Ειδήσεις

27 Σεπ 2008

Το διαβάσαμε στη zougla.gr και κάναμε το σταυρό μας! - Κινήσεις για «αυτονομία» της Κέρκυρας από την Ελλάδα, «βλέπει» η «Guardian»

Η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας, Helena Smith αναφέρεται σε προσπάθεια επιχειρηματιών του νησιού, να διενεργηθεί δημοψήφισμα το 2010, προκειμένου οι κάτοικοι της Κέρκυρας να αποφασίσουν για το... μέλλον τους.
Της κίνησης, πρωτοστατεί ο μεσίτης Χάρης Τσουκαλάς, που χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την ένωση της Κέρκυρας με την Ελλάδα πριν από 150 χρόνια. «Η Κέρκυρα, η χήνα με τα χρυσά αυγά, δίνει το 25% από όλους τους φόρους στη κεντρική κυβέρνηση, αλλά η κεντρική κυβέρνηση παίρνει τα χρυσά αυγά και δεν ταΐζει τη χήνα. Τώρα λοιπόν η χήνα πεθαίνει και οι κυβερνώντες την Ελλάδα θα φάνε και αυτήν» δήλωσε ο ίδιος στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας.
Στο δημοσίευμα, γίνεται λόγος για εγκατάλειψη του νησιού από την Αθήνα, γεγονός που αυξάνει τη δυσαρέσκεια κατοίκων και επιχειρηματιών προς την κεντρική διοίκηση, ενώ συσχετίζει και τις πρόσφατες αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού για τον ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.
Ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Δένδιας, που μίλησε στην εφημερίδα, χαρακτήρισε «ανοησία» κάθε συζήτηση για αυτονόμηση του νησιού.
........

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι όχι,από το τουρκομπαροκ που θελει να ονομαζεται Ελλάδα η ένωση της Κερκυρας,με Ιταλια ή με Βρεττανία δε θα έπεφτε ασχημα.Η Κερκυρα μολυνθηκε από τα αποβράσματα απέναντι της.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η Κέρκυρα;
Και με την Κρήτη τι γίνεται;