Ειδήσεις

22 Σεπ 2008

Για τα αδέσποτα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Μήνυμα αναγνώστη

Στις 12/09 , με πρωτοβουλία της «Pegasus International», κυκλοφόρησε ευρέως ένα κείμενο σχετικά με τη κατάσταση των αδέσποτων στο Θριάσιο και κυρίως με απαγόρευση τόσο στους εργαζόμενους στο νοσοκομείου όσο και σε ασθενείς και συνοδούς να ταΐζουν τα ζώα.
Ο κύριος φόβος ήταν ότι τα σκυλιά θα μεταφέρονταν στο Σχιστό για ευθανασία καθώς η νομοθεσία απαγορεύει ζώα στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων!
……..
Συνεχίζεται…
Το Σάββατο 13/09 πολλοί εθελοντές και μέλη σωματείων και οργανώσεων σπεύσαμε ώστε να καθυστερήσουμε την όλη διαδικασία και να βρούμε ένα τρόπο λύσης του θέματος.

Έτσι σε πρώτη φάση:


α) καταγράψαμε τα ζώα και τα φωτογραφίσαμε


β) για τα άρρωστα έχουμε ήδη προχωρήσει σε ενέργειες


γ) σε καθημερινή βάση, εθελοντές πηγαίνουμε στο «Θριάσιο» για να δώσουμε τροφή και νερό στα ζώα και να τα ελέγχουμε!!!! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΖΩΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ!!!! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝ ΠΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ & ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!!
δ) ψάχνουμε σπίτι για τα ζώα
Η προσπάθειά μας για τα αδέσποτα στο «Θριάσιο» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Στο http://saveileia2.blogspot.com/ μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε πώς αναλάβαμε δράση για τα αδέσποτα του νοσοκομείου. Καταγγελίες φαίνεται να υποδείκνυαν την πρόθεση για να σταλούν τα ζώα για ευθανασία -καθώς θεωρούνται πηγή μόλυνσης!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Χριστίνα Λόη

http://saveileia2.blogspot.com/


http://www.anemos5.blogspot.com/

2 σχόλια:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

ΤΥΠΟΥ 27 ΣΕΠΤΕΜΡΒΙΟΥ 2008

ΘΕΜΑ: ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ


Η προσπάθειά μας για τα αδέσποτα του ΘΡΙΑΣΙΟΥ συνεχίζεται.
Και δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικά γιατί πλέον τα ζώα μας έχουν κλεψει την καρδιά.

Ετσι μέχρι επιτυχίες μας είναι :
1) Το ασπρόμαυρο γατάκι που περισυλλέξαμε σε άσχημη κατάσταση ΒΡΗΚΕ ΣΠΙΤΙ με τη βοήθεια του www.adespotologio.blogspot.com που ανέλαβε επίσης τη περίθαλψη & στείρωσή του.

2) Ο Αρης , ο πανέμορφος λύκος που με μια επίσκεψη στο κτηνίατρο, έγινε αγνώριστος. Mεταμορφώθηκε σε ένα απίστευτο ζώο, με λαμπερό τρίχωμα, ψηλό δυνατό κορμί, απίστευτη κτητικότητα.

3) Ο Μήτσος που τον προλάβαμε στο παρά πέντε και ακόμα βρίσκεται στο κτηνίατρο με σοβαρό λοιμώδες νόσημα. Παλεύουμε εδώ και μια εβδομάδα να τον κρατήσουμε στη ζωή αλλά δεν τον εγκαταλείπουμε.

4) Η Φρίντα βρέθηκε με σοβαρά δερματικά προβλήματα λόγω παράσιτων. Με θεραπευτική αγωγή φιλοξενείται εδώ και 20 μέρες και παραμένει ένα απίστευτα γλυκό και παιχνιδιάρικο σκυλί.

5) Η Σακίρα –που την ανακαλύψαμε μόλις προχθές- μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κτηνίατρο καθώς από τα παράσιτα έχει παραμορφωθεί οικτρά το σωματάκι της . Με θεραπευτική αγωγή & πολύ αγάπη από εθελόντρια που το φιλοξενεί θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να συνέλθει.

Και σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνεται ο αγώνας μας καθημερινά τις τελευταίες 15 μέρες για :
1) Καθημερινό τάισμα & έλεγχο των ζώων
2) Μεταφορά των άρρωστων αδέσποτων στον κτηνίατρο
3) Προσπάθεια ανεύρεσης ανάδοχων οικογενειών

Σε όλη αυτή τη προσπάθεια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε :

Τη Sapt Hellas, Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδος (www.sapt.gr) και τη κα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Υπεύθυνη Προγραμμάτων, Εκπαίδευσης & Υιοθεσιών
Η Sapt Hellas επενέβη άμεσα και καλύπτει τόσο τις στειρώσεις και τους εμβολιασμούς των ζώων όσο και τη διαδικασία υιοθεσίας τους. Σημαντική είναι και η συμβολή της στην μετέπειτα εκπαιδευτική υποστήριξη μέσω e-mail ή τηλεφωνικά των ζώων όσο και των αναδόχων τους!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το κτηνίατρο ΧΡΗΣΤΟ ΚΤΕΝΑ , αποκλειστικό συνεργάτη της Sapt Hellas, που δέχεται τα ζώα του Θριασίου & τα φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη .

Ολους τους εθελοντές που παλεύουν με όποιον τρόπο μπορούν & βάζουν όλη τους την αγάπη και το κόπο τους για να προστατέψουν τα αδέσποτα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα αυτούς που ανέλαβαν τη φιλοξενία μερικών ζώων που χρειάζονται άμεσα θεραπευτική αγωγή & δεν πρέπει να μείνουν στο δρόμο!

Όλα τα σωματεία, οργανώσεις, φιλοζωικές , blogs κλπ που υποστηρίζουν την προσπάθεια διάσωσης των αδέσποτων του Θριάσιου


Περιμένουμε και εσάς στη προσπάθειά μας
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
-ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
-ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΣ & ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Ας τα βοηθήσουμε.
Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγάπη & την ευγνωμοσύνη ενός αδέσποτου

Επικοινωνία :
Τηλ: 6944860451,
Email: saveileia2@yahoo.gr

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Καλημέρα & καλή εβδομάδα σε όλους...

Σας έχω ήδη στείλει το δελτίο που αναφέρεται σε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα στο ΘΡΙΑΣΙΟ.

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν βοηθήσει τα αδέσποτα του ΘΡΙΑΣΙΟΥ (adespotologio & sapt) και ιδίως αυτούς που ήρθαν και προσέφεραν τη βοήθειά τους επί τόπου : το Σάκη, τη Δάφνη, τη Λυδία, την Αννα, την Ελισάβετ, τη Λίνα, την Αλεξάνδρα, τη Βιβή, τη Τζίνα, το Κώστα (ελπίζω να μην ξέχασα κανένα).

Ομως αυτή η εβδομάδα ειναι πολύ κρίσιμη.
Ο κτηνίατρος θα έρθει στο ΘΡΙΑΣΙΟ για επι τόπου εμβολιασμούς & αποπαρασιτώσεις.

Ομως για τις στειρώσεις, τα ζώα πρέπει να μεταφερθούν στον ιατρείο του & ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ (τα ζώα ειναι 20 περίπου που σημαίνει τουλάχιστον 40 μετακινήσεις).

Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μεταφέρει κάποιο ζώο στο κτηνίατρο & ποιές μέρες μπορείτε?

Σας παρακαλώ ενημερώστε με γιατί μόνη μου ειναι αδύνατο να το καταφέρω να μεταφέρω όλα τα ζώα σε ενα εύλογο χρονικό διάστημα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επικοινωνία: saveileia2@yahoo.gr, 6944860451