Ειδήσεις

26 Σεπ 2008

Ερώτηση στη Βουλή για ασυμβίβαστο Νομάρχη – Εκδότη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κατέθεσαν στις 24/9/2008 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου και Χάρης Καστανίδης, σχετικά με τη διερεύνηση του ασυμβίβαστου του Νομάρχη Κέρκυρας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την από 19 Μαΐου 2008 αίτησή τους προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δέκα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Κέρκυρας ζητούν να διερευνηθεί για τον νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου, αφού παράλληλα με τη θέση του Νομάρχη που κατέχει, ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα ως ιδιοκτήτης και εκδότης εφημερίδας.
……….’
Συνεχίζεται…
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης είναι, ως γνωστόν, παράλληλα ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ, από τις δημοσιεύσεις της οποίας προκύπτει ότι υπάρχει οικονομική σύνδεση της εφημερίδας με τη Νομαρχία. Από τα έγγραφα που επισυνάπτονται, προκύπτει μάλιστα, ότι εντολές καταχώρισης στην εφημερίδα ιδιοκτησίας του κ. Νομάρχη δίνονται από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, από άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως και από ιδιώτες και για όλα αυτά εισπράττονται αμοιβές.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 εδ. β΄ του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (π.δ.30/1996): «οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του Νομάρχη αναστέλλεται κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του», ενώ η παρ. 5 του ίδιου άρθρου ορίζει ότι: «η διαπίστωση της ύπαρξης του ασυμβιβάστου και η έκπτωση γίνεται με πράξη του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας».

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι ο Νομάρχης δεν μπορεί να ασκεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του και μάλιστα να ασκεί δραστηριότητα εμπορικού χαρακτήρα, όπως συμβαίνει εν προκειμένω.

Παρόλο δε που έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από την υποβολή της αίτησης δεν υπάρχει καμία έγγραφη απάντηση από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αντιθέτως, επιχειρήθηκε συγκάλυψη του όλου ζητήματος, γεγονός που αποδεικνύεται και από την προφορική ενημέρωση του Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ότι η αίτηση διερευνήσεως του ασυμβίβαστου μπαίνει στο αρχείο. Γιατί άραγε ;
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την κατάθεση της σχετικής ένστασης, επιχειρήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν διορθωτικές ενέργειες στο καθεστώς λειτουργίας της εφημερίδας, χωρίς ωστόσο να έχει ακυρωθεί η ουσία της ένστασης.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση έως σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τι προτίθεται να κάνει, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα;»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=18385&Itemid=48




Ο πρώην ΚΝΙΤΗΣ, ο Κύπριος και η… πνευματική μίζα
26 Σεπτέμβριος 2008


Γράφει ο Ενδελεχής

50 εκατ. έδωσε ο Πολέμης - Τα 9 πήγαν σε υπουργική τσέπη

Το Βατοπέδιο κρύβει ακόμα πολλά μυστικά!
Η fmvoice.gr αποκαλύπτει σήμερα δύο, τρία από αυτά.
Πρώτον, ότι ο… Ρουσόπουλος του Εφραίμ, ο Αρσένιος, πρώην στέλεχος της ΚΝΕ, είναι προσωπικός φίλος του επί Σημίτη διοικητή του Αγίου Όρους Σταύρου Ψυχάρη και πολλών άλλων ισχυρών προσώπων της χώρας. Αποτελούσε δε, μέχρι τώρα, τον banker της Μονής για αυτό όλοι οι λογαριασμοί και οι δουλειές με τις τράπεζες περνούσαν από τα χέρια του. Για αυτό τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ακόμα ουσιαστικά δεν τον έχουν ακόμα ακουμπήσει.

Δεύτερον, ο Γιώργος Ζορμπάς απολύθηκε από την κυβέρνηση γιατί άρχισε να σκαλίζει τους λογαριασμούς Πολέμη, του Κύπριου εφοπλιστή ο οποίος απέκτησε τα δύο αμαρτωλά κτήρια του Ολυμπιακού Χωριού. Τον πρόλαβαν, συνεπώς.


Τρίτον, η επίσημη συναλλαγή του Βατοπαιδίου με τον κ. Πολέμη ανέρχεται στα 41 εκατ. ευρώ. Το πραγματικό ποσό, όμως, φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ!!!


Τέταρτον, τα κρυφά 9 εκατ. ευρώ πήγαν… σεμνά και ταπεινά στην τσέπη Υπουργού!!! Υπουργού ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν και μάλλον τον ανασχηματίζει ο Καραμανλής (έβγαλε πολλές φωτογραφίες προσώπων στα κανάλια για να σωθεί ο ίδιος και για αυτό δεν τον στηρίζει κανείς μέσα από την κυβέρνηση).


Πέμπτον, για την αγορά των κτηρίων του Ολυμπιακού Χωριού ενδιαφέρθηκε όλος ο καλός κόσμος του ελληνικού επιχειρείν. Παράδειγμα ο Θωμάς Λιακουνάκος. Ωστόσο, όλοι έκαναν πίσω γιατί δεν ήθελαν να σπρώξουν την… πνευματική μίζα στον Υπουργό.


Έκτον, ο Migogian προσέφερε στο Βατοπαίδι 4 εκατ. περισσότερα (45 δηλαδή) για την αγορά των κτηρίων. Λέγεται δε ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει γόνιμη σχέση. Γιατί απέρριψε το δίδυμο Εφραίμ-Αρσένιος την προσφορά του;

Υ.Γ. Άσχετη, αλλά πολύ σημαντική πληροφορία για τις πολιτικές εξελίξεις της fmvoice.gr.
Το μεγάλο σήριαλ του Οκτωβρίου θα είναι ο ΄Αρης Σπηλιωτόπουλος! Το σενάριο και την σκηνοθεσία του σήριαλ υπογράφει η οικογένεια Μητσοτάκη και την παραγωγή ο ΔΟΛ…