Ειδήσεις

22 Σεπ 2008

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το τέλος κτηματογράφησης

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης και ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου προσέφυγαν στην Επιτροπή Αναφορών (Committee on Petitions) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πολλαπλή πληρωμή του τέλους κτηματογράφησης για την ίδια ιδιοκτησία.

Η προσφυγή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολωνό Ευρωβουλευτή κ. Λιμπίτσκι, είναι η εξής :
…………
Συνεχίζεται…

Αξιότιμο Κύριο M. Libicki


Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών


Του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Βρυξέλλες


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,



Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν τελευταία μία άνευ προηγουμένου «καταιγίδα» φόρων και επιβαρύνσεων, μεταξύ των οποίων είναι και το τέλος για το Κτηματολόγιο, ύψους 35,00 ευρώ. Το τέλος αυτό δεν πληρώνεται μία φορά αλλά π.χ. από μία 5μελή οικογένεια που διαθέτει ένα σπίτι στο οποίο όλα τα μέλη της έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας το τέλος αυτό θα πληρωθεί 5 φορές (!).



Το κτηματολόγιο είναι έργο το οποίο συγχρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και οι Έλληνες πολίτες ουδέποτε έμαθαν πού πήγαν τα χρήματα της Ένωσης και ποιοι επωφελήθηκαν.



Τώρα ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να ξαναπληρώσει για το Κτηματολόγιο και η πολλαπλή επιβάρυνση που υφίσταται έχει εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες ενώ έχει ανακύψει και ζήτημα συμβατότητας επιβολής αυτού του τέλους με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού είναι πρωτοφανές να πληρώνεται πολλές φορές το ίδιο τέλος για την ίδια εργασία, δηλαδή την κτηματογράφηση της ίδιας ιδιοκτησίας.



Παρακαλούμε, λοιπόν, να έρθει προς συζήτηση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής σας το ζήτημα της συμβατότητας με την Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της πολλαπλής πληρωμής του τέλους αυτού ώστε να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες και παρακαλούμε να προσκληθούμε ώστε να εκθέσουμε τις απόψεις μας.



Με εκτίμηση



Γ. Γεωργίου, Ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ


Κ. Αϊβαλιώτης, Βουλευτής ΛΑΟΣ

Γιάννης Νέγρης - http://aegaio.blogspot.com/