Ειδήσεις

2 Οκτ 2008

"Όποιο παιδί ήθελε, γράφτηκε σε δημόσιο νηπιαγωγείο" λέει ο ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος – Το θόρυβο προκάλεσαν οι ιδιώτες!

«Δεν υπάρχει παιδί που να ήθελε να φοιτήσει σε δημόσιο νηπιαγωγείο και να μη μπόρεσε να εγγραφεί», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λυκουρέντζος στη Βουλή.
Σημείωσε ωστόσο ότι ο «θόρυβος» δεν προέρχεται από τα δημόσια νηπιαγωγεία αλλά «από ιδιοκτήτες σταθμών που αρνήθηκαν να προσαρμοστούν εγκαίρως στις προδιαγραφές του υπουργείου».
……
Συνεχίζεται…

Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους μετεξελισσόμενους βρεφονηπιακούς σταθμούς να υποβάλουν φακέλους και να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές, και ότι με πνεύμα καλής θέλησης δώσαμε 302 άδειες λειτουργίας νηπιαγωγείων, εγκρίναμε 134 και έχουμε 70 σε εκκρεμότητα. «Δεν έχουμε αντίρρηση να αδειοδοτήσουμε και οποιοδήποτε άλλο (σταθμό) τηρεί τις προδιαγραφές» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.


Από την πλευρά του, ο κ. Πρωτούλης τόνισε ότι υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση από τους γονείς νηπίων και προνηπίων που απευθύνθηκαν στα δημόσια νηπιαγωγεία, βρήκαν «κλειστές» τις πόρτες και οδηγήθηκαν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Τα μισά προνήπια δεν εγγράφηκαν στα δημόσια νηπιαγωγεία και αυτό φαίνεται και από την αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά παρατήρησε ο κ. Πρωτούλης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι η φοίτηση νηπίων και προνηπίων σε ιδιωτικά σχολεία είναι επιλογή της οικογένειας όχι μόνο ανάγκη, ωστόσο «εάν υπάρχει έστω και ένα παιδί που επιθυμεί να εγγραφεί σε δημόσιο είπε.


Από την «Καθημερινή»