Ειδήσεις

14 Σεπ 2008

Πίνακας αντιστοιχίας φορολογίσιμων ίππων και κυβισμού αυτοκινήτου


5 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Μετά το ξύρισμα στο μουστάκι, σειρά παίρνει ο... on-camera ΜΠΙΝΤΕΣ!!!

Οχι, δεν είμαι πασόκ, όχι δεν είμαι ΝΔ. Απλώς δεν μπορώ το ασύστολο ψεύδος.

Μπορεί κάπoιος από τους νεοθρησκόληπτους ταλιμπανομεσίτες εθνικάφρονες εθνικάφρους όπως ο ΨΕΥΤΗΣ Ορφανός, μπορεί κανείς τους να μας δείξει ΜΙΑ έστω υπογραφή πασόκου για παραχωρήσεις που έχουν σχέση με την λίμνη Βισθωνίδα ή τα Ολυμπιακά ακίνητα;

Γιατί λένε ψέματα στον αέρα;
Κιλότες!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Αναγκαστική «εθελουσία» των κομματικά πειθαρχημένων...


του snb

Είναι κάτι στιγμές που αν δεν υποκινείσαι από κομματικά συμφέροντα ή προσωπικές ιδιοτέλειες και αήθεις φιλοδοξίες, αισθάνεσαι ότι ματαιοπονείς. Ματαιοπονείς είτε «τους» παρουσιάζεις, είτε «τους» παρακολουθείς. Είναι μια κωμικοτραγική παράσταση στα μάτια αυτών που δεν είναι κομματικοποιημένοι αλλά μόνο πολιτικοποιημένοι.

Ο κομματικός φανατισμός, ο κομματικός «πατριωτισμός» και η αντίστοιχη «πειθαρχία», είναι το τέλος του κοινοβουλευτισμού. Είναι αυτό που ενώ το ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ενώ θα έπρεπε να διαφυλάττουν οι αιρετοί και οι κυβερνήτες, αναγκάζουν τον πολίτη να το κάνει. Είναι ανάγκη να προστατευτεί η πολιτική και ο κοινοβουλευτισμός.

Στη σημερινή εκπομπή του Studio-A την οποία πολύ εκτιμούμε, όπως και σε άλλες εκπομπές σε όλα τα κανάλια, γίναμε για ακόμα μια φορά μάρτυρες της κατάντιας των «πολιτικών» στην εποχή μας. Μιλούν παράλληλα και ταυτοχρόνως, διαγωνίζονται στις διακοπές και την αγένεια, τίθενται ξαφνικά εκτός θέματος ή μεταπηδούν από το ένα θέμα στο άλλο για ιδιοτελείς λόγους. Εθελοτυφλούν επιδεικτικά περιφρονώντας τον τηλεθεατή που όμως είναι κυρίως Πολίτης, αποφεύγουν την ουσία των θεμάτων και δεν διαλέγονται. Είναι να απορεί κανείς γιατί εκείνοι τους καλούν και γιατί εμείς τους παρακολουθούμε.

Ακόμα και εάν είναι επιστημονικά επαρκείς (ελάχιστοι από αυτούς πράγματι είναι), το προσόν αυτό, μένει αναξιοποίητο. Σχεδόν πάντα παρατηρούμε και το φαινόμενο του «επί παντός επιστητού» επειδή όπως εκείνοι θεωρούν φυσικό, «επίστανται» όλων των θεμάτων. Στην πράξη καταφεύγουν πάντα σε «ηρωικές» αναφορές στις δημοσκοπήσεις καθώς μόνο αυτό γνωρίζουν καλά, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει πραγματικά. Είναι σαν να μαζεύονται ένας μαθηματικός, ένας ηλεκτρολόγος, ένας πληροφορικάριος ένας μάγειρας και ένας δημοσιογράφος για να λύσουν ένα πρόβλημα... φαρμακολογίας!

Τόσο μεγάλη σοβαρότητα διαπνέει το παραθυρικό «πολιτικό σύστημα», ένα σύστημα δηλαδή κατ’ ευφημισμό «πολιτικών» προσώπων, τα οποία καλούνται από τον πολίτη μέσα στην δημοκρατία και κοινοβουλευτισμό, να ασχοληθούν επειγόντως με την εξεύρεση και την εφαρμογή λύσης για τα προβλήματα που υπάρχουν όπως επίσης και την βελτίωση της γενικής εικόνας της χώρας. Ενώ λοιπόν καλούνται και φαινομενικά αποδέχονται, αυτοί ομφαλοσκοπούν, παίζουν τη μακριά γαϊδάρα, «βαράνε φατούρα» ο ένας στον άλλον και στο τέλος όλοι φεύγουν «βαθιά ικανοποιημένοι» από το αποτέλεσμα της προσπάθειας την οποία κατέβαλαν. Σχεδόν πάντα δε, κατά την αποχώρησή τους από τα πάνελ, έχουν στο πρόσωπό τους, ανάγλυφα ζωγραφισμένο το χαμόγελο της αυτοϊκανοποίησης.

Δεν είναι έτσι η πολιτική αλλά κυρίως, δεν είναι έτσι η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Ούτε καν η τηλεοπτική δημοκρατία, ούτε αυτή επιτρέπει τέτοια γελοιοποίηση κοινωνικών διεργασιών όπως τέτοιες είναι, ο διάλογος και η συνεργασία.

Απαιτούμε από αυτούς τους «τυπάδες» να σοβαρευτούν ή να μας αδειάσουν τη γωνιά το συντομότερο, έτσι ώστε να αντικατασταθούν με πραγματικούς βουλευτές, με πραγματικούς πολιτικούς. Βαρεθήκαμε και αηδιάσαμε να βλέπουμε αυτοσχέδιους μάγους και εμπειρικούς «επιστήμονες» να μας προσφέρουν ως προϊόν ένα «επιστημονικό» σφουγγάρισμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό διότι ή κοινωνική κατάσταση ως συνέπεια του πολιτικού γίγνεσθαι, αλλά και η ίδια χώρα, με το υπάρχον σύστημα, πάει από το κακό στο χειρότερο. Είναι ανάγκη να ακούσουμε επιτέλους επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες, σοβαρούς και υπεύθυνους απολογισμούς, αποτελέσματα από ορθές μεθοδολογικά μετρήσεις και καλά επεξεργασμένες προτάσεις. Είναι ανάγκη να φύγει το κάθε «αυτό που ήρθε στον τόπο του» και να επιστέψει επιτέλους η πολιτική ουσία στο «πολιτικό προσωπικό».

Επιτέλους, σοβαρευτείτε, φτάνει πια η παιδική χαρά, φτάνουν οι παιδικές συνήθειες!

Είναι - με επίταση - μια επιταγή κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας, επειδή οι σκεπτόμενοι πολίτες, οι πολίτες που βάζουμε την δημοκρατία και τους θεσμούς υπεράνω των τάσεων, πολίτες κάθε κομματικής προτίμησης, κάθε οικονομικής θεωρίας, πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κράτος χωρίς πολιτική και πολιτική χωρίς πολιτικούς.

Επιτέλους μερικοί, αρκετά κερδίσατε, αρκετά βλάψατε την Ελλάδα, βγείτε στη πρόωρη σύνταξη! Αναγκαστική «εθελουσία» έξοδος. Καλύτερα θα είναι με εσάς, να σας πληρώνουμε ισοβίως απλώς και μόνο για να μην κάνετε τίποτα χειρότερο από όσα έχετε ήδη διαπράξει.

Α, ναι, και να ΜΗΝ μας γράφετε, θα σας γράψουμε εμείς.

tasos είπε...

ΘΡΙΣΚΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ
ΣΤΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
TI NA ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ ΤΑΣΟΣ

tasos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tasos είπε...

Η πορφυρά πόρνη θα κατάρρευση και οι εραστές τις
Θα ξεσκίσουν τα πορφυρά ενδύματα τις

Φιλικότατα ΤΑΣΟΣ