Ειδήσεις

9 Σεπ 2008

Πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να «φρενάρει» η κατασκευή του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού

Μήνυμα αναγνώστη
.......
Προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος στα Δωδεκάνησα Κ. Λαμπριανίδης προσέφυγαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αίτημα το πάγωμα της κατασκευής του τουρκικού πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, στις ακτές του Αιγαίου, για το οποίο κατατίθενται προσφορές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η Αναφορά των τριών στελεχών του ΛΑΟΣ είναι η εξής :
.............
Συνεχίζεται...

Αξιότιμο Κύριο M. Libicki

Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών

Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βρυξέλλες



Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,



Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν επί δεκαετίες την πίεση από την τουρκική επιθετικότητα ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί και το ζήτημα της δημιουργίας ενός πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού της Μικράς Ασίας. Η περιοχή αυτή της Τουρκίας έχει παρουσιάσει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σεισμικότητας στον κόσμο, με καταστρεπτικούς και μεγάλης κλίμακας σεισμούς. Η δημιουργία ενός πυρηνικού σταθμού στα παράλια της Μικράς Ασίας θέτει περιβαλλοντικά προβλήματα και δημιουργεί κινδύνους για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στα Δωδεκάνησα και γενικότερα στο Αιγαίο καθώς και για εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είναι, μεν, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ζουν στην περιοχή και θα υποστούν τις δραματικές συνέπειες ενός ατυχήματος καθώς και της ανεπαρκούς διαχείρισης των αποβλήτων του σχεδιαζόμενου πυρηνικού σταθμού.

Στις 24.9.2008 κατατίθενται προσφορές για τον σταθμό του Ακουγιού, παρά τις αντιδράσεις του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, των τουρκικών περιβαλλοντικών οργανώσεων που συγκεντρώθηκαν τον Αύγουστο στην Μερσίνα και αλλού και διαμαρτυρήθηκαν για τα επικίνδυνα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και παρά την διεθνή αντίδραση. Πολλές είναι και οι ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από ευρωβουλευτές τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών αλλά τα δύο αυτά Όργανα δείχνουν μία
ακατανόητα αδιάφορη στάση για τους πολυποίκιλους κινδύνους από το τουρκικό αυτό εγχείρημα που πηγάζει από τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια των Τούρκων Στρατιωτικών και απειλεί με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τα συμφέροντα πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττονται καίρια σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου αυτού καθώς και τα συμφέροντα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τουρκία, ως γνωστόν, είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να έρθει προς συζήτηση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής σας το ζήτημα της βλάβης που υφίστανται Κοινοτικοί πολίτες από την σχεδιαζόμενη κατασκευή αυτού του πυρηνικού σταθμού και παρακαλούμε να προσκληθούμε ώστε να εκθέσουμε τις απόψεις μας.





Με εκτίμηση



Γ. Γεωργίου, Ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ



Κ. Αϊβαλιώτης, Βουλευτής ΛΑΟΣ



Κ. Λαμπριανίδης, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής



Δωδεκανήσων του ΛΑΟΣ





http://aegaio.blogspot.com
Γιάννης Νέγρης