Ειδήσεις

20 Σεπ 2008

Το κείμενο που μοίρασαν οι «Ρομπέν των φτωχών» μετά την απαλλοτρίωση σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Ατλάντικ», στη Λουίζης Ριανκούρ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Σε μία περίοδο που τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και οι διαφόρων χρωμάτων πολιτικοί φλυαρούν περί του προβλήματος της “ακρίβειας”, εμείς, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το σύστημα, η εξουσία και η εκμετάλλευση.
Γι' αυτό επιλέξαμε να δράσουμε εναντίον των αφεντικών που επωφελούνται όταν δυσχεραίνουν τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες επιβίωσης μας.
Θεωρώντας ότι η λύση βρίσκεται μόνο μέσα από την έμπρακτη εναντίωση στη μισθωτή δουλεία, αποφασίσαμε να απαλλοτριώσουμε προϊόντα από υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, και να τα διανείμουμε στους ανθρώπους που τα δικαιούνται.
Πραγματοποιώντας τη δράση αυτή με μόνο μας όπλο τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης αποδεικνύουμε ότι ο καθένας μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στο σύστημα υποδούλωσης, αρκεί να το αποφασίσει.
Σκοπός μας είναι αυτό που κάνουμε να εξαπλωθεί κοινωνικά και να το κάνουν όλοι.
………
Συνεχίζεται…
Το να μας αποδοθεί ο ρόλος του ήρωα ή του “Ρομπέν”, μας απομακρύνει από τοστόχο μας που είναι να καταργήσουμε όλους τους διαχωρισμούς και τις διαιρέσειςτης κοινωνίας σε αυτούς που αποφασίζουν με αυτούς που υπακούν, και αντίστοιχασε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Γι αυτό οι αστικές εφημερίδες, όνταςόργανα των εκμεταλλευτών, φορείς της κρατικής προπαγάνδας, επειδή δεν μπορούννα αποκρύψουν ή να συκοφαντήσουν τις δράσεις μας, τις διαστρεβλώνουναποδίδοντας μας έναν ρόλο που εξ' αρχής αρνηθήκαμε. Δύο απ' αυτές έφτασαν στοεξωφρενικό σημείο να δημοσιεύσουν συνεντεύξεις από ανύπαρκτα πρόσωπα πουδήθεν ανήκουν σε μας τα οποία βέβαια λένε μπαρούφες, αποδεικνύοντας ότι οιδημοσιογράφοι δεν είναι παρά επαγγελματίες του ψεύδους.


Εμείς απαντάμε με τη συνέχιση της δράσης μας. Ο δρόμος για την ελευθερίαπερνά μέσα από την εξέγερση. Για να οργανωθούν οι κοινωνικές σχέσεις στη βάσητης αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης, σε μία κοινότητα όπου οι άνθρωποι θαμοιράζονται τα προϊόντα της εργασίας τους απαλλαγμένοι από τη διαμεσολάβησητου χρήματος.



Αντώνης, Μήτσος, Μιχάλης, Αλέκα, Κατερίνα, κυραΛένα, Βασίλης, Κώστας, κυρ Γιάννης, Νίκος, Μπάμπηςκαι οι φίλοι τους



Υγ 1. Οι λεηλασίες της περιουσίας των μεγαλοαφεντικών, γενικεύονταν ανέκαθεν σε συνθήκες κοινωνικών εξεγέρσεων. Δεν είναι το χόμπι κάποιων νεαρών από τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, αλλά η λύση που εφαρμόζουν οι “απόκληροι”, σε ολόκληρη τη γη, από την Αργεντινή μέχρι το Ιράκ.


Υγ 2. Επειδή αποτελεί αφορμή για συκοφαντίες, επαναλαμβάνουμε ότι καλύπτουμε ταπρόσωπά μας ώστε να μην αναγνωριζόμαστε από τους μπάτσους, επαγγελματίες η εθελοντές ρουφιάνους.

….

Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=909481