Ειδήσεις

20 Σεπ 2008

"Ιερές" διεκδικήσεις σε πλατείες και παιδικές χαρές

Τη Δευτέρα στο Εφετείο εκδικάζεται μήνυση του Ιερού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητρόπολη Φθιώτιδας) ενάντια στον πρώην Δήμαρχο Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλο και τον πρώην Αντιδήμαρχο διεκδικώντας την ιδιοκτησία!!! για 34 πλατείες, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, και την αποζημίωσή τους.
Πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι που έχουν αποδοθεί στον Περιστεριώτικο λαό εδώ και δεκάδες χρόνια χωρίς ποτέ να αμφισβητηθούν παλαιότερα.
...
Συνεχίζεται…

Είναι απορίας άξιον ότι η δίκη έχει αναβληθεί αρκετές φορές με αφορμή θέματα που έβαζε ο εκπρόσωπος του ναού, όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, ενώ σύσσωμα και ομόφωνα τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης διαχρονικά, αλλά και ο νυν Δήμαρχος είναι στο πλευρό της τέως Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλος ο Περιστεριώτικος λαός καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι που τα τελευταία χρόνια διεκδικούνται, είναι στη συνείδηση των κατοίκων κοινόχρηστοι, πάππου προς πάππου κατά τη λαϊκή έκφραση, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου και τις τοποθετήσεις του πρώην Δημάρχου αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο Δημ. Συμβούλιο.

Ενώ και ο νυν Δήμαρχος Αν. Παχατουρίδης θα παρευρίσκεται στη δίκη καθώς είναι κοινή, διαχρονική και διαπαραταξιακή πεποίθηση ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο λαό του Περιστερίου.

Μερικές συμπτώσεις…
Διεκδικείται στην συγκεκριμένη περίπτωση δάσος και δασική έκταση, αλλά και πλατείες και παιδικές χαρές. Σε ανάλογη περίπτωση διεκδικήθηκε λίμνη και παράκτιες εκτάσεις.

Ο τότε αντιεισαγγελέας εφετών κ. Σανιδάς!!! σημερινός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «…επίορκα όργανα της Δημόσιας Διοίκησης…» στο 64/90 πόρισμά του και ζητά περαιτέρω έρευνα.

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων πρότεινε την παραίτηση των δικαιωμάτων κυριότητας, για ένα μέρος της διεκδικούμενης έκτασης,Άμεσα παραιτήθηκε το Υπ. Οικονομικών από τα δικαιώματα κυριότητας,χωρίς να περιμένει να γίνει το δικαστήριο,
ενώ πριν 2 χρόνια περίπου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν η επίμαχη έκταση που φέρεται να ανήκει στο συγκεκριμένο ναό υπερπολλαπλασιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Βέβαια δεν έχει γίνει ανταλλαγή της διεκδικούμενης δασικής έκτασης με ολυμπιακό ακίνητο-φιλέτο όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί σε διαδικτυακό forum.

Στη φωτογραφία χάρτης με όλες τις διεκδικήσεις ιδιωτών και Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας παρουσιάστηκε στην Ημερίδα του περιβαλλοντικού ομίλου "ΠΟΙΚΙΛΟ" 18-3-07.

1,8 :Οι εκτός σχεδίου και 2,6,7: οι εντός σχεδίου διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας. 3:Τα 80 στρέμματα του συναιτερισμού των πολεμιστών της "Κορέας" ( 18 στρέμματα εντός σχεδίου), 5: Τα 83 στρέμματα στην περιοχή "Γάτου" που αποχαρακτηρίστηκαν από δασικά και 4: Τα 80 στρέμματα από τα οποία αποβλήθηκε με δικαστικά απόφαση οι κληρονόμοι "Αγαπητού".

πηγή: http://www.petroupoli-tk.gr/2007/88.htm
και εδώ το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.09.2008,id=44236120

…………
Από: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/09/34.html

3 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Ο οινολόγος των οκτώ...


:-)

Ανώνυμος είπε...

Τα κοπρόσκυλα με τα ράσα θα χτυπάνε και ότι μπορέσουν θα φάνε.

Ανώνυμος είπε...

Πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι που έχουν αποδοθεί στον Περιστεριώτικο λαό εδώ και δεκάδες χρόνια χωρίς ποτέ να αμφισβητηθούν παλαιότερα.

Αφού το Ελληνικό Δημόσιο συμπεριφέρθηκε επί δεκαετίες ολόκληρες σαν κατσαπλιάς απέναντι στην εκκλησιαστική περιουσία, τώρα παριστάνει τον ανήξερο κλεφτοκοτά: «μα τόσα χρόνια που σας έκλεβα, γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε;»