Ειδήσεις

12 Σεπ 2008

Θέμα στο «Reuters» αλλά πιο συγκεκριμένα στο blog του διεθνούς πρακτορείου το ζήτημα του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του Γιώργου Βουλγαράκη

Σε ένα από τα blogs του διεθνούς πρακτορείου (Global News Blog - Beyond the World news headlines - Blog διεθνών ειδήσεων – Πίσω από τους τίτλους των
παγκόσμιων ειδήσεων) και όχι στον κυρίως ειδησεογραφικό τομέα του (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την αξία των blogs), δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Τι θα έπρεπε να κάνει η σύζυγος ενός υπουργού στην Ελλάδα;» το οποίο μάλιστα αναφέρεται και στο http://press-gr.blogspot.com/ και βεβαίως και στο http://tatoulis.blogspot.com/.

Διαβάστε το εδώ: http://blogs.reuters.com/global/2008/09/11/what-should-a-ministers-wife-do-in-greece/
Ή τη μετάφραση που ακολουθεί:
………..
Συνεχίζεται…
«Τι θα πρέπει να κάνει μια σύζυγος Υπουργού στην Ελλάδα;»

Ο κληρονόμος μίας από τις πιο διακεκριμένες, πολιτικές οικογένειες, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής ανήλθε στην εξουσία το 2004, πείθοντας τους Έλληνες-που είχαν κουραστεί πολιτικά- ότι θα ξεκαθαρίσει την κακοδιοίκηση των σοσιαλιστών.
Όμως, η βραδυκίνητη οικονομική του πολιτική και μια σειρά σκανδάλων ξεσήκωσαν λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον της δημοτικότητας και του κόμματός του.
Ένα από τα κύρια προβλήματα που ο Καραμανλής αντιμετωπίζει είναι το θέμα της συζύγου του πιο στενού του συνεργάτη, Θεόδωρου Ρουσσόπουλου που είναιΥπουργός Τύπου.
Η σύζυγός του, Μάρα Ζαχαρέα είναι δημοσιογράφος που εμφανίζεται στην τηλεόραση σαν σχολιάστρια των ειδήσεων και επίσης συνιδιοκτήτρια μίας εταιρείας ΜΜΕ.
Ο Πέτρος Τατούλης, ένας αντάρτης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία κριτική στο blog του (http://tatoulis.blogspot.com/) , μιλώντας για «δίχως προηγούμενο σύρραξη συμφερόντων». Συγκρίνει δε, την κατάσταση με αυτή επιφανών ζευγαριών σε άλλες χώρες, όπου ένας εκ των δύο συζύγων, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την εργασία του, για να αποφευχθούν τυχόν υπαινιγμοί ατοπήματος.
Η μερίδα του Τύπου που πρόσκειται στο κόμμα των Φιλελεύθερων και στα αντίπαλα κόμματα, εμφανίστηκε αποδοκιμαστική.
Ο Υπουργός και σύζυγός του απάντησαν, λέγοντας ότι έπεσαν θύματα ενός «πολιτικού πολέμου». Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι αντιλήψεις σαν κι αυτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι αναχρονιστικές. Εξήραν, μάλιστα, την αντίθεσή τους στο να παίζει η γυναίκα δευτερεύοντα ρόλο στον 21ο αιώνα.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιάς του εμφάνισης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κύριος Καραμανλής αντιμετώπισε έναν καταιγισμό ερωτήσεων, δίχως προηγούμενο, σχετικά με τις υποτιθέμενες ηθικές παρεκτροπές του κόμματος του, που εναλλάσσονταν από ισχυρισμούς για απόκρυψη πλούτου σε off-shore εταιρείες, μέχρι μίζες συμβολαίων μίσθωσης σκαφών.
Όταν ρωτήθηκε για τον κύριο Ρουσσόπουλο, υποστήριξε τον υπουργό του, λέγοντας ότι τέτοιου είδους απόψεις είναι αναχρονιστικές, αν όχι μεσαιωνικές, όσον αφορά στο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.
Μία σφυγμομέτρηση έδειξε ότι το 56% από τους ερωτηθέντες δεν πείστηκαν από την απάντηση του Πρωθυπουργού.
Ο Τύπος εμφανίστηκε εξίσου επιφυλακτικός, με τις πιο φιλελεύθερες εφημερίδες να γράφουν ότι με μόλις 152 έδρες στο Κοινοβούλιο, ο κύριος Καραμανλής μόλις θα προλάβαινε να προειδοποιήσει τους βουλευτές του.
Σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, όμως, που οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 16% του Κοινοβουλίου και περισσότερο από το 60% του γυναικείου πληθυσμού μαστίζεται από την ανεργία, η συνέντευξη τύπου το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει ήταν ειρωνικά σχόλια.
«Για ένα πράγμα που θα μπορούσα να χειροκροτήσω δυνατά τον Πρωθυπουργό είναι το ότι-επιτέλους- αναγκάστηκε η Νέα Δημοκρατία να μιλήσει περί φεμινισμού.», γράφει ο blogger, Χρήστος Λουτράδης στο press.gr. (http://press-gr.blogspot.com/).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη Δευτέρα κυκλοφορεί στην ...πιάτσα πως υπάρχει δημοσκόπηση που φέρνει το ΠΑΣΟΚ μπροστά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου περίπου 1,5 μονάδα ...!!!!

Η δημοσκόπηση φημολογείται ότι θα δημοσιευθεί την Κυριακή........από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Άκουσον - Άκουσον συγκλονιστικά νέα....

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν γνωστό από κάποιους τη Δευτέρα ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ !!!!!!!!!!!

Μαντικές ικανότητες έχουν στο ΠΑΣΟΚ η' άρχισαν πάλι να κοροϊδεύουν τον κόσμο...??

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο ...κατόρθωμα !!!

Έχει να πέσει πολύ γέλιο εάν ισχύουν οι ψίθυροι αυτοί .

Θα τους πάρουν με τα γιαούρτια όλους μαζί και δεν θα χουν και άδικο οι πολίτες!

Unknown είπε...


Σαν να μην πέρασε μια μέρα...


Από τον Αρχιερέα της Διαπλοκής...
στον Πάπα της Διαφθοράς!

Η πολιτική από τον Αννα στον Καϊάφα.
Η Ελλάδα από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Πέντε ολόκληρα χρόνια αλλά... "σαν να μην πέρασε μια μέρα". Ιδια γεύση.

Νέα Δημοκρατία,
Ναι στη Διαφθορά, Οχι στη Διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Μπείτε να το δείτε!

Κάποιος έχει γράψει:

"eat sh&t and die!"