Ειδήσεις

5 Σεπ 2008

Τι είπε ο Γιάννης Μπούγας για τη... βόλτα του ψηφοδέλτιου του υπουργού Τουρισμού στη Βουλή

Έχει καταλυθεί η σκευωρία του ΠΑΣΟΚ. Δεν αλλοιώθηκε καμία ψήφος απλώς, το ψηφοδέλτιο του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου δεν μπορούσε να περάσει από το σκάνερ, είπε με λίγα λόγια ο κ. Γιάννης Μπούγας σχετικά με την καταγγελία του ΛΑΟΣ.
Ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι στο βίντεο της Βουλής δε φαίνεται να έγινε καμία προσπάθεια από τον κύριο Μπούγα ή τον κύριο Αγοραστό να πλησιάσουν το σκάνερ για να δουν αν αυτό δέχεται το ψηφοδέλτιο του υπουργού, ίσως όμως το λάθος να "έβγαζε μάτι" και δε χρειαζόταν να γίνει κάτι τέτοιο.
Όχι πάντως, το μάτι του κυρίου Πλεύρη ο οποίος θεώρησε το ψηφοδέλτιο έγκυρο και το υπέγραψε.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Του Αγίου

Διαβάστε και θαυμάστε πώς εννοεί την λαϊκή κυριαρχία η πρώην πρόεδρος της Βουλής και καθηγήτρια του δικαίου, Αν. Ψαρούδα Μπενάκη:

«Θα είναι μεγάλη μομφή για τους βουλευτές εάν βρεθούνε νοθευμένα ψηφοδέλτια και ο βουλευτής του οποίου νοθεύτηκε και η ψήφος και η υπογραφή, το φύλαξε να το πει στην αντιπολίτευση την παραμονή του λόγου του Καραμανλή. Είναι ντροπή για έναν βουλευτή ο οποίος αντιλαμβάνεται νοθεία και πλαστογραφία της βούλησής του δεν διαμαρτύρεται ούτε σε κομματικό όργανο ούτε στον πρόεδρο της Βουλής και το φυλάει να το πει στην αντιπολίτευση».

Ώστε αυτό το τεράστιο ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξεως έπρεπε να περιοριστεί στη διαμαρτυρία του θιγόμενου νεοδημοκράτη βουλευτή εντός του μαντριού;

Ποιός θα τον έσωζε τότε από το Δαφνί, αν όχι από την κρεμάλα;

Πέραν του ότι η κυρία καθηγήτρια θα έπρεπε να γνωρίζει ότι παραβιάστηκε το άρθρο 119 του Κανονισμού της Βουλής, που μάλιστα υπηρέτησε ως πρόεδρος, καθώς αυτό ορίζει ότι η αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία, δηλαδή φανερή, και όχι με ψηφοδέλτιο, με το οποίο γίνονται οι μυστικές ψηφοφορίες, θα έπρεπε αντί να τα βάζει με τους βουλευτές που δεν… τόλμησαν να αυτοκτονήσουν πολιτικά, να αιτιάται εκείνους που έφτιαξαν το συνεργείο της νοθείας.

Αν, μάλιστα, δεν τολμά να καταφερθεί κατά του κυρίως υπευθύνου, που είναι ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να τα βάλει με το προεδρείο της Βουλής, το οποίο αντί να ακυρώσει τα μουτζουρωμένα - κατά δήλωσή τους ψηφοδέλτια – επέτρεψε να διορθωθούν οι «τεχνικές ατέλειες»(!!!), τις οποίες, κατά διαβολική σύμπτωση, παρουσίαζαν μόνο εκείνα των βουλευτών της Ν.Δ!

Αυτά τα ψηφοδέλτια προφανώς δεν έπρεπε να προσμετρηθούν, αντί να αντικαθίστανται ταχυδακτυλουργικά από έναν εσμό παρατρεχάμενων που είχαν προδήλως πρωθυπουργική γραμμή να μη βγει κανείς «εκτός γραμμής», από τους 152 ενσταβλισμένους στη μάντρα του καρα-τσοπάνη!

‘Άρα, αν μία φορά θα έπρεπε να ντρέπονται οι βουλευτές που δεν τόλμησαν να χτυπήσουν το χέρι τους στο μαχαίρι, πόσες φορές θα έπρεπε να ντρέπεται η κ. Ψαρούδα Μπενάκη για τα λόγια και την στάση της και πόσες φορές ακόμη περισσότερο για λόγου της κάποιοι καλοί μαθητές της;

Είναι, κυρία καθηγήτρια, τα «όργανα του κόμματος» αρμόδια για να υποδεχτούν τη διαμαρτυρία ενός βουλευτή για νόθευση της βούλησής του κατά την κορυφαία διαδικασία του κοινοβουλευτικού έργου;

Είπαμε… ντροπή!