Ειδήσεις

10 Σεπ 2008

Ευάγγελος Πολύζος: Αν ήμουν στη θέση του Ρουσόπουλου ή του Βουλγαράκη θα είχα υποβάλει την παραίτηση μου για να διευκολύνω την κυβέρνηση

Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» ο ο βουλευτής Πιερίας Ευάγγελος Πολύζος ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2005 έμαθε από το δελτίο ειδήσεων του «Alpha» την ανακοίνωση «απομάκρυνσής» του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είπε σε γενικές γραμμές ότι ήταν ένα ατύχημα και όχι αποπομπή η διαγραφή του από την κυβέρνηση, ότι ο Καραμανλής δεν είχε ενημερωθεί σωστά για τα όσα τότε είχε πει και ότι δε γνωρίζει ποιος εισηγήθηκε τη διαγραφή του.
Σε ερώτηση σχετική με το πώς συνδυάζεται η περίπτωσή του με τη σημερινή κατάσταση στην κυβέρνηση, απάντησε ότι ήταν άλλη εποχή τότε και δε συνδέονται τα γεγονότα, αφού σήμερα, ακούγονται ορισμένα πράγματα που μπορεί να ανταποκρίνονται αλλά μπορεί και όχι, στην πραγματικότητα.
Πάντως τόνισε ότι αν ήταν αυτός στη θέση του Ρουσόπουλου ή του Βουλγαράκη θα είχε υποβάλει την παραίτηση του για να διευκολύνει την κυβέρνηση και όταν ρωτήθηκε για το τι είπε με τον πρωθυπουργό όταν τον συνάντησε στη ΔΕΘ, απάντησε: «Δεν πρέπει να τα λέμε όλα».
Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής έπεσε «θύμα» δήλωσής του ότι σε όλα τα κόμματα, και στη ΝΔ, υπάρχουν τίμιοι και μη. Είχε κληθεί να σχολιάσει την τοποθέτηση που αποδίδεται στον αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ Αθ. Κοκκινούλη για υπουργό που χρηματίζεται.Η αντίδραση του κ. Πολύζου μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του ήταν η εξής: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο μου. Θα τον πιστεύω και θα τον στηρίζω για πάντα».