Ειδήσεις

10 Σεπ 2008

Σομαλοί πειρατές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν ελληνικό φορτηγό πλοίο μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων – Άγνοια δηλώνει το ΥΕΝ

Σομαλοί πειρατές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν ελληνικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στον Κόλπο του Άντεν, αλλά η απόπειρά τους απέτυχε παταγωδώς, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Οι πειρατές, αφού καταδίωξαν το ελληνικό πλοίο με ταχύπλοα, άνοιξαν πυρ εναντίον του πληρώματος με πυροβόλα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στην περιοχή ένα πολεμικό πλοίο και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Μετά από λίγο, κατάφεραν να τρέψουν τους επικίνδυνους πειρατές σε φυγή.
…….
Συνεχίζεται…

Ωστόσο, την ίδια τύχη δεν είχε και ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Νότιας Κορέας και 21 άτομα πλήρωμα. Το Νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό δίκτυο, Γιονχάπ, μετέδωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Πρόκειται για το 11ο πλοίο που καταλαμβάνουν Σομαλοί πειρατές από τις 20 Ιουλίου και το 50ο από τις αρχές του έτους.
Από τον Κόλπο του Άντεν, που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Ινδικό ωκεανό, περνούν κάθε χρόνο περίπου 20.000 πλοία. Ωστόσο, η συγκεκριμένη περιοχή είναι και γνωστή για τις συχνές επιθέσεις Σομαλών πειρατών.
Η zougla.gr επικοινώνησε με το ΥΕΝ, οι αρμόδιοι όμως δήλωσαν άγνοια για το γεγονός.