Ειδήσεις

8 Οκτ 2008

Αποκαλύπτουν μυστικό ραντεβού Λυκουρέζου - Αλογοσκούφη

Μυστική συνάντηση του Γιώργου Αλογοσκούφη με τον ποινικά διωκόμενο όπως επισημαίνουν, δικηγόρο της Ζίμενς και πρώην βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης, Αλέξανδρο Λυκουρέζο στις 30 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτουν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη με ερώτηση προς τους υπουργούς οικονομίας και δικαιοσύνης.
......
Συνεχίζεται...
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Για τους κ.κ. Υπουργούς

Οικονομίας & Οικονομικών και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: "Απαιτούνται απαντήσεις σχετικά με το περιεχόμενο και την σκοπιμότητα της μυστικής συνάντησης στις 30/9/08 και ώρα 11π.μ. του Υπουργού Οικονομικών με τον δικηγόρο της Siemens, ποινικά διωκόμενου πρώην Βουλευτή της Κυβερνώσας παράταξης και κομματικού στελέχους της."

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 30/9/08 και ώρα 11:00 π.μ. ο Έλληνας δικηγόρος της Siemens, (όπως είχε ο ίδιος ανακοινώσει και είχε γραφτεί στον ημερήσιο τύπο) και ποινικά διωκόμενος πρώην Βουλευτής και κομματικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης κ. Α. Λυκουρέζος, φερόμενος να έχει εμπλακεί στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού επιλεκτικών διαρροών, σχετικά με την υπόθεση αυτή συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη.


ΕΠΕΙΔΗ, δημιουργήθηκαν αλγεινές εντυπώσεις τόσο από το όργιο επιλεκτικών διαρροών, όσο και από την βεβιασμένη ενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Siemens, όταν η έρευνα κατέληγε πλέον στην εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών της Κυβέρνησης και της κυβερνώσας παράταξης, χωρίς να έχουν εξαντληθεί όλες οι δικονομικές δυνατότητες για την κατά το δυνατόν πληρέστερη διερεύνηση της αλήθειας σε αυτό το στάδιο. ΕΠΕΙΔΗ, κατά την διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης Siemens δημιουργήθηκε έντονα η εντύπωση και μάλιστα ακόμα και σε εξεταζόμενους μάρτυρες, της παντελούς έλλειψης εχεγγύων ηθικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας του αρμοδίου φερόμενου παραγγελιοδόχου της Κυβέρνησης Εισαγγελικού λειτουργού κ. Π. Αθανασίου, του οποίου η συνεχής παρουσία σε υποθέσεις Κυβερνητικού ενδιαφέροντος προκαλεί τεράστια - ούτως ή άλλως - ερωτηματικά. ΕΠΕΙΔΗ, ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος μάλιστα φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου σε άλλη εκκρεμή ποινική δίκη, καταγγέλθηκε να επιδεικνύει ιδιαίτερη οικειότητα με τον παραπάνω Εισαγγελικό λειτουργό που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Siemens, εμφανιζόμενος συχνά εντός του ανακριτικού γραφείου κατά τη διάρκεια εξετάσεων μαρτύρων, να συνομιλεί χαμηλόφωνα με το Εισαγγελικό όργανο και να του απευθύνεται με το μικρό του όνομα, αναφερόμενος σε ιδιαίτερες μεταξύ τους συναντήσεις ή συζητήσεις. Και επειδή, ήδη από τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων (μη κατάθεση των συμβάσεων στη Βουλή, εξαφάνιση του πορίσματος Ζορμπά και κατόπιν καρατόμηση, με συνταγματικά προβληματικό νόμο, του ίδιου του κ. Ζορμπά) είναι κάτι παραπάνω από ορατή η εμπλοκή του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών σε μια σειρά από κεντρικά σχεδιασμένες σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις συγκάλυψης μειζόνων υποθέσεων Κυβερνητικής λεηλασίας του δημοσίου χρήματος και κακοδιοίκησης.

Παρακαλούμε να ενημερωθεί η Βουλή:

1. Για το περιεχόμενο της συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του ποινικά διωκόμενου δικηγόρου της Siemens, πρώην Βουλευτή της Κυβερνώσας παράταξης και στελέχους αυτής. 2. Για το αν η ηθικά και πολιτικά καταρρέουσα Κυβέρνηση Καραμανλή είναι σε θέση να αντιληφθεί το συμβολισμό και τα εύλογα ερωτηματικά που προκαλεί στην κοινωνία μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του δικηγόρου που είναι ποινικά διωκόμενος της πρωταγωνίστριας εταιρείας ενός μείζονος σκανδάλου, για το οποίο η διερεύνηση των δεδηλωμένων σε καταθέσεις αλλοδαπών δικαστικών αρχών πακέτων μαύρου πολιτικού χρήματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εισέρρευσαν μετά το 2004 στην Ελλάδα, ουδέποτε προχώρησε ουσιαστικά από τον αρμόδιο για την προκαταρκτική εξέταση Εισαγγελικό λειτουργό. 3. Για το κατά πόσο ο Υπουργός Οικονομικών έγινε κοινωνός - σε αυτήν, ή άλλη συνάντηση - επικοινωνία που κρατήθηκε μυστική, στοιχείων που εξυπηρετούν τις επικοινωνιακές τακτικές είτε συγκάλυψης, είτε διαρροών, σε μια περίοδο που η αποτυχημένη και πνιγμένη στα σκάνδαλα Κυβέρνησή του αναζητά εναγωνίως επικοινωνιακές σανίδες σωτηρίας δια της αλλαγής της ατζέντας ή της αποφυγής νέων αποκαλύψεων. 4. Και, εφόσον ο Υπουργός Οικονομικών επιμείνει ότι η συνάντηση αυτή δεν είχε ως αντικείμενο την υπόθεση Siemens, να ενημερωθεί η Βουλή για το ποια άλλη υπόθεση του συγκεκριμένου δικηγόρου ή πελατών του είχε ως αντικείμενο η συγκεκριμένη συνάντηση και το κατά πόσο είναι δεοντολογικά αποδεκτό ένας δικηγόρος ποινικά διωκόμενος να εμφανίζεται να χρησιμοποιεί την κομματική του ιδιότητα και την προνομιακή πρόσβαση που αυτή του δίνει σε Υπουργικά γραφεία, για την προώθηση υποθέσεων του ή υποθέσεων πελατών του, ή το πιθανότερο, υποθέσεων για το "κλείσιμο" των οποίων ενδιαφέρεται η ίδια η κυβέρνηση.


Οι ερωτώντες Βουλευτές


Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΜάρκος Μπόλαρης Χρήστος ΑηδόνηςΒασίλης ΚεγκέρογλουΜιχάλης ΤιμοσίδηςΓιώργος ΠεταλωτήςΧρύσα ΑράπογλουΓιάννης ΔριβελέγκαςΘάνος ΜωραΐτηςΔημήτρης ΤσιρώνηςΔημήτρης ΚουσελάςΛεωνίδας ΓρηγοράκοςΜανώλης ΣτρατάκηςΓιάννης ΣκουλάςΗλίας ΛαμπίρηςΠαναγιώτης ΡήγαςΒαγγέλης Παπαχρήστος Νίκος ΖωίδηςΓιώργος ΝικητιάδηςΜιχάλης ΠαντούλαςΔημήτρης Βαρβαρίγος Τάσος ΣιδηρόπουλοςΧρήστος ΧάιδοςΘεοδώρα ΤζάκρηΓιάννης ΑμοιρίδηςΑλέξανδρος ΑθανασιάδηςΓιάννης Διαμαντίδης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;
Μήπως έχει σχέση με το Έθνος – Πρώτο Θέμα και το συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην βρετανική εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
Με τα χίλια σπρώχνουν τον Καρχιμάκη οι 5 καναλο-εκβιαστές. Και τι κερδίζουν από αυτόν; Στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο ΤΟΠΛΟΥ εδώ και πολλά χρονια. Ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις, μεσολαβήσεις.
Δεν αναρωτιεστε ΓΙΑΤΙ ο Καρχιμάκης μετά τις φωνές του για το Βουλγαράκη εριξε τους τόνους στο θεμα του Βατοπεδίου, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ KAI ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ;;;;;;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.