Ειδήσεις

15 Σεπ 2008

Πέθανε ο Γιάννης Σκουλαρίκης

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του.
Πιθανή αιτία θανάτου, οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου.
Ο Γιάννης Σκουλαρίκης του Παναγιώτη γεννήθηκε στη Σμύλα του Νομού Ηλείας τον Αύγουστο του 1928.
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο.
Πήρε μέρος στις φοιτητικές και πολιτικές δίκες του «Ανένδοτου» αγώνα της Ένωσης Κέντρου (1961-1963). Επίσης υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) (1964-1965), μέλος της ΕΠΟΝ, αλλά και στέλεχος της φοιτητικών και άλλων οργανώσεων της εποχής, ως και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των Δημοκρατικών Συνδέσμων.
Στη διάρκεια της 7ετίας διώχθηκε και αφού κρατήθηκε στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών, τελικά εξορίσθηκε για 3,5 χρόνια.
Μετά την επιστροφή του από την εξορία πήρε μέρος ως δικηγόρος υπεράσπισης αντιστασιακών σε δίκες του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών.
Στη συνέχεια υπήρξε συνιδρυτικό μέλος και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ του οποίου και εκλέχθηκε Βουλευτής στο Νομό Ηλείας στις εκλογές του 1974 και μετά.
Στη πρώτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

1 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

συνεχίζεται.

...και στο υπουργείο που ανέλαβε, αφούπρώτα "ασχολήθηκε" με τα λιγότερο σοβαρά, μετά, κατάφερε να εφαρμόσει με απόλυτη επιτυχία (συλλήψεις), σε βάρος των πρώτων κινήσεων διανοουμένων για την ελευθερία του λόγου και την απελευθέρωση των ΜΜΕ, τον Ν.1244 της δημοκρατικής χρονιάς του 1972(!) και τον επίσης δημοκρατικό Ν.1533 που θεσμοθετούσε το μονοπώλιο της φανατικά κομματικοποιημένης ΕΡΤ. Αυτά (ΜΟΝΟ) ήταν τότε τα προβλήματα του υπουργείου και της δημόσιας τάξης, ηλογοκρισία και τα ΜΑΤ. Τίποτε άλλο. Ολόκληρο το τότε Κανάλι 15 αλλά και τα σημερινά ΜΜΕ, αισθάνονται βαθύτατη υποχρέωση προς τον αειξέχαστο δημοκράτη Σκουλίκι. ΟΥΣΤ!!!