Ειδήσεις

14 Σεπ 2008

Λειτούργησε... "κάμπριο" εκκλησία

Πρόκειται για τον Ιερό Ναό της Παντάνασσας, στην Πάτρα ο οποίος είναι λυόμενος και παρά το ότι δεν έχει περατωθεί, την περασμένη Κυριακή λειτούργησε χωρίς πόρτες και παράθυρα προκειμένου να... εξυπηρετήσει τους πιστούς.
.........
Από την εφημερίδα: "Ο Κόσμος της Πάτρας"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με δυο λόγια, στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου το ελληνικό κράτος πρώτα παραχωρεί στη Μονή τεράστιες εκτάσεις, που διεκδικεί η ίδια, με αμφισβητούμενους τίτλους ιδιοκτησίας, και στη συνέχεια τις... ανταλλάσσει με ακίνητα - φιλέτα μεγάλης αξίας του Δημοσίου!
Οποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τη λειτουργία της κρατικής γραφειοκρατίας, μένει εμβρόντητος... Πέφτει απ την καρέκλα του με το επίπεδο... συντονισμού και την αποτελεσματικότητά της! Σας διαβεβαιώ ότι ουδείς πολίτης (χωρίς βέβαια τη... χειροπιαστή βοήθεια του Θεού) μπορεί να πετύχει αυτό το... θαύμα συντονισμού, έλλειψης ευθυνοφοβίας και αποτελεσματικότητας του Ελληνικού Δημοσίου!
Τι δηλαδή; Να κάμψει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών. Να υπερβεί τις αντιτιθέμενες γνωμοδοτήσεις αρμοδίων οργάνων. Να βάλει στην... άκρη τη Δασική Υπηρεσία, την... Αρχαιολογική και την... Κτηματική! Να ξεπεράσει όλες τις... δικαστικές εμπλοκές. Να κάμψει τις «αρνήσεις» κρατικών λειτουργών και στο τέλος να βάλει σ' αυτό το «πλαίσιο» δύο - τρεις υπουργούς να βάλουν την υπογραφή τους και να φορτωθούν την ευθύνη της όλης υπόθεσης.
Οσοι γνωρίζουν από... ελληνική γραφειοκρατία αντιλαμβάνονται αμέσως ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Η να πρόκειται, όντως, για... αληθινό θαύμα! Η κάποιος -όχι ένας απλός και συνήθης υπουργός, αλλά ένας πανίσχυρος υπουργός με ισχυρή ομάδα παραγόντων και υπουργών, που αντλεί τη δύναμή του από την «πηγή του Μαξίμου»- να «το κυνήγησε» κυριολεκτικά για να γίνει αυτή η ιστορία. Διαφορετικά τίποτα δεν θα γινόταν... Εκτός κι αν υιοθετήσουμε την εκδοχή του θαύματος!
Εάν όμως βάλουμε στην άκρη τα... θαύματα, τότε προκύπτει ανάγλυφα η πολιτική ευθύνη. Ουδείς υπουργός... παραπλανήθηκε!
Απλώς υπήρξε από τα κάτω μέχρι τα πάνω μια «αλυσίδα» παραγόντων και πολιτικών, που υλοποίησαν την «άνωθεν εντολή». Αυτό είναι το πολιτικό θέμα. Και ως προς αυτό, η κυβέρνηση «κρύβεται». Ο ένας υπουργός τα ρίχνει στον άλλον. Η μία υπηρεσία στην άλλη. Χρησιμοποιούν τις «γνωμοδοτήσεις» για σωσίβια κ.λπ., ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που έβγαλε την υπόθεση από το... Αρχείο (που κάποιοι την έβαλαν), έσπευσε, ως μη όφειλε, να προεξοφλήσει ότι οι... υπουργοί «παραπλανήθηκαν» (!), όταν είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Όσο για τους μοναχούς - πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, με τις πράξεις τους αναιρούν την... ιδέα του μοναχισμού και τον πνευματικό τους ρόλο. Φανταζόμεθα (εμείς οι... αφελείς;) ότι αυτό είναι γι αυτούς η μεγαλύτερη αποδοκιμασία... Είναι;

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.