Ειδήσεις

21 Οκτ 2008

Δεκατέσσερις μήνες μετά την είσπραξη του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που έδωσαν στους πυρόπληκτους, ανακάλυψαν λάθη και το ζητάνε πίσω!




Στις 30 Αυγούστου του 2007 το υπουργείο Οικονομίας είχε στείλει στις τράπεζες του νομού Ηλείας διευκρινιστική εγκύκλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα... "παρατράγουδα" με την είσπραξη των βοηθημάτων.

Γιατί τις πρώτες μέρες της παροχής του 3χίλιαρου, η αλήθεια είναι ότι όποιος περνούσε από την τράπεζα, το έπαιρνε. Τέτοιο αλαλούμ επικρατούσε...

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει τότε, ότι σε περίπτωση αμφιβολιών, οι υπάλληλοι θα ζητούν πρόσθετα στοιχεία.
Είχε πει συγκεκριμένα: Εάν οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των στοιχείων που δηλώνονται μπορούν να απαιτούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των αιτούντων τα οικονομικά βοηθήματα.
Επίσης μπορούν να κρατούν για διασταύρωση τις υπογεγραμμένες αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις έως και τρεις ημέρες.
Αν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί διαπιστώνεται ότι είναι ειλικρινή θα καταβάλλεται μετά το τριήμερο το προνοιακό επίδομα των τριών ή των 10.000 ευρώ.
Εάν η δήλωση είναι ψευδής θα ενεργοποιούνται αμέσως οι συνέπειες του νόμου με βάση και την αυτόφωρη διαδικασία.

Αμέσως, έλεγε στις 30 Αυγούστου του 2007, ο υπουργός Οικονομίας και η αλήθεια είναι ότι τότε είχαν γίνει και αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που προσπαθούσαν να πάρουν το βοήθημα δύο και τρεις φορές.

Μετά από 14 μήνες, τι θυμήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών;

Δεκατέσσερις μήνες μετά την είσπραξη του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που έδωσαν στους πυρόπληκτους, ανακάλυψαν λάθη και το ζητάνε πίσω από τον έναν από τους τρεις που το πήρε!

Οι τράπεζες εδώ και δύο μέρες έχουν στείλει περίπου 1.000 τέτοια ειδοποιητήρια, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να σταλούν άλλα 11.000.

Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν μια εικόνα του αριθμού των πληγέντων όλο αυτό το διάστημα;

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ανακοίνωνε κάθε μέρα τότε, τον αριθμό των πληγέντων που είχαν πάρει το επίδομα.

Τις τρεις πρώτες μέρες, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε πει, το συγκεκριμένο βοήθημα είχαν λάβει 29.444 πολίτες!

Και ο πρωθυπουργός σιγόνταρε λέγοντας ότι το βοήθημα πρέπει να δοθεί "χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς καμιά χρονοτριβή. Μόνο με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου, με μία μόνο υπογραφή".

Πήγαν λοιπόν, στις τράπεζες όλοι, ανάμεσά τους άνθρωποι αγράμματοι, υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις που δεν καταλάβαιναν τι έγραφαν, τοπικοί παράγοντες τους "εμψύχωναν" λέγοντάς τους ότι δικαιούνται αυτά τα χρήματα και τώρα...

Δεκατέσσερις μήνες μετά την είσπραξη του βοηθήματος των 3.000 ευρώ που έδωσαν στους πυρόπληκτους, ανακάλυψαν λάθη και το ζητάνε πίσω από τον έναν από τους τρεις που το πήρε!

Έχουν άδικο αυτοί που μας θυμίζουν ότι τότε ήταν η εποχή που η ...ψηφοθηρική συσκευασία του τριχίλιαρου μοιραζόταν αφειδώς από την κυβέρνηση στους πυρόπληκτους και εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών που ακολουθούσαν αμέσως μετά;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μάνεση
Με τα τριχίλιαρα πήρανε την έδρα της Κεφαλονιάς........
και όχι μόνο

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανακάλυψαν λάθη, διασταύρωσαν και ανακάλυψαν απατεωνιές.
Αφήστε αυτά πρασινοφρουροί της πεντάρας!