Ειδήσεις

20 Οκτ 2008

Φωτογραφίες από τις... σουίτες της Μονής Βατοπεδίου - 1

Μήνυμα αναγνώστη
......\
Σας στέλνω αυτές τις φωτογραφίες από τους ξενώνες και τις περίφημες "σουίτες" της Μονής Βατοπαιδίου.
Επειδή το θέμα έχει παρατραβήξει σχετικά με την παραπληροφόρηση για τα παραπάνω, σας στέλνω τα 2 άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/ (http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/10/blog-post_6669.html και http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/10/2.html ) από επισκέπτες της Μονής.
Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Σωτηρόπουλος


Όταν οι άλλοι επικαλούνται "δημοσιογραφικές πληροφορίες", εμείς παρουσιάζουμε φωτογραφίες-ντοκουμέντα..."Έχω επι­σκε­φθεί τα ανα­και­νι­σμέ­να δω­μά­τια, που άμα μπεις μέ­σα, θα πά­θεις. Εδώ μι­λά­με για χώ­ρο, όπου υπάρ­χει ρε­σε­ψιόν, ασαν­σέρ και όχι ασαν­σέρ απλό, ασαν­σέρ Με­γά­λης Βρε­τά­νιας. Τα δω­μά­τια όλα με μάρ­μα­ρα μέ­σα. Πο­λυ­τε­λεί­ας δω­μά­τια να το πω έτσι".
Άγγελος Αποστολίδης,
Alpha TV.

Εικόνα 1: Η...πολυτελής ρεσεψιόν!
Σας την παρουσιάζουμε από δυο οπτικές γωνίες, ώστε να διαπιστώσετε την... εξοργιστική πολυτέλεια! Για όσους αναρωτιούνται πού είναι το "ασανσέρ Μεγάλης Βρετανίας", ίσως λόγω του...μικρού μεγέθους του η κάμερα δεν μπόρεσε να το καταγράψει!











  • "Γι' αυτό και οι συνθήκες διαβίωσης στη μονή για τους καλόγερους και τους λίγους αλλά εκλεκτούς που κατορθώνουν να φιλοξενούνται εκεί είναι πρωτοφανούς και προκλητικής πολυτέλειας και χλιδής. Έχουν διαμορφωθεί πραγματικές σουίτες, που θα τις ζήλευε το οποιοδήποτε πεντάστερο ξενοδοχείο, με μαρμάρινα μπάνια, πουπουλένια στρώματα, widescreen τηλεοράσεις, DVD players, computers, CDs κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Είναι τόση η πολυτέλεια, που κάποιοι που περίμεναν να συναντήσουν το ασκητικό καθεστώς για το οποίο είναι διάσημο ανά τους αιώνες το Άγιον Όρος και να ανακαλύψουν τον μυστηριακό χαρακτήρα του ενοχλούνται εντόνως."
Θανάσης Νάνος, εφημερίδα Espresso.
  • "Κι έτσι, σήμερα πλέον ο ξενώνας του, που αν ήταν σε ξενοδοχείο θα ανήκε στην κατηγορία «lux», προσδιορίζεται μεταξύ των μοναχών ως «σουίτα του πρίγκιπα»..."
Μαριλή Μαργωμένου, εφημερίδα Καθημερινή.

Εικόνα 2: Οι "πολυτελείς ξενώνες και κελιά".



Αριστερά, η χλιδή ενός κελιού μοναχού. Δίπλα, το σκάνδαλο ενός δωματίου με...μάρμαρα, μέρος του τεράστιου ξενώνα των επισκεπτών:


"Ο Εφραίμ, πληροφορούμαι, έχει μετατρέψει τη Μονή σε χώρο προσέλκυσης και μύησης στην Ορθοδοξία διασήμων και πλουσίων. Έχω την εντύπωση ότι τον ρόλο τους πρέπει να έχουν παίξει και οι εξαιρετικής πολυτέλειας ξενώνες του...
Μικροπολιτικός,
Εφημερίδα "Τα Νέα".

Εικόνα 3: Η περίφημη "σουίτα του Καρόλου".


Για τις... ανάγκες της φωτογράφησης, αφαιρέθηκαν τα πολυτελή αντικείμενα καθώς και τα πάμπολλα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεοράσεις, widescreen, plasma, Wi-Fi Internet, Dvd κλπ) καθώς δημιουργούσαν... παρεμβολές στην ψηφιακή μηχανή.

O καθένας μπορεί να δει και να κρίνει μόνος του.

Εδώ δε χρειάζονται πολλά λόγια... είναι από τις περιπτώσεις που οι εικόνας αξίζουν πολύ παραπάνω από 1000 λέξεις...