Ειδήσεις

10 Σεπ 2008

Απατεώνας με λεία δυο εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους Ηρακλειώτες, καταζητείται από την Ιντερπόλ

Στους 17 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι Ηρακλειώτες που καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν από το ίδιο πρόσωπο... έναν 37χρονο υπήκοο Δανίας, στον οποίο εμπιστεύτηκαν συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για να τους τα "αβγατίσει", υποσχόμενος κερδοφόρες επενδύσεις. Ο καταγγελλόμενος ως απατεώνας, με λεία τις οικονομίες των ανυποψίαστων θυμάτων του, παραμένει άφαντος, ενώ αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου αλλά και την Ιντερπόλ. Στο μεταξύ, οι διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του καταγγελλόμενου, διαθέτοντας ακόμη και φωτογραφίες του.
…………..
Συνεχίζεται…

Πρόκειται για έναν 37χρονο υπήκοο Δανίας με αραβική καταγωγή. Είναι μελαχρινός, μέτριου αναστήματος και με ξυρισμένο κεφάλι. Με αυτά τα χαρακτηριστικά περιγράφεται η εικόνα του 37χρονου από την προανάκριση που έχει σχηματιστεί από την έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Στο φάκελο της προανάκρισης της υπόθεσης συγκαταλέγονται αρκετές φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη, τις οποίες κατάφεραν να "αποσπάσουν" πολλά από τα θύματά του. Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στη Δικαιοσύνη, από την οποία αναμένονται το επόμενο διάστημα εξελίξεις με τις σχετικές αποφάσεις του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Το χρονικό

Από τις 27 Αυγούστου, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας η καταγγελία της 34χρονης οδοντιάτρου στο Ηράκλειο - η οποία έπεσε θύμα του και πλήρωσε με 17 χιλιάδες ευρώ την εξασφάλιση της συμμετοχής της σε διαγωνισμό τραπεζικού προγράμματος και τη λήψη δανείου επαγγελματικής στέγης για αναβάθμιση του ιατρείου της - και μέχρι αργά χθες το βράδυ, προσήλθαν συνολικά 17 άτομα και κατήγγειλαν τον αυτο-ονομαζόμενο "χρηματιστή" ως απατεώνα. Η απάτη ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι ο 37χρονος κατάφερε να αποσπάσει ανά περίπτωση πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ για τραπεζικά και επενδυτικά προγράμματα, με εγγυημένες αποδόσεις, από πολλές οικογένειες στο Ηράκλειο.

Τους... πήγε διακοπές

Ο αυτο-ονομαζόμενος "χρηματιστής", που έδειχνε ότι είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια την οποία απέκτησε κάνοντας - όπως έλεγε ο ίδιος - επενδύσεις, έμενε για ένα διάστημα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμμουδάρας Ηρακλείου. Επίσης, ο άνθρωπος που εμφανίζονταν ως πελάτης, κάνοντας ακριβές αγορές από τους καταστηματάρχες που έβαζε στόχο αλλά και ακριβά δώρα όπως ταξίδια στα ελληνικά νησιά, πάντα έβρισκε την ευκαιρία να πάρει αυτό που ήθελε...

«Όταν σου μιλούσε ήταν τόσο έντονη η πειθώ του που, αν δεν έδινες τα χρήματα, ένιωθες ότι ήσουν βλάκας γιατί νόμιζες ότι έχανες μια μεγάλη ευκαιρία», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ένα από τα θύματα του δράστη με την προσεγμένη εμφάνιση και τις μεγάλες διασυνδέσεις σε τραπεζικά καταστήματα... Χαρακτηριστική ήταν και η περίπτωση ενός ακόμη εξαπατημένου ατόμου που χρεώθηκε στο όνομά του ένα πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα παραδόθηκε στο χρηματιστή σε διάστημα μόλις δύο ημερών.