Ειδήσεις

12 Σεπ 2008

Το μπαράζ των δηλώσεων κατά του Γιώργου Βουλγαράκη

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, υπουργός Εσωτερικών («City»)
«Εγώ, όταν έγινα υπουργός, το έκλεισα το δικηγορικό μου γραφείο».
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, υπουργός Υγείας (σε debate της εφημ. «Μακεδονία»)
«Είναι υποχρέωσή μας να αναστρέψουμε το κλίμα το συντομότερο δυνατόν. Χωρίς λόγια αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες, με συγκεκριμένες πράξεις. Η ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία είναι συλλογική αλλά είναι και ατομική. Και ο καθένας από εμάς ξέρει πώς πορεύεται και τι πρέπει να κάνει».
Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, υπουργός Άμυνας
«Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά από μια παραίτηση Βουλγαράκη. Δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Το τι θα κάνει γι' αυτό, θα φανεί. Θα πάρει αποφάσεις όχι σε τηλεοπτικό χρόνο αλλά με νηφαλιότητα».
Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, πρώην υφυπουργός
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να δείξει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και της αποβολής από τον δημόσιο βίο».
Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην υφυπουργός (98,9)
«Νομίζω ότι είναι μια λύση να έδινε τη δυνατότητα στον πρόεδρο, στην παράταξη, στους οπαδούς και φίλους της εκτόνωσης της κατάστασης με μια παραίτηση. Ούτε κανένα έγκλημα διέπραξε, αλλά δημιουργούνται κάποια θέματα έτσι, λεπτής πολιτικής ηθικής τάξης, που μοιραίως εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουμε αυτές τις προσωπικές μας ευθύνες».
Μάλιστα, ο κ.Γιαννόπουλος δεν δίστασε να τονίσει ότι υπάρχουν και τα σωφρονιστικά καταστήματα για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ακόμη κι αν είναι πολιτικοί.
Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ, βουλευτής Ν.Δ. (89,9)
«Το τι είμαι εγώ, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος όλοι μας το χρωστάμε στην παράταξη. Αν σε κάποια στιγμή μας φέρνουν εμπλεκόμενους, φταίμε δεν φταίμε, δεν λέω ότι φταίμε, αλλά από τη στιγμή που αρχίζει να δημιουργείται ζημιά στην παράταξη, το καλύτερο από όλα είναι να διευκολύνουμε τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος κάνει μια ζωή καλογερική».
Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, βουλευτής Ν.Δ. (105,8)
«Ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε θυσίες ή σε αλλαγές. Αν ο κ. Βουλγαράκης έπρεπε ή θα το κάνει ή επρόκειτο και δεν το έκανε, να διευκολύνει, αυτό αφορά τον ίδιο προσωπικά. Πιστεύω ότι καθημερινά τα σύννεφα, τα οποία πυκνώνουν, ενδεχομένως να βοηθήσουν σε μια λύση».
Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ βουλευτής Ν.Δ. (105,8)
«Ο Γιώργος ο Βουλγαράκης είναι ένας πολιτικός με πολλά χρόνια πείρα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Νομίζω ότι ο ίδιος ξέρει τι πρέπει να κάνει».
Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ, πρώην υφυπουργός
«Αν ήμουν στη θέση του, θα είχα διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

Γιώργος Καλαντζής Α 9,89
Υπέρ της παραίτησης των υπουργών που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, λέγοντας ότι έτσι θα είχε κανείς τη δυνατότητα να αποδείξει πως ό,τι έκανε ήταν νόμιμο. Αναφερόμενος στη δράση των συζύγων των υπουργών, ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι θα ήταν ρατσιστικό να μην μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρόσθεσε με νόημα πως "πρέπει να προσέχουμε και να μην προκαλούμε".

Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτής Πειραιά
Από το βήμα της Βουλής στις 11 Σεπτεμβρίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Βουλγαράκη ζητώντας από τον πρωθυπουργό να του δείξει το δρόμο της δικαιοσύνης και της αποπομπής από το δημόσιο βίο.

Πέτρος Τατούλης, www.tatoulis.blogpot.com
«Έσυρε» το χορό, στις 3 Σεπτεμβρίου, με την ανάρτησή του [Η πολύτιμη διεθνής εμπειρία (απαντώντας στα επίμονα ερωτήματά σας)].

Ευάγγελος Πολύζος, βουλευτής Πιερίας, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha στις 10 Σεπτεμβρίου
Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» ο βουλευτής Πιερίας Ευάγγελος Πολύζος ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2005 έμαθε από το δελτίο ειδήσεων του «Alpha» την ανακοίνωση «απομάκρυνσής» του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είπε σε γενικές γραμμές ότι ήταν ένα ατύχημα και όχι αποπομπή η διαγραφή του από την κυβέρνηση, ότι ο Καραμανλής δεν είχε ενημερωθεί σωστά για τα όσα τότε είχε πει και ότι δε γνωρίζει ποιος εισηγήθηκε τη διαγραφή του.Σε ερώτηση σχετική με το πώς συνδυάζεται η περίπτωσή του με τη σημερινή κατάσταση στην κυβέρνηση, απάντησε ότι ήταν άλλη εποχή τότε και δε συνδέονται τα γεγονότα, αφού σήμερα, ακούγονται ορισμένα πράγματα που μπορεί να ανταποκρίνονται αλλά μπορεί και όχι, στην πραγματικότητα.Πάντως τόνισε ότι αν ήταν αυτός στη θέση του Ρουσόπουλου ή του Βουλγαράκη θα είχε υποβάλει την παραίτηση του για να διευκολύνει την κυβέρνηση και όταν ρωτήθηκε για το τι είπε με τον πρωθυπουργό όταν τον συνάντησε στη ΔΕΘ, απάντησε: «Δεν πρέπει να τα λέμε όλα».Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής έπεσε «θύμα» δήλωσής του ότι σε όλα τα κόμματα, και στη ΝΔ, υπάρχουν τίμιοι και μη. Είχε κληθεί να σχολιάσει την τοποθέτηση που αποδίδεται στον αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ Αθ. Κοκκινούλη για υπουργό που χρηματίζεται.
Η αντίδραση του κ. Πολύζου μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του ήταν η εξής: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο μου. Θα τον πιστεύω και θα τον στηρίζω για πάντα».