Ειδήσεις

29 Σεπ 2008

Πώς ξεκίνησαν οι διαδικασίες άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιάννη Κεφαλογιάννη – Τι είχε πει ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ το 2006

Αφορμή για να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, στάθηκαν οι καταγγελίες αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος πως ο επί 50 χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού, είχε ζητήσει από δύο συναδέλφους τους να «αθωώσουν» με τις καταθέσεις τους, έμπορο ναρκωτικών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα διορισμό στη γυναίκα του ενός και καλή μεταχείριση στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τους δύο.
Παρά τις πιέσεις οι δύο αστυνομικοί δεν υπέκυψαν.
Η «επίμαχη» αυτή καταγγελία, έγινε από συνδικαλιστή αστυνομικό στις 9 Ιανουαρίου 2006, στη διάρκεια της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου Ρεθύμνου…
……..
Συνεχίζεται…

Η καταγγελία, είδε και πάλι το φως της δημοσιότητας όταν με αφορμή την υπόθεση των Ζωνιανών, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, την οποία και ανέθεσε σε Πταισματοδίκη ενώ ενώπιον των δικαστικών λειτουργών κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο αστυνομικοί, αλλά και οι δύο καταγγελλόμενοι.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός δεν εμφανίσθηκε για να καταθέσει αλλά υπέβαλε υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του, στο οποίο αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του.Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η δικογραφία επέστρεψε στα χέρια του Εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε την ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Αρκάδιου Σπανουδάκη.


Το πλήρες απόσπασμα των πρακτικών του Νομαρχιακού Συμβουλίου:
Στις 21 Νοεμβρίου 2007 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με αφορμή δημοσιεύματα Αθηναϊκού τύπου σχετικά με την καταγγελία συνδικαλιστή αστυνομικού κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο στις 9-1-2006 για παρέμβαση πολιτικού στο έργο της Αστυνομίας, δίνουμε στη δημοσιότητα το πλήρες απόσπασμα των πρακτικών.

«ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Ν.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ σελίδα 136.

Συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ: … Θα σας παρακαλέσω να μου πείτε. Εγώ υπηρετώ στην ΥΔΑΣΥΔΕ, παίρνω κάθε μέρα μια ομάδα και βγαίνω έξω. Πώς ισθάνομαι εγώ από τη στιγμή που έχει πέσει στην αντίληψή μου πολιτικός του Ρεθύμνου να έχει εκβιαστικά ζητήσει από δύο συναδέλφους να μη καταθέσουν σε υπόθεση χασισοκαλλιέργειας;

Εάν πίστευα και μακάρι αύριο να δω αποτελέσματα θα κατονομάσω και προς τιμή τους οι συνάδελφοι δε το κάνανε αυτό. Καταθέσανε και προφυλακίστηκε αυτός. Και μάλιστα του ενός του έταξε ότι θα του διορίσει τη γυναίκα του. Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν στο Ρέθυμνο, τα ξέρουμε όλοι, δυστυχώς δεν αποφασίζει κανείς να μιλήσει. Στο τέλος παραμένει ένας αστυνομικός, μόνος κι έρημος να βγάλει το φίδι από τη τρύπα. Ουδείς. Ούτε οι στρατηγοί μας, ούτε οι υπουργοί μας, ουδείς ασχολείται.
Φανταστείτε ένα αστυνομικό αστυφύλακα που πηγαίνει και καταθέτει στο δικαστήριο για μια σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, μαστροπείας ή οτιδήποτε και έχει απέναντι του, τους δικηγόρους πολλές φορές και συναδέλφους τους πολιτικούς.
Και τελικά το πρόβλημα είναι αυτό. Άπειρες φορές μας παίρνουν απειλητικά τηλεφωνήματα στα δικά μας κινητά. Και μας λένε κύριοι αλλάξτε καταθέσεις, μην τολμήσετε να πάτε, μην πείτε. Ποιος θα στηρίξει αυτούς τους αστυνομικούς; Περιμένουμε, όλοι το γνωρίζουμε το πρόβλημα».

1 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στα παλληκάρια! Πηδήξτε τους εμπόρους και τους φίλους τους στη βουλή.