Ειδήσεις

8 Οκτ 2008

Πώς να κάνετε ραδιοφωνική εκπομπή από τον υπολογιστή σας

ΒΗΜΑ 1ο
Πηγαίνουμε στη διεύθυνση listen2myradio και κάνουμε sign up με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό ο οποίος είναι free (δωρεάν).
Συμπληρώνουμε username, password (δικής μας αρεσκείας), e mail, country και gender (m/f), επιλέγουμε agree to terms και πατάμε sign up.
Μετά πηγαίνουμε στο Mail μας και πατάμε confirm στη διευθυνση url που μας αποστέλουν.
……..
Συνεχίζεται…
ΒΗΜΑ 2ο

Mε το username και το password που έχουμε βάλει, κάνουμε log in στο site listen2myradio και βγαίνουμε σε μια σελίδα που εμφανίζει radio installation, radio password κλπ επιλογές. Πηγαίνουμε στην επιλογή radio installation για να εγκαταστήσουμε το radio μας. Συμπληρώνουμε τις κενές φόρμες και βάζουμε broadcaster password (το κρατάμε γιατί θα μας χρειαστεί στο Virtual dj για να κάνουμε broadcast) και το admin password (κρατήστε το κι αυτό καλού κακόυ, ένα απ τα δύο βάζουμε στο Virtual dj, νομίζω κατά 80% το πρώτο), βάζουμε και όνομα για το ραδιόφωνο μας (πχ mymusic) και συμπληρώνουμε το url (πχ http://mymusic.listen2myradio.com/). Έπειτα πατάμε install.

ΒΗΜΑ 3ο

Κάνουμε κλικ στην επιλογή turn on/off και τη βάζουμε στο on.

BΗΜΑ 4ο

Κάνουμε κλικ στην επιλογή preferences, ώστε να πάρουμε τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσoυμε στο Virtual dj (address to broadcast πχ 234.345.456.122:8675)

ΒΗΜΑ 5ο

Πηγαίνουμε στο Virtual dj, χωρίς να εχουμε κλέισει τον internet explorer, και κάνουμε τις εξής ρυθμίσεις:Μέσα στο πρόγραμμα του Virtual dj, υπάρχει στη μέση η επιλογή RECORD. Εντός αυτής, κάνουμε κλίκ αριστερά στην επιλογή broadcast. Στη συνέχεια, πάνω απο εκεί που λέει START RECORDING, έχει την επιλογή CONFIG. Μπαίνοντας μέσα έχει τις εξής επιλογές:-Record from (master, master+mic, line in) που έχει να κάνει μάλλον με το αν θέλετε να χει και μικρόφωνο-Format που δε μας νοιάζει εφόσον έχουμε τον server του listen2myradio.com-Server, στο οποίο διαλέγουμε το Broadcast from a radio server και βάζουμε τα εξής: server: εδώ που είχαμε από πριν πχ το 234.345.456.122, Port: το 8675 (μετά την : δηλαδή), name ότι θέλουμε (εγώ εβαλα vdj) και password αυτο που βάλαμε παραπάνω στο broadcaster password (στο ΒΗΜΑ 2ο) και πατάμε ΟΚ.

ΒΗΜΑ 6ο


Πατάμε START RECORDING και μας ακούν απο την url του e-radio μας (πχ http://mymusic.listen2myradio.com/)!


…….
Από: http://sainiss.blogspot.com/2008/09/e.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και μετά έρχεται η ΑΕΠΙ και μας πετάει τα μάτια έξω!

χαχαχα