οικοδομών για να στήσει τις σκαλωσιές, δεν διαμαρτύρεται για τις σκληρές συνθήκες δουλειάς. «Είναι αστέρι η Αμαλία» φωνάζει από τη σκαλωσιά του τρίτου ορόφου ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και ανιψιός της Γιώργος Κάρτσωνας. «Μια χαρά τα πάει, είναι δυνατή», συμπληρώνει ο συνάδελφός της Κέλα Πουνκαράτζε. Η κ. Αμαλία Κάρτσωνα πάντως δεν χάνει το χιούμορ και την αισιοδοξία της. «Όλα καλά είναι στην οικοδομή, συνιστώ και στις άλλες γυναίκες να μην πηγαίνουν στα γυμναστήρια, αλλά να εργάζονται σε οικοδομές, είναι καλή άσκηση για ωραίο σώμα» λέει χαμογελώντας. Μέχρι τώρα, πάντως, γυναίκες «συναδέλφους» της έχει δει μόνο σε τηλεοπτικά σίριαλ. «Σιγά σιγά, θα αυξηθούν και αυτές» λέει.
…………

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ
************************

Απανωτά πλήγματα δέχεται το προφίλ της κυβέρνησης Καραμανλή απο έγκυρα διεθνή ΜΜΕ. Μετα το Reuters που αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της συζύγου του υπουργού Επικρατείας, τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο βρετανικός Economist.

Η υπόθεση Ζαχόπουλου, τα δομημένα ομόλογα με φόντο την απομάκρυνση του Γ. Ζορμπά και η υπόθεση Siemens αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, συνοδεία χαρακτηριστικών τίτλων και πλαγιότιτλων: «Ελληνική κυβέρνηση / Σχολή σκανδάλων - Η κεντροδεξιά κυβέρνηση μαστίζεται από κατηγορίες για διαφθορά».

Το δημοσίευμα περιέχει αιχμές για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης («κανείς από τους δεκάδες υπόπτους που ανακρίνονται για διαφθορά δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο δικαστήριο»), ενώ ειδική μνεία γίνεται στην «απόλυση» του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπά, ο οποίος ερευνούσε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και τα πορίσματά του «πήγαν στο ράφι».

«Η θυσία μερικών υπουργών πρώτης γραμμής στο όνομα της διαφάνειας μοιάζει πιο λογική από μια προσφυγή σε πρόωρες εκλογές», επισημαίνει το περιοδικό.

Ο Economist εκτιμά πως τελικά ο Κ. Καραμανλής ίσως να μην αποφύγει τις αποκαλύψεις για τις μίζες της Siemens, δεδομένου ότι το πρώην στέλεχος της εταιρείας, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, μίλησε ήδη για «προμήθειες 8%» σε Ελληνες πολιτικούς και ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός μεταβαίνει σύντομα στη Γερμανία.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τους «αντάρτες» της ΝΔ, για την πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού (ο οποίος «δεν έχει άλλα περιθώρια λαθών με την ισχνή πλειοψηφία 2 εδρών που διαθέτει») και για την έξαρση της λαϊκής δυσφορίας λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών μεγεθών.

''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ

2.995.494

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ;;;;;;;;;;;;;


''PASOK poisonous''