Ειδήσεις

21 Οκτ 2008

Ποιοι απεργούν σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2008

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για οικονομία και ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

  • Ακινητοποιημένα όλη τη ημέρα θα είναι ΟΣΕ, Προαστιακός, τρόλεϊ και τραμ. Tο Μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
  • Ο ηλεκτρικός από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα μπλε λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους στις 8 το πρωί και θα αποσυρθούν στις 6 το απόγευμα.
  • Καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της στάσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων έχουν ανακοινώσει Ολυμπιακή και Aegean.
  • Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία. Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές.
  • Απεργούν οι εφοριακοί.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο Τομέα.
  • Απεργούν οι εργαζόμενοι και στα μέσα ενημέρωσης από τις 6 το πρωί.
  • Απεργούν οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.
  • Κλειστό θα είναι το γραφείο του Κτηματολόγιου στο Σύνταγμα λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στο Μετρό. Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα άλλα κτηματολογικά γραφεία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, μισή ώρα νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εργατική τάξη της Ελλάδας σήμερα απεργεί.
Απεργούν οι νέοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν αύριο θα δουλεύουν για τον ίδιο εργοδότη ή θα έχουν πουληθεί σε άλλο αφεντικό. Αυτοί που αισθάνονται σήμερα, στην εκσυγχρονισμένη κοινωνία του 21ου αιώνα, πλεονάζον εργατικό δυναμικό, για να υποχρεωθούν αύριο σε υπερωρίες χωρίς όριο, χωρίς ανταμοιβή.
Απεργούν για τους γηραιότερους συναδέλφους τους που με σκυμμένο το κεφάλι απολύονται ως «μη αποδοτικοί», «μη ανταγωνιστικοί» και καταδικάζονται έτσι σε αργό θάνατο από πείνα.
Απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί η κυβέρνηση τους θέλει όχι μόνο ελαστικοποιημένους, έτοιμους για όλες τις δουλειές και υπό καθεστώς διαρκούς απόλυσης με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά τους λέει ότι έχουν το θράσος, ύστερα από 35 χρόνια εργασίας, να μην πεθαίνουν αλλά να επιμένουν να ζουν και μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Αυτοί είναι οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι που θα παραλύσουν σήμερα την Ελλάδα. Γι΄ αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους. Είναι η εξέγερση των δύο τρίτων της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες «ρεαλιστικές πολιτικές» που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία.

Ο «Μαρξ πέθανε» αλλά όλοι όσοι προσπάθησαν να στηρίξουν τις καριέρες τους (και τις περιουσίες τους) πάνω στο πτώμα του δεν θα αισθάνονται και πολύ καλά παρακολουθώντας τα «παρωχημένα πολιτικά υποκείμενα» να πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας.

Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...

Η προαναγγελία της δημοσκόπησης που έπαιξε το βράδυ ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο καυγάς του Β. Μεϊμαράκη (εξελίσσεται σε ανθρωποδιώκτη) με τους συνομιλητές του δεν έφεραν νούμερα για το Μεγάλο Κανάλι. Ανακατατάξεις χθες στον πίνακα τηλεθέασης στα κεντρικά δελτία ειδήσεων με τον Ν. Χατζηνικολάου να περνάει πρώτος, το Mega δεύτερο αλλά με ποσοστό πάνω από 20%, ο ΑΝΤ1 τρίτος στα γνωστά ποσοστά του, οριακά τέταρτο το Star σε μια αμιγώς πολιτικής βραδιά και τελευταίος ο Alpha με 13,1%.

Alter 20,9
Mega 20,3
ANT1 15,7
Star 15,6
Alpha 13,1