Ειδήσεις

17 Σεπ 2008

Κωστής Χατζηδάκης: Έχοντας εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις που θέσαμε για τη νέα Ολυμπιακή, γιατί να διατηρηθεί η σημερινή άρρωστη κατάσταση;

Η Ολυμπιακή είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία στην ΕΕ που ανήκει 100% στο κράτος, η μόνη που αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα με την ΕΕ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, η μόνη που είναι τόσο ζημιογόνα, σε σχέση με το μέγεθός της, σε ολόκληρη την ΕΕ.
Κάθε μέρα που περνάει η Ολυμπιακή φορτώνει στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων 1 εκ. ευρώ, ενώ τα συσσωρευμένα χρέη της ξεπερνούν τα 2,6 δις ευρώ. Ήρθε επιτέλους ο καιρός να βρεθεί μια οριστική λύση. Με το σχέδιό μας για αποκρατικοποίηση, το οποίο για πρώτη φορά έχει την έγκριση της ΕΕ, πετυχαίνουμε τη μετάβαση σε μια νέα, υγιή, ανταγωνιστική και ασφαλή Ολυμπιακή, με το όνομα και το σήμα που όλοι γνωρίζουμε, χωρίς χρέη και με πλήρη κάλυψη των εργαζομένων. Η λύση αποτελείται από δύο σκέλη: το σχέδιο αποκρατικοποίησης με πράσινο φως από την Commission και το σχέδιο εξασφάλισης όλων όσων εργάζονται στην Ολυμπιακή. Έτσι, ξεκινά η αρχική προετοιμασία όπου δημιουργούνται οι τρεις εταιρείες:
……
Συνεχίζεται…

η ΠΑΝΘΕΟΝ, η οποία θα αναλάβει το πτητικό έργο,


μια δεύτερη νέα εταιρεία προερχόμενη από την Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες, η οποία θα αναλάβει το ground handling,


και μία τρίτη εταιρεία η οποία θα είναι η εταιρεία της τεχνικής βάσης.



Στη συνέχεια, θα έχουμε την επιλογή ιδιωτών επενδυτών με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Υπολογίζουμε ότι την άνοιξη του 2009 θα έχουμε πλήρη λειτουργία των νέων εταιρειών. Πετυχαίνουμε τη λειτουργία της νέας εταιρείας με το 65% τουλάχιστον του υπάρχοντος πτητικού έργου. Από την επόμενη μέρα ο νέος επενδυτής έχει τη δυνατότητα άμεσης ανάπτυξης της εταιρείας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι στο προηγούμενο μοντέλο της Sabena, η νέα βελγική εταιρία ξεκίνησε με μόλις το 38% του προηγούμενου μεγέθους της, χωρίς να διατηρήσει καν το όνομά της.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, όλοι έχουν το δικαίωμα και την ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη μέρα με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.



Με τα μέτρα που λαμβάνουμε καλύπτουμε πλήρως τους μόνιμους υπαλλήλους, τους πιλότους, τους τεχνικούς, αλλά και τους εποχικούς υπαλλήλους. Μιλάμε για εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης, σημαντική ενίσχυση του ασφαλιστικού τους, που φτάνει στη δυνατότητα πλήρους συνταξιοδότησης για πάνω από 2000, δυνατότητα μεταφοράς στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ με τους ίδιους μισθούς.

Έχοντας εξασφαλίσει, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις, όλες τις προϋποθέσεις που θέσαμε για τη νέα Ολυμπιακή, γιατί άραγε να θέλουμε να διατηρηθεί η σημερινή άρρωστη κατάσταση;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως γνήσιο επίγονοι των δοσίλογων κουκουλοφόρων και των γερμανοτσολιάδων της κατοχής, αυτοί οι αλήτες ολοκληρώνουν το έργο των πατεράδων τους.

Οτι δεν πρόδωσαν και ότι δεν παρέδωσαν εθελουσίως οι πρόγονοί τους, το φροντίζουν. το "τακτοποιούν" αυτοί. Με το αζημίωτο φυσικά...

Δεν είναι για ψήφο οι αλήτες της προδοτικής ιδεοληψίας τους, για εκτέλεση είναι!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Αυτά τα διεφθαρμένα καθήκια δεν πήραν εντολή να ξεπουλήσουν κάθετι ελληνικό, αλλά, να εξορθολογίσουν, να εξυγιάνουν και να διαχειριστούν διαφανώς και με επιτυχία προς όφελος ΟΛΩΝ των ελλήνων τις επιχειρήσεις μας, τις επιχειρήσεις δηλαδή του δημόσιου τομέα.

Μόνο που αυτό δεν δίνει μίζες στα κομματικά τους ταμεία.

Νέα Δημοκρατία, Σχολή Σκανδάλων.
Χορηγος Επικοινωνίας: ECONOMIST

socrates είπε...

Δεν είναι χώρα για σοβαρούς τεχνοκράτες η Ελλάδα. Ο Αλογοσκούφης πρέπει να είναι πολύ πικραμένος από τις εξελίξεις, διότι ακόμη και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες δεν έχουν καταλάβει τί πορνείο-οικονομία παρέλαβε και με πόσους κόπους έχει καταφέρει να τη συνεφέρει, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της περικοπής δαπανών (πάνω από 8 δισ. το χρόνο έχει μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα).
Οι περισσότεροι Έλληνες (όλων των κομμάτων, δυστυχώς και της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η οικονομία είναι βαριά σαν το τρένο. Το ξεκίνημα, τα πρώτα 500 μέτρα είναι τα πιό δύσκολα, απαιτείται πολύ προπάθεια και η ταχύτητα που κερδίζεις είναι μικρή, μετά όμως τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και απογειώνεσαι, διότι έχεις τη φόρα σου, έχεις κτίσει τους θεσμούς και τις υποδομές.
Δυστυχώς ο κόσμος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΟΠΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ.
Είναι όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και τα οικονομικά ενός σπιτιού. Ο πατέρας μπορεί να κουράστηκε 30 χρόνια να φτιάξει ένα σπίτι που μετά το θάνατό του εκποιείται από το γυιό του για ταξίδια και αυτοκίνητα.
Το τρομερό είναι ότι όταν μετά από 3-4 χρόνια καταναλωθούν τα λεφτά, ο γυιός παραπονιέται για τη φτώχεια του, για την ακρίβεια, για την οποιαδήποτε κυβέρνηση, κλπ, κλπ.
Οι ανώριμοι λαοί εκλέγουν ανώριμους πολιτικούς, γι'αυτό άλλωστε μένουν πάντοτε απογοητευμένοι. Όταν δεν καταλαβαίνω τα βασικά στην οικονομία είναι φυσιολογικό να απογοητεύομαι ξανά και ξανά.
Δεν βλέπω κανένα (και πρώτα από όλους τους Νεοδημοκράτες) να εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση από το 1929 ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ. Αναρωτηθήκαμε για παράδειγμα ποια θα ήταν σήμερα η οικονομική μας κατάσταση, εάν ο Αλογοσκούφης δεν είχε περικόψει το έλλειμμα και ήμασταν ακόμη υπό επιτήρηση;
Λάθη και παραλείψεις υπάρχουν βεβαίως αλλά ας αναρωτηθούμε πόσο δύσκολο είναι να κουμαντάρεις ένα δημόσιο φορέα που όταν δεν μπορεί να κλέψει, απλά αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του (βλ. φορολογικά έσοδα). Και να έχεις συνεχώς και ένα σωρό άσχετους από οικονομικά νεοδημοκράτες υπουργούς να γκρινιάζουν συνεχώς για ακόμη περισσότερα λεφτά.
Σε κάθε περίπτωση τεράστιες είναι οι ευθύνες του Καραμανλή για την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Ο Ρουσόπουλος μπορεί να είναι παμπόνηρος αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει στον κόσμο πράγματα που δεν καταλαβαίνει, να μην ξεχνάμε ότι είναι αριστερών καταβολών.
Καλά θα κάνει ο Καραμανλής να σταματήσει να υποτιμά την επικοινωνία στα οικονομικά θέματα και να βάλει κάποιον που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της θέσης. Εάν μπορώ επίσης να εκφέρω μία προσωπική γνώμη για το Ρουσόπουλο, νομίζω ότι δεν κάνει για μιά δουλειά που απαιτεί σκληρή καθημερινή προσπάθεια και βαθειά γνώση του αντικειμένου (άσε που υποψιάζομαι ότι είναι και εξαιρετικά φυγόπονος εκ φύσεως).

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Καραμανλής κάνει σήμερα με μεγάλη ευκολία όσα θα έπρεπε να είχε κάνει πριν από δεκαπέντε ημέρες, γιατί άραγε δεν τα έκανε πριν από δεκαπέντε ημέρες; Δεν το σκέφτηκε; Μπα! Οι κινήσεις ήταν τόσο αυτονόητες ώστε θα ήταν μάλλον προσβλητικό να θεωρήσει κανείς ότι ένας Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να τις σκεφτεί. Τις σκέφτηκε και δεν τις έκανε.

Γιατί; Ομολογώ ότι η απορία μου αυτή δεν έχει βρει σίγουρη απάντηση. Συμμερίζομαι οπωσδήποτε την άποψη του Σημίτη ότι «μια μειοψηφία ημετέρων εξέλαβε τον τρόπο διακυβέρνησης ως ένα μήνυμα να πλουτίσει με κάθε τρόπο». Δεν ξέρω αν σε αυτή τη μειοψηφία συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος ο Καραμανλής (προσωπικά δεν το πιστεύω) αλλά, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι γύρω του που εμφανώς χρησιμοποιούν τη διακυβέρνηση του τόπου ως ευκαιρία ενθυλάκωσης και ως μέσο αναρρίχησης.

Εγκλωβίστηκε, λοιπόν, ο Καραμανλής από αυτή την παρέα; Βρίσκω την εξήγηση ασθενή. Αφενός επειδή δεν είναι καθόλου προφανές ότι μπορεί να εγκλωβιστεί ένας κοτζάμ άνδρας με στοιχειώδη νοημοσύνη και αντίληψη και αφετέρου επειδή πολύ εύκολα αθωώνει τον Καραμανλή για να φορτωθούν τις ευθύνες του οι «κακοί άλλοι». Γι΄ αυτό ακριβώς έχω την αίσθηση ότι, αν ο Καραμανλής εγκλωβίστηκε από κάτι, εγκλωβίστηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Εγκλωβίστηκε, δηλαδή, από την αυταρέσκεια του ανθρώπου που αισθάνεται πανίσχυρος, ασυναγώνιστος και βέβαιος ότι μια κουβέντα του αρκεί για να διαλυθούν αμφιβολίες και να απορροφηθούν δυσαρέσκειες. Οσο και αν φαίνεται περίεργο, ο Καραμανλής έπεσε θύμα του εαυτού του και του μύθου που ο ίδιος έχει καλλιεργήσει γι΄ αυτόν.

Kαι αυτός ο μύθος, όπως όλοι οι μύθοι, εμπεριέχει αντικειμενικά στοιχεία. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο Πρωθυπουργός έπαιζε σχεδόν μόνος του στο γήπεδο της πολιτικής και ξεχώριζε με μεγάλη ευκολία από τους αντιπάλους του. Αλλά το είδος του ανίκητου πολιτικού δεν έχει ακόμη εφευρεθεί. Υπό προϋποθέσεις, ο οιοσδήποτε μπορεί να χάσει από τον οιονδήποτε.

Δεν ξέρω αν ο Καραμανλής κατάλαβε το μάθημα, θα δείξει... Ξέρω όμως ότι τον συμφέρει να το καταλάβει το ταχύτερο δυνατόν. Διότι, αν μη τι άλλο, τα δίδακτρα που μόλις πλήρωσε είναι πανάκριβα!

Παληκάρι από τα Σφακιά

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο τη σύνθεση του Υπουργικού συμβουλίου, ως ακολούθως:
Πρωθυπουργός: Γ. Παπανδρέου (ειδικότητα στα πεσίματα με ποδήλατο)
Υπουργός Εξωτερικών: Μάργκαρετ Παπανδρέου (θα χειριστεί το Σκοπιανό)
Υπουργός Εθνικής Οικονομίας: Γ. Κοσκωτάς (ειδικότητα στα μαγειρέματα)
Υπουργός Οικονομικών: Ν.Χριστοδουλάκης (ειδικότητα να μιλάει στα κανάλια)
Υπουργός Τουρισμού: Χ. Πάχτας (ειδικότητα να εξυπηρετεί ξενοδοχεία).
Υπουργός Εσωτερικών: Γ.Σκανδαλίδης (ειδικότητα στους εκλογικούς νόμους)
Υπουργός Παιδείας: Γ.Βαλιανάτος (ειδικότητα στα σωστά πρότυπα)
-Υφυπουργός σε θέματα Αθλητισμού: Γ. Λοβέρδος (ειδικότητα στο χουλιγκανισμό)
-Υφυπουργός σε θέματα Θρησκευμάτων:
Υπουργός Πολιτισμού: T.Ζαχαράτος (ειδικότητα στα ποιοτικά θεάματα)
Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ: Κ. Λαλιώτης (ειδικότητα στους δρόμους και το κτηματολόγιο)
Υπουργός Ναυτιλίας: Ν.Παπουτσής (ειδικότητα στα σκάφη τύπου Σάμινα)
Υπουργός Μεταφορών: Χ.Βερελής (ειδικότητα να μην λύνει κανένα πρόβλημα)
Υπουργός Υγείας: Θ. Πάγκαλος (ειδικότητα στις μπουγάτσες)
Υπουργός Επικρατείας –αρμόδιος για θέματα Τύπου: Βενιζέλος (ειδικότητα να μην καταλαβαίνει κανείς τι έχει στον εγκέφαλο)
Υφυπουργός Επικρατείας-αρμόδιος σε θέματα λάσπης: Γ.Καρχιμάκης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ά. Τσοχατζόπουλος (ειδικότητα στα αεροπλάνα και στα αντιεροπορικά)
Υπουργός Ισότητας: Β. Παπανδρέου (ειδικότητα να μοιάζει με άνδρα)
Υπουργός Βόρειας Ελλάδας: Αφιόν Καραχασάν (και αυτή φιλέλληνας)
Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου: Π.Τατούλης (ειδικότητα να θεωρητικολογεί)

Γραμματέας του Κόμματος: Θ. Τσουκάτος (ειδικότητα στις εταιρικές εισροές)

Η ορκωμοσία θα γίνει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Μητροπολίτη Ζακύνθου.

Το Θίασο σπονσοράρει η γνωστή ομάδα των πέντε: [Μπόμπολας, Λαμπράκης, Κόκκαλης, Κυριακού, Κοντομηνάς] με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς:
Γ.Πρετεντέρης
Ο.Τρέμη
Π.Τσίμας
Μ.Σπυράκη
Μ.Καψής
Δ.Βερύκιος
Ν.Ευαγγελάτος
Ν.Χατζηνικολάου
Γ.Κύρτσος
Ν.Κακαουνάκης
Α.Παυλόπουλος
Κ.Μακρή
Ι.Χασαπόπουλο
και πολλούς άλλους κομπάρσους.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Σας αποκαλύπτουμε την σύνθεση της...

Νέας Κυβέρνησης,
της Νέας Διακυβέρνησης,
της Νέας Δημοκρατίας
των Νέων (σχετικών) Ηθών,
της Νέας Πτέρυγας Κορυδαλού.



click εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΠΕΛΕΚΗ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;
ΖΑΧΑΡΕΑ;

εμείς όμως:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΡΕΑ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΗ
ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ !!!!!!!!!!


Stage Worker

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κανένα κανάλι δεν μιλάει για τις ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες πρωταθλητών κολύμβησης ότι ο Κυριακού τους έφερνε στα Τσικλιτήρια, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα περάσουν τέστ ντόπιγκ;
Τί θέση μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (που μας έχει στη μπούκα έτσι και αλλιώς για θέματα ντόπιγκ εδώ και μία τετραετία);
Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΦYΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Δημοσκόπηση από τον Κυριακού μόλις λίγες ημέρες από την κλήση του από τον εισαγγελέα για πολεοδομικές παραβάσεις της βίλας του στο Πόρτο Χέλι. Πόλεμος λάσπης από τον Κοντομηνά μόλις ανακοινώθηκε η παραπομπή του για 6 (παρακαλώ) κακουργήματα για τις γνωστές κομπίνες του, που βουίζει όλη η Ελλάδα.
Βάζουμε και τους καναλο-δημοσιογράφους μας να φτιαρίζουν τη λάσπη και όλα καλά, σιγά μη μας γλυτώσει ο Καραμανλής.
Ας φέρουμε το χαζούλη το Γιωργάκη που λέει πάντα ναί, να βολευτούμε όλοι!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Ενώ στη χώρα και ειδικά στην ΝΔ γίνεται ο χαμός...

Πολύδωρας(!) και Σημίτης!

Ανώνυμος είπε...

Περιμέναμε τον Κυριακού (που ήδη έχει καταδικαστεί) η τον Κοντομηνά, για να μας πει ποιός είναι ο gay χοντρός ''ακαταλληλότερος'';;;

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Οι εκλογές μας έρχονται, αλλά τι μπαίνει πρώτα;

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται να δουλεύεις για ΝΤΑΒΑΤΖΗ και να μην είσαι ΠΟΡΝΗ φίλτατοι Γιάννη, Παύλο, Νίκο, Όλγα, Δήμο, Μαρία, Μανόλη, Κάτια, Άκη, Ιορδάνη και Γιώργο; θα μου πείς, πρέπει και εγώ να βγάλω το ξεροκόματο (που λέει ο λόγος), καταλαβαίνω παιδιά, όλοι καταλαβαίνουμε.
Εξάλλου καμμία "δουλειά" δεν είναι ντροπή! Πάνω από όλα το ξεροκόμματο.
Απλά μη λέτε στον κόσμο ότι αυτό που κάνετε είναι λειτούργημα, θα γελάνε και οι μελιτζάνες.
Η απόλυτη ηθική κατάντια του ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε γιατί θέλουν το Γιωργάκη οι 5 καναλάρχες και οι Αμερικανοί. Οι Έλληνες ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τι ακριβώς συμβαίνει;
Φαντάσου το Γιωργάκη πρωθυπουργό να διαπραγματεύεται το Σκοπιανό με τους Αμερικανούς. [Ο Πάγκαλος είχε παραδεχθεί ότι το 2001 παρακαλούσαν τους σκοπιανούς να δεχθούν το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΑ και οι σκοπιανοί τους έφτυσαν – τόσο καλός στη διαπραγμάτευση ο φιλέλληνας George!]
Φαντάσου το Γιωργάκη να διαπραγματεύεται το Κυπριακό με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς. [Το σχέδιο Ανάν που είχει αποδεχθεί ΠΛΗΡΩΣ ο George θα ξαναέλθει άμεσα, πάει η ανεξάρτητη Κύπρος για πάντα].
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ Η ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Η ανίατη βλακεία των φανατικών πασόκων δεν τους αφήνει να δούν το πιο απλό πράγμα του κόσμου!
Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ΜΑΙΜΟΥ (που ξεκάθαρα ΕΙΝΑΙ), ποιόν λέτε ότι ψηφίζουν το 20% των Ελλήνων που (κάτω από την πρωτοφανή επίθεση όλων των καναλαρχών στον Καραμανλή) ΔΗΛΩΝΟΥΝ αναποφάσιστοι;
Ποιος έχει ΚΙΝΗΤΡΟ να πεί ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ;
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, εάν ο Νεοδημοκράτης σκόπευε να ψηφίσει πασόκ θα έλεγε δεν έχω αποφασίσει;
Πράσινα παιδάκια, μην ανεβάζετε άδικα τις ελπίδες σας, με αυτόν το πανύβλακα αρχηγό ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Νέα Δημοκρατία, Σχολή Σκανδάλων.
Χορηγος Επικοινωνίας: ECONOMIST

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη περίπτωση παραπληροφόρησης των καναλιών είναι του ΜΕΒΓΑΛΟΥ καναλιού, και ειδικά οι επωνομαζόμενες ειδήσεις.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλες οι λέξεις και φράσεις είναι από πριν σκηνοθετημένες διότι (1) δίνουν συνεχώς πάσες και ατάκες ο ένας στον άλλον ΣΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ που αποκλείεται να είναι φυσιολογική η ροή και (2) αμέσως μόλις λέει κάποιος κάτι βγαίνει από κάτω το μπάνερ να μας το πεί και γραπτά.
Η πλάκα είναι ότι πολλές φορές το μπάνερ βγαίνει ΠΡΙΝ να πεί τη φράση ο ηθοποιός-τηλεπαρουσιαστής.
Τα γραπτά μπάνερ στο κάτω μέρος της οθόνης είναι δε η μεγαλύτερη μορφή παραπληροφόρησης, πχ. η μεγαλοκοπέλα – παρουσιάστρια ΛΕΕΙ "σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βουλγαράκης έχει πάρει μίζες" και το μπάνερ ΓΡΑΦΕΙ "ο Βουλγαράκης έχει πάρει μίζες". Προφανώς το "σύμφωνα με το ρεπορτάζ" το λένε προφορικά σαν άλλοθι για να μη φάνε αγωγές, αλλά η εντύπωση του μπάνερ μένει: ο Βουλγαράκης έχει πάρει μίζες, (διότι το γραπτό μπάνερ μένει στο μυαλό πολύ περισσότερη ώρα από την προφορική λέξη, για να το εμπεδώσουμε). Να τους δώσω και μία ιδέα,να κάνουν το μπάνερ να αναβοσβήνει για να περνούν ακόμη καλύτερα την παραπληροφόρηση.

Τα κλασσικά κόλπα του marketing είναι βέβαιαια πάντα εκεί, πχ βάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ (όπως κυτάμε, εάν δεν το ξέρετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελκύεται περισσότερο από αυτά που βλέπει στο αριστερό μέρος της οθόνης από αυτά που βλέπει στο δεξί, προσέξτε πχ. τις διαφημίσεις καταναλωτικών προϊόντων).
Άλλο που κάνουν συνεχώς είναι να ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ του ήχου ανάλογα με τον εάν μιλάει νεοδημοκράτης ή πασόκος (μαντέψτε ποιους ευνοούν).
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα "ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ" και τις φωνές των καλεσμένων, κάνοντας πιό μπάσες των πασόκων και πιό τσιριχτές των νεοδημοκρατών.
Ζήτω ο Λαμπράκης και ο Μπόμπολας, είναι ΤΌΣΟ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και αλτρουιστές, ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.