Ειδήσεις

15 Σεπ 2008

Διόδια: Οι αυξήσεις προηγούνται των έργων!

Σήμερα, για να πάει κάποιος με το Ι.Χ. του από την Αθήνα στην Πάτρα και να επιστρέψει στην Αθήνα καταβάλλει συνολικά τέλη διοδίων 9 ευρώ, ενώ τις ερχόμενες ημέρες το ποσό αυτό θα ανέβει περίπου στα 11,2 ευρώ!

Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση προς Πάτρα η διέλευση των Ι.Χ. από τα διόδια της Ελευσίνας κοστίζει 2 ευρώ και από τα διόδια του Ζευγολατιού 2,5 ευρώ. Στη διαδρομή από Πάτρα προς Αθήνα, 2,5 ευρώ πληρώνουν οι οδηγοί στα διόδια του Ρίου και 2 ευρώ στα διόδια των Αγίων Θεοδώρων.
Με τις αυξήσεις που θα γίνουν εντός των ημερών, τα τέλη που θα πληρώνουν οι οδηγοί σε όλους τους σταθμούς των διοδίων αναμένεται να εκτιναχθούν στα 2,8 ευρώ, ενώ οι μηχανές από 1 ευρώ θα πληρώνουν 1,9!

Bloka.com: Πώς μπορεί η κυβέρνηση και οι βο(υ)λευτές της να προχωρούν στην αύξηση των τελών διοδίων στο δρόμο-καρμανιόλα "Κορίνθου-Πατρών". Ένας δρόμος που σε καμμία περίπτωση δεν τηρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές που επιτρέπουν την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών. Ένας δρόμος, που κανονικά έπρεπε να μας πληρώνουν για το ρίσκο που παίρνουμε για τη ζωή μας, κάθε φορά που περνάμε.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αύξηση αυτή, έρχεται σε συνέχεια της αύξησης των τελών διοδίων 25% που έγινε το 2005 στον ίδιο δρόμο.Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν:

· Χρησιμοποίηση παρακάμψεων για την αποφυγή των διοδίων
· Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μέσω μετακίνησης (Προαστιακός, Τραίνο, Λεωφορείο)

Οι πολίτες έχουμε τη δύναμη με τις επιλογές μας να επηρεάζουμε καταστάσεις. Δεν είμαστε έρμαια των εκάστοτε κυβερνητικών / επιχειρηματικών αποφάσεων. Αρκεί να το συνειδητοποιούμε σιγά σιγά και με τις επιλογές μας να συμβάλλουμε στο να καταλάβουν αυτοί που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων ότι έχουν απέναντί τους ενημερωμένους και συνειδητοποιημένους πολίτες.
.....