Ειδήσεις

9 Σεπ 2008

Η απάντηση του Μιχάλη Καρχιμάκη για το «η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής και ηθικής οντότητας» του Γιώργου Βουλγαράκη

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε τα εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Καρχιμάκη, ο κ. Βουλγαράκης σήμερα με επιστολή του στους Βουλευτές όλων των Κομμάτων, λέει ότι τον συκοφαντείτε, ότι θέλετε να τον καταστρέψετε πολιτικά, ότι χρησιμοποιείτε γκεμπελικές μεθόδους «πες, πες, κάτι θα μείνει» και ότι όλα τα στοιχεία που έχετε μέχρι τώρα δώσει στη δημοσιότητα, θα καταρρεύσουν και δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια συκοφαντία.
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δεν έχω τίποτε προσωπικό με τον κ. Βουλγαράκη. Πρέπει να γνωρίζει όμως, ότι τα πολιτικά πρόσωπα σε όλες τις εκφράσεις της πολιτικής και της κοινωνικής τους ζωής, παράγουν αποτελέσματα και τα πρόσωπα κρίνονται.
Τι μήνυμα στέλνει ο κ. Βουλγαράκης στην Ελληνική κοινωνία, στον Έλληνα φορολογούμενο, όταν στήνει εταιρείες προκειμένου να μην πληρώνει φόρους; Να φοροαποφεύγει; Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνησή του έχει δημιουργήσει ένα κύμα φοροεπιδρομής εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων;
Τον παραπέμπω λοιπόν, στις δηλώσεις και στις απόψεις των δικών του στελεχών, των στελεχών της παράταξής του, για το τι λένε γι' αυτόν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πρωθυπουργός όμως, έχει καλύψει τον κ. Βουλγαράκη, πρόσφατα, στη ΔΕΘ.
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ο καταλληλότερος αμέτοχος, με μετόχους υπουργούς. Αυτή είναι η απάντησή μου.
............
Συνεχίζεται...

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του Γιώργου Βουλγαράκη:

"Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2008
Κύριε Συνάδελφε,

Με την επιστολή μου εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία και καταγγέλλω την ανήθικη και συκοφαντική τακτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Καρχιμάκη, με την οποία τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται η σπίλωση της προσωπικότητάς μου με σειρά ψευδών και κατασκευασμένων δήθεν στοιχείων.

Με αδίστακτο τρόπο, ταύτισαν την επωνυμία της –μέχρι χθες τελείως άγνωστης και άσχετης με εμένα– ανώνυμης εταιρείας “Αστική Ανάπτυξη Ακίνητων Α.Ε” συμφερόντων του Ομίλου Πάπιστα, με μια Ε.Π.Ε με την επωνυμία “Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευσης Ακίνητων” στην οποία συμμετείχα με τη σύζυγό μου για δύο περίπου χρόνια, καθώς το 2007 μεταπωλήθηκε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιώντας τη γκαιμπελική τακτική του “Πες πες κάτι θα μείνει” συνέχισαν ισχυριζόμενοι ότι τα ίδια πρόσωπα συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών όταν γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς όπως είναι γνωστό και σε πρωτοετή φοιτητή της Νομικής η Ε.Π.Ε δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο.

Ενώ το Σύνταγμα ορίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι είναι ασυμβίβαστο και τι όχι, διαστρέβλωσαν τις σχετικές διατάξεις στην προσπάθειά τους να με πλήξουν.

Τώρα που όλα αυτά καταρρέουν ο κ. Καρχιμάκης και οι συν αυτώ κατασκεύασε νέα “αποκάλυψη”. Τα “νέα στοιχεία” που διαρρέει βρίσκονται στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένα στη Βουλή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως δημοσίως γνωστά.

Επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως πολιτικό που κάνει business ενώ μοναδικός σκοπός αυτών των εταιρειών ήταν η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειάς μου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου.

Από την στιγμή της πρώτης μου εκλογής ως βουλευτή μέχρι σήμερα, είτε η Νέα Δημοκρατία ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν έκρυψα τίποτε και λειτούργησα και λειτουργώ πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, γι΄ αυτό και κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέφτει στο κενό.

Η πολιτική επιχειρηματολογία και αντιπαράθεση, ο έλεγχος και η κριτική είναι πάντοτε επιθυμητές και ευπρόσδεκτες. Όχι όμως οι συκοφαντίες και τα ψεύδη, γιατί δεν δείχνουν μόνο πολιτική αδυναμία αλλά κυρίως παντελή έλλειψη αρχών.

Κύριε Συνάδελφε,Τις ημέρες αυτές επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής και ηθικής μου οντότητας και η αμαύρωση της τιμής και της υπόληψής μου.

Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες θα καταρρεύσουν. Εκείνο όμως που μένει δεν τιμά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές.

Σας παρακαλώ να καταδικάσετε τις πρακτικές της λάσπης και του ψιθύρου και να ασκήσετε την επιρροή σας, ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν καθώς δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό, που με τόσο κόπο οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε.»

Με τιμή,

Γεώργιος Α. Βουλγαράκης"