Ειδήσεις

27 Σεπ 2008

"Είπε - ξείπε" υπό το φόβο της διαγραφής ο Γιαννόπουλος;

Αφορμή μια συνέντευξη του πρώην υπουργού και βουλευτή Φθιώτιδας, Αθανάσιου Γιαννόπουλου στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
"Η συνέντευξη εδόθη προ της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κυβερνητική Επιτροπή" υποστηρίζει με ανακοίνώσή του ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος και συμπληρώνει ότι η ομιλία του Κώστα Καραμανλή τον κάλυψε πλήρως.
............
Όμως η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" με ανακοίνωσή της τον διαψεύδει:
............
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2008
..........
Λυπούμεθα ιδιαιτέρως που ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος αναγκάζεται, κατόπιν πιέσεων κυβερνητικών κομματικών αξιωματούχων, -ιδιαιτέρως δε του γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Ζαγορίτη- να διαψεύσει τον εαυτό του.
Ο κ. Γιαννόπουλος απέστειλε το πλήρες περιεχόμενο της συνέντευξής του, που δημοσιεύεται αυτολεξεί στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στις 4.05 μ.μ. την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου - αρκετές ώρες δηλαδή μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή.
Τούτο αποδεικνύεται, άλλωστε, και από το σχετικό e-mail το οποίο απέστειλε ο κ. Γιαννόπουλος στον υπογράφοντα τη συνέντευξη συντάκτη.
Εάν χρειαστεί, θα δοθούν και περαιτέρω λεπτομέρειες και αποδεικτικά στοιχεία από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Για την ώρα, σας αποστέλλουμε το σχετικό αποδεικτικό e-mail με τη συνέντευξη και την ώρα αποστολής στον συντάκτη.




2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Τα "ανώνυμα" e-mail (hotmail yahoo google etc) προορίζονται για χρήση από άτομα που επιδιώκουν την ανωνυμία.

Αν κάποιος εκδότης είναι ΤΟΣΟ άσχετος ώστε να συσχετίσει ανώνυμο e-mail με υπαρκτό άτομο, ε, τότε καλά να πάθει ο ΚΟΠΑΝΟΣ! Εκεί, να γίνει ρόμπα για να μάθουν κάποτε μερικοί ότι η πληροφορική είναι επιστήμη και ότι η γνώμη των ειδικών είναι πολύτιμη. Ακούστε και κανέναν άλλο, δεν είστε γνώστες των πάντων.

Δημοσιογράφοι, ειδικοί επί παντός...

Ανώνυμος είπε...

Βόμβα! Βρέθηκε ο "εξαφανισμένος" φάκελος...
.
. ...του Πρωτοδικείου Κομοτηνής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που αποτελειώνει τον Εφραίμ και γκρεμίζει τον Αλογοσκούφη: Η γνωμάτευση του κ. Χειμώνα και η κατάθεση του Εφόρου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που οδηγούσαν σε απόρριψη την αγωγή της Μονής. Κι όμως με ...άνωθεν εντολή, έγινε από το δημόσιο ο χρυσοφόρος συμβιβασμός!
.
Του Κώστα Φεραίου
..
Στις 8 Σεπτεμβρίου (διαβάστε εδώ) αποκαλύπταμε ότι "οι φάκελοι που υπήρχαν στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εξαφανίστηκαν. Ανάμεσα στα ντοκουμέντα που περιέχει ήταν και η Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Και ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου, που την έχει συντάξει, γνωματεύει ότι δεν ισχύει η κυριότητα των εκτάσεων που επικαλείται η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενός της Εφραίμ και βάση της οποίας έγινε, με το ελληνικό δημόσιο, η ανταλλαγή με εκτάσεις - φιλέτα!". Σημειώναμε ότι "κάτι τέτοιο αποτελεί βόμβα και θα δώσει αυτομάτως νέα διάσταση στην υπόθεση!"
Και την επομένη, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου (διαβάστε εδώ), προσθέταμε ότι "νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γνωμοδότηση αυτή συντάχθηκε το 2004 από τον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Χειμωνα ο οποίος γνωμάτευσε οτι οι ισχυρισμοί της Μονής δεν έχουν βάση και δεν μπορεί να ευσταθήσει καμία υπουργική απόφαση για ανταλλαγή εκτάσεων με το ελληνικό δημόσιο. Η σχετική προσπάθεια ανταλλαγής είχε ξεκινήσει από τον υφυπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Λάκη Φωτιάδη. Κι όμως. Μετά την Γνωμοδότηση αυτή, επισπεύθηκε ο συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ (που είχε ήδη κερδίσει τις εκλογές) και της Μονής Βατοπεδίου. Γι' αυτό η Γνωμοδότηση αυτή είναι πολύ κρίσιμη. Αποδεικνύει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ΓΝΩΡΙΖΑΝ την παρανομία. Αρα, δεν μπορούν να επικαλούνται άγνοια ή παραπλάνηση. Και μπορεί να εξαφανίστηκε η Γνωμοδότηση από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής αλλά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπάρχει αντίγραφο...".
..
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε ότι αυτή η Γνωμάτευση- κλειδί του κ. Χειμωνα βρέθηκε. Και είναι καταπέλτης αφού έδινε όλη την αναγκαία νομική βάση για να μην γίνει δεκτή η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου ως προς την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας.
Μαζί με τη Γνωμάτευση του κ. Χειμωνα, στους φακέλους του Πρωτοδικείου Κομοτηνής που εξαφανίστηκαν υπήρχε και η κατάθεση του προϊσταμένου της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της περιοχής κ. Τσουρή. Κι αυτή η κατάθεση είχε "εξαφανιστεί". Αλλά κι αυτή βρέθηκε...
Ο κ. Τσουρής λοιπόν έχει καταθέσει ότι τα περίφημα βυζαντινά χρυσόβουλα που επικαλέστηκε ο Εφραίμ δεν ευσταθούν. Μόνο ένα τμήμα της λίμνης είχε παραχωρηθεί και αυτό αποκλειστικά για ιχθυοκαλλιεργεια, δηλαδή είχε δοθεί για χρήση και όχι για κυριότητα. Επίσης, δύο εκτάσεις που αναφέρονται στα περίφημα αυτά χρυσόβουλα δεν έχουν σχέση με τη Βιστωνίδα....
Με αυτά τα δύο ντοκουμέντα -το νομικό του κ. Χειμωνα εκ μέρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και το ουσιαστικό του Εφόρου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων- θεωρείται βέβαιο ότι η Μονή Βατοπεδίου δεν θα κέρδιζε τη δικαστική διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο και η αγωγή της θα απορριπτόταν. (Γι αυτό και προφανώς "εξαφανίστηκε" ο φάκελος της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο...).
Καθώς λοιπόν πήγαινε για απόρριψη η δικαστική διεκδίκηση του Εφραίμ, τι συνέβη το 2004; Το ελληνικό δημόσιο "αποσύρεται" και πριν εκδικαστεί η αγωγή γίνεται ο συμβιβασμός με τη Μονή Βατοπεδίου η οποία παίρνει σκανδαλωδώς και ...κοψοχρονιά τις εκτάσεις - φιλέτα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και στο Ολυμπιακό Χωριό!
Αυτός ο συμβιβασμός δεν μπορούσε να γίνει παρά μόνο με πολιτική εντολή άνωθεν. Τον συμβιβασμό έκανε η ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) η οποία υπάγεται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Ετσι, το πολιτικό θέμα που εγείρεται για τον Γ. Αλογοσκούφη είναι τεράστιο και τον "γκρεμίζει".
Το συμπέρασμα δηλαδή από τον "εξαφανισμένο" φάκελο του Πρωτοδικείου Κομοτηνής είναι ότι ο Εφραίμ, με απάτες και ψεύτικα στοιχεία, πήγε δικαστικά να πάρει τις εκτάσεις αλλά όταν διαπιστώθηκε ότι θα έχανε τη νομική μάχη, μπήκαν στη μέση τα υψηλά πολιτικά μέσα!
Οφείλει λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών να απαντήσει γιατί με τέτοια καραμπινάτα στοιχεία σε βάρος των αξιώσεων του Εφραίμ, δόθηκε η εντολή για ακύρωση της δίκης και για τον συμβιβασμό με τη Μονή Βατοπεδίου, συμβιβασμός που έκανε τον ηγούμενο και τους φίλους του δισεκατομμυριούχους! (Και καλό θα ήταν ο κ. υπουργός να μην προσπαθήσει να τα φορτώσει όλα στον τότε αρμόδιο υφυπουργό Π. Δούκα).
Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο μπαίνουν τώρα σε νέα φάση...
----------------------------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

# posted by press.gr@hotmail.com @ 14:36 25 comments