Ειδήσεις

23 Σεπ 2008

Με το ζόρι στην ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Μήνυμα αναγνώστη
.....
ΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ., ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ;
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ, ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΥΤΑ;
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ).
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 270 € (ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΧΕΙ 4,5€).
..........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΔΥ.Κ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ μου τα παιδιά των υπουργών κλπ υπηρετούν έξω από το σπίτι τους. Άσε εκείνοι οι τραγουδιστές κλπ που βγαίνουν οι διοικητές των μονάδων να τους προϋπαντήσουν λες και κάτι είναι. Πριν αρκετά χρόνια επί Ανδρέα ένας γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού ονόματι Τρεπεκλής φυγόστρατος μόλις τον κράξανε παρουσιάστηκε κάποια στιγμή στον Κ. Ε. Παλάσκα και αν θυμάμαι καλά τότε ήταν ο Έξαρχος που βγήκε να τον υποδεχτεί έγραψαν οι εφημερίδες. Μόνο οι αδερφές και οι ανάπηροι δεν πάνε φαντάροι ας διαλέξουν τι είναι. Αρκετοί από τους τριακόσιους ( Βλέπε Θ. Μικρούτσικο Υπ. Πολιτισμού που έχει τρελόχαρτο ) δεν έχουν πάει φαντάροι μόνο μετά αρχίζουν να λένε εγώ ήμουν στις ειδικές δυνάμεις στα εκρηκτικά στα τάγματα θανάτου στην λεγεώνα των ξένων και στην λεγεώνα των γνωστών τρομάρα τους.
( να είσαι υπερήφανος για το παιδί σου και να παρακαλάς τον Θεό της Ελλάδος να γυρίσει καλά πίσω. ο καιρός περνάει γρήγορα)

Ανώνυμος είπε...

θα έπρεπε να είσαι περήφανος που ο γιος σου, έστω και με το ζόρι, υπηρετεί στην Κύπρο.. Α, και κάτι άλλο, έτσι για να σου θυμήσω... Η Κύπρος δεν είναι ξένη χώρα, ούτε και ξένο κράτος. Να ξέρεις ότι και εκεί είναι Ελλάδα, και εκεί ελληνικά μιλούν, και πιστεύω ότι πολλοί εκεί κάτω είναι πολύ πιο Έλληνες και αγαπούν αυτή την σκατοελλαδίτσα μας περισσότερο από εμάς. Έτσι για να μαθαίνουμε και λιγάκι....

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λέι ο στρατόκαβλος αποπάνω.

Να είσαι περήφανος που ο γιός φυλάει αυτά που αργότερα, ένας άλλος απόγονος κάποιου δοσίλογου της κατοχής, ένα επίσης νόθο τέκνο του κατακτητή φαντάρου από το πορνείο που δούλευε η μάνα του, ενός αποβράσματος με το επώνυμο Καρανδρέου ή Παπαμανλής θα παραχωρήσει "ιδιωτικοποιώντας τα" στους ηττημένους φίλους αλλά επενδυτές συνέταιρους του πούστη του πατέρα του.

Πολεμάτε μαλάκες, οι άλλοι κονομάνε!

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλείο του ελληνικού στρατού αντικατοπτρίζει μεγενθυμένη την παρακμή ,τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την απροκάληπτη καταπάτηση ατομικών ελευθεριών.
Δεν θέλω να πάω στην Κυπρο. ΤΕΛΟΣ.
Αυτο απο μόνο του αρκεί. Για οποιους λόγους θέλω εγώ. Προτιμώ να πάω στο πιο απόμακρο ξερονήσι του αιγαίου. Δεν θέλω να πάω στην κύπρο και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να με αναγκάσει να πάω.
Για μένα είναι μια ξένη χώρα,έξω απο τα ελληνικά σύνορα που ποτέ δεν προσέφερε τίποτα σε μένα ή την χώρα μου.
Δεν με ενδιαφέρει η τύχη της Κύπρου και ο στρατός της, δεν με ενδιαφέρει να πάω εκεί να υπηρετήσω και δεν με ενδιαφέρει αν θα περάσω τοσο υπέροχα όσο μερικοί καλοθελητές διαλαλούν.
Απλά δεν θέλω να πάω στην Κύπρο. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό. Φυσικά όμως και δεν είναι αρκετό, γιατί το τελευταίο που ενδιαφέρει τον ελληνικό στρατό, είναι οι ατομικές ελευθερίες. Τι στιγμή που υπάρχουν αλλοι 500 που ενδιαφέρονται να πάνε αλλά δεν τους παίρνουν ο σταρός επιλέγει με το ετσι θέλω και με αδιευκρίνιστα κριτηρια το ποιός θα πάει.
Μάλλον δεν έχω καταλάβει ακόμη οτι βασικές δήμοκρατικές αξίες δεν ισχύουν στο στρατό. Αυτό βέβαια έχει αποδειχθεί περίτρανα και στο παρελθόν με τραγικά (για τους έλληνες και ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) αποτελέσματα...