Ειδήσεις

22 Οκτ 2008

Σε έξι τραυματισμούς διαδηλωτών αναφέρεται ο ΣΥΝ

Σχετικά με τον τραυματισμό έξι διαδηλωτών μετά από απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
….
Συνεχίζεται…
Καταγγέλλουμε την απολύτως απρόκλητη επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ επί της οδού Πανεπιστημίου σε τμήμα διαδηλωτών της ΟΤΟΕ που επέστρεφαν από τη σημερινή απεργιακή διαδήλωση των συνδικάτων.

Η διμοιρία των ΜΑΤ, με το πρόσχημα της μετακίνησης της από τη μία πλευρά της Πανεπιστημίου στην άλλη, άνοιγε δρόμο ανάμεσα στους ανύποπτους διαδηλωτές, χτυπώντας τους με τα γκλοπς.

Αποτέλεσμα: Πέντε διαδηλωτές με σπασμένα χέρια και ένας με σπασμένο κεφάλι που μεταφέρθηκαν αρχικά στην Πολυκλινική Αθηνών και από εκεί διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από αυτούς, οι δύο είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στον Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής και οι 4 είναι φοιτητές.
Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση να πάρουν αμέσως θέση για αυτήν την εγκληματική ενέργεια. Και ζητάμε την άμεση διερεύνηση του θέματος και τον αυστηρό καταλογισμό των ευθυνών στους υπεύθυνους.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει.
21/10/2008

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ