Ειδήσεις

25 Σεπ 2008

Όχι στην αύξηση των διοδίων λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ και διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα σε Ρίο και Κόρινθο

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με την σύμφωνη ψήφο του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, μετά τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή, ξεπούλησε και τις Εθνικές οδούς και συγκεκριμένα την Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών - Πύργου - Τσακώνας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αμέσως μετά την παραχώρηση και πριν από την έναρξη οποιουδήποτε έργου, έστω για τα μάτια του κόσμου, ήρθε το χαράτσι της αύξησης των διοδίων σε 2,8 ευρώ από 2 που ήταν μέχρι σήμερα. Σε έναν δρόμο - καρμανιόλα που δεν πληροί καμία προδιαγραφή ασφάλειας. Τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητήριου δείχνουν ότι, μόνο τα 30 από τα 120 χλμ. έχουν στηθαίο ασφάλειας, η ποιότητα του οδοστρώματος, ο φωτισμός κι οι διαγραμμίσεις και οι ταμπέλες είναι απαράδεκτες. Το αποτέλεσμα είναι να θρηνούμε συνέχεια θύματα.
………..
Συνεχίζεται…

Δεκαετίες τώρα μέσω των διοδίων εισπράττονται τεράστια κονδύλια που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονταν, πριν την αύξηση, σε 80.000 ευρώ καθημερινά, χωρίς ποτέ να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες βελτιώσεων του δρόμου και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση από το ΥΠΕΧΩΔΕ για το πού πήγαν αυτά τα χρήματα.
Καλούμε τους πολίτες να αντισταθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου χώρου μας. Να αντισταθούν στην οικονομική πολιτική της ΝΔ που συνεχώς επιδεινώνει την κατάσταση των εργαζόμενων και των άνεργων. Καλούμε τους πολίτες να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε μέτρο με το οποίο υλοποιείται αυτή η πολιτική.
Να μην πληρώνουν διόδια στο δρόμο με τα εκατοντάδες εικονοστάσια Ζητάμε την κατάργηση της απαράδεκτης σύμβασης παραχώρησης και την άμεση έναρξη εργασιών βελτίωσης του δρόμου και άμεση χάραξη και κατασκευή νέας εθνικής οδού σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας.
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς διοργανώνει διαμαρτυρία στα διόδια του Ρίου την Πέμπτη 25-9-08 ώρα 5.30 μμ κατά της παραχώρησης της εθνικής οδού στο κατασκευαστικό Κεφάλαιο και την αλματώδη αύξηση των διοδίων. Την ιδία ώρα, ανάλογη διαμαρτυρία οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στα διόδια της Κορίνθου.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Οι επίγονοι των δοσίλογων και των μαυραγοριτών της κατοχής που απαρτίζουν σήμερα τη συμμορία της ΝΔ, συνεχίζουν "σταθερά και αταλάντευτα" το έργο των χιλιοκατουρημένων παππούδων τους.

Παραδίδουν και ιδιοποιούνται την δημόσια περιουσία στη χώρα...
Το δικαίωμα της συλλογικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, βρίσκεται υπό ιδεοληπτικό διωγμό.