Ειδήσεις

23 Οκτ 2008

Ολόκληρη η ομιλία του Θόδωρου Ρουσόπουλου, στη Βουλή (22.10.2008)

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 144 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής και ογδόντα Βουλευτές του Κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το λόγο έχει ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Πόσο χρόνο θέλετε κύριε Υπουργέ;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Επικρατείας): Όσο δικαιούμαι κύριε Πρόεδρε από τον Κανονισμό, περίπου δεκαοκτώ με είκοσι λεπτά το πολύ.

Ευχαριστώ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζητούμενη σήμερα αίτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής, την οποία κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία, είναι μία μόνο από τις πολλές αποδείξεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα στα πέντε χρόνια κυβερνητικής της θητείας η Νέα Δημοκρατία. Είναι μία μόνο από τις πολλές αποδείξεις ότι γνησίως μας ενδιαφέρει η διαφάνεια και η αλήθεια. Μία μόνο από τις πολλές αποδείξεις για τη διαρκή αναζήτηση της αλήθειας, της αλήθειας των πραγμάτων και των γεγονότων.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσε αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης για εξεταστική επιτροπή να προτείνει και προανακριτική επιτροπή, επιχειρώντας ένα παιχνίδι εντυπώσεων και μόνο. Γιατί με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι το ενδιαφέρον του για τη διαφάνεια είναι προσχηματικό. Το ενδιαφέρον είναι προσχηματικό γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αδιαφορεί για στοιχεία και δεδομένα. Τρανή απόδειξη αυτού που σας λέω είναι ότι σήμερα το μεσημέρι με το που έφθασε ο φάκελος του εισαγγελέα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και πριν ακόμα πάρουν αντίγραφα τα κόμματα για να τον διαβάσουν, έσπευσαν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δηλώσουν ότι δικαιώνονται στην πρότασή τους για την προανακριτική. Πριν καν διαβάσουν, δήλωσαν ότι δικαιώνονται. Και αυτό αποδεικνύει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι προσανατολισμένο μόνο στις εντυπώσεις, με έναν βασικό στόχο τη σπίλωση της Κυβέρνησης. Και αυτό προσπαθεί μέσα από τη διαβολή και την κατασυκοφάντηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.
Η καταιγίδα της συκοφαντίας εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στράφηκε και κατά του προσώπου μου. Για να πετύχει τους στόχους του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέφυγε και καταφεύγει στο ψέμα και στη διαστροφή της αλήθειας, με σκοπό τα άμεσα πολιτικά κέρδη. Τα πολιτικά κέρδη όμως από το ψέμα είναι πάντοτε πρόσκαιρα, όπως πρόσκαιρη είναι και η αντοχή τους. Γιατί εντυπώσεις, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μπορείτε προσωρινά να πετύχετε. Όσο όμως κυνηγάτε τις εντυπώσεις θα χάνετε την αλήθεια. Και για μας εδώ ένα θα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημά μας, η αναζήτηση της αλήθειας. Γιατί δεν έχει νόημα καμία θεσμοθετημένη διαδικασία εάν προτάσσει τις εντυπώσεις εις βάρος της αλήθειας, εάν υποτάσσετε στις προσωρινές ανάγκες της πολιτικής τακτικής, εάν δεν αναζητά αυθεντικά, ελεύθερα και απροσχημάτιστα την ουσία των πραγμάτων.

Γι’ αυτή την ουσία των πραγμάτων θέλω να μιλήσω από τη δική μου πλευρά ως πολιτικός, ως μέλος της Κυβέρνησης, ως ένα πρόσωπο που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αίτηση για προανακριτική επιτροπή με συνδέει με την υπόθεση Βατοπεδίου και μάλιστα ως ηθικό αυτουργό. Θα μιλήσω και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά έως τότε κρίνω σκόπιμο και πιστεύω χρήσιμο να ακουστούν ορισμένα πράγματα από σήμερα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όλο αυτό το διάστημα είμαι στόχος μιας πρωτοφανούς πολιτικής επίθεσης, κατ’ ακρίβειαν ενός πολιτικού κανιβαλισμού. Ο καθένας είναι ελεύθερος στην πολιτική να αμφισβητεί τις απόψεις και τις θέσεις των άλλων. Δεν μπορεί όμως πρόχειρα, αβάσιμα και αθεμελίωτα να ποινικοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις, να ποινικοποιεί τις αντιλήψεις, να διατυπώνει κατηγορίες, χωρίς να προσκομίζει το παραμικρό στοιχείο, ούτε μία απόδειξη.

Αυτός ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε έχει μεγάλη ιστορία και εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών. Σε αυτή την ιστορία προσθέτει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μια μαύρη σελίδα. Ουδέποτε μέχρι σήμερα από το 1847 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά νόμος ευθύνης Υπουργών, υπήρξε αίτημα παραπομπής Υπουργού με μοναδικό στοιχείο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας).



Αυτό επικαλείσθε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε δημόσιες δηλώσεις σας, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτή η νοοτροπία όμως δεν αφορά μόνο εμένα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αφορά τους θεσμούς, αφορά την πολιτική ζωή του τόπου που με τις δικές σας τακτικές θα άγεται και θα φέρεται από φήμες και συκοφαντίες. Η μικροπολιτική συγχέεται με την πραγματική πολιτική. Η αόριστη κατηγορία γίνεται αμέσως αίτημα για προανακριτική και έτσι η πολιτική ζωή του τόπου μετατρέπεται με μαθηματική ακρίβεια σε ζούγκλα.


Πού στηρίχτηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να θεμελιώσει την επίθεσή του εναντίον μου; Μία είναι η απάντηση. Στις συκοφαντίες. Με όχημα αυτές τις συκοφαντίες σχεδιάστηκε και η πρόταση για άσκηση δίωξης εναντίον μου που θα συζητηθεί την Παρασκευή, χωρίς την ίδια ώρα να κόπτεται κανείς να προσδιορίσει με σαφήνεια τυχόν πράξεις ή παραλείψεις, όπως απαιτεί ο νόμος.

Ποιες ακριβώς πράξεις, ποιες συγκεκριμένες παραλείψεις μου καταλογίζονται; Το μόνο πραγματικό γεγονός που επικαλούνται για να στηρίξουν την ψευδολογική τους επίθεση είναι η μακρόχρονη γνωριμία μου με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, μια σχέση πνευματική, μία γνωριμία δημόσια και γνωστή, γνωστή ήδη από την περίοδο της δημοσιογραφικής μου πορείας και πάντως, πολύ προτού εισέλθω στην πολιτική.

Επικαλούνται συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο και στο σπίτι μου, στο πλαίσιο αυτής της γνωριμίας. Αλλά και να μην τους γνώριζα και πάλι θα τους συναντούσα και πάλι θα συνομιλούσα μαζί τους εάν μου το ζητούσαν, όπως συνομίλησα με πολλούς εκπροσώπους Μονών του Αγίου Όρους, συνομίλησα και συνομιλώ καθημερινά και δέχομαι και συναντώ πολλούς εκπροσώπους φορέων και πολλά μεμονωμένα πρόσωπα και φυσικά, θα συνεχίσω να το κάνω. Έχω υποχρέωση να το κάνω ως πολιτικός. Δεν έχει σημασία τι μου λένε σ’ αυτές τις συναντήσεις. Έχει σημασία τι απαντώ εγώ.


Πόσοι από εσάς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είπατε, όχι δεν δέχομαι έναν μοναχό του Αγίου Όρους, έναν ιερέα που σας ζητά συνάντηση; Πόση υποκρισία υπάρχει σ’ αυτό το θέμα, εάν απαντήσει κανείς όχι, όχι δεν κάναμε συναντήσεις; Πόσοι από εσάς δεν πήγατε πολλές φορές στο Βατοπέδι; Πόσοι Υπουργοί σας ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της Μονής για τη βοήθεια που της προσέφεραν; Δεν ακούω απαντήσεις. (Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Θέλετε να το κάνουμε τώρα; ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Επικρατείας): Να σας πω, λοιπόν, εγώ. Το 1997 ο Κώστας Λαλιώτης Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εγκρίνει 50 εκατομμύρια για τη Μονή Βατοπεδίου. Το καταθέτω για τα Πρακτικά.(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).


Το 1999 ο Κώστας Βρεττός Υφυπουργός Γεωργίας ενέκρινε χορηγία 441 εκατομμυρίων για τη Μονή Βατοπεδίου.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).
Το 1999 ο Γιάννης Μαγκριώτης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ενέκρινε χρηματικές χορηγίες 20 εκατομμυρίων την πρώτη φορά και 70 εκατομμυρίων την άλλη φορά για τη Μονή Βατοπεδίου.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).

Το 2001 ο Γιώργος Πασχαλίδης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε χορηγία 30 εκατομμύρια ακόμη για τη Μονή Βατοπεδίου.
(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΙΩΤΗΣ: Δραχμές.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Επικρατείας): Το 1994 ο Κωνσταντίνος Τριαρίδης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε χορηγία 1 εκατομμύριο για τη Μονή Βατοπεδίου.
(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Το 1999 ο Χρήστος Πάχτας, Υφυπουργός Οικονομικών ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκατομμυρίων δραχμών για τη Μονή Βατοπεδίου.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Τα ξεχάσατε; Μήπως ήμουν και σ’ αυτά ηθικός αυτουργός; Δεν έχει όρια η υποκρισία σας. Με καλείτε να θέσω εκτός της ζωής και των σχέσεών μου, όπως έχω δικαίωμα ως ελεύθερος άνθρωπος, όσους συνδέονται με το μοναχικό σχήμα, με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν θα προσαρμοστώ, κυρίες και κύριοι, σ’ αυτή την απαίτησή σας. Οι συκοφαντίες σας δεν θα περιορίσουν την ελευθερία μου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλοι αυτοί ου κρίνουν ανέξοδα και σπιλώνουν εύκολα πρόσωπα και υπολήψεις, όπως κάνει με την πρότασή του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Πρόεδρός του, πρέπει να δώσουν μια σειρά από απαντήσεις. Με κατηγορείτε για ηθική αυτουργία σε απιστία κατά του δημοσίου. Και επικαλείστε στην πρότασή σας την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το κείμενο παραίτησης των δύο αντεισαγγελέων εφετών. Σε κανένα πάντως από τα δύο κείμενα που εσείς επικαλείστε, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αφήνετε να πλανάτε στον αέρα μία άλλη αόριστη κατηγορία περί συντονισμού της υπόθεσης. Το επιχείρημα είναι από αθεμελίωτο έως αστείο. Κανένα πραγματικό δεδομένο δεν συνηγορεί υπέρ των θέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα πια αποκαλύπτεστε πλήρως. Έχει έλθει ήδη η δικογραφία στη Βουλή.

Σας καλώ, λοιπόν, να συνδέσετε και να στοιχειοθετήσετε από τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία την εις βάρος μου κατηγορία.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Σας καλώ να πείτε καθαρά από πού προκύπτει οποιαδήποτε πράξη που να στηρίζει τις συκοφαντίες σας. Σας καλώ να δείτε και να δείξετε, τώρα που έχετε τη δικογραφία, σε ποια παράνομη πράξη είμαι ηθικός αυτουργός και με ποιο τρόπο.

Τα πραγματικά δεδομένα δεν σας βοηθούν. Εσείς όμως, κυρίες και κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αδιαφορείτε παγίως για τα πραγματικά δεδομένα είτε αφορούν εμένα, είτε αφορούν τους δύο συναδέλφους μου, για τους οποίους επίσης ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προανακριτική επιτροπή με καταφανώς αστήριχτα επιχειρήματα.

Ο ίδιος ο Αρχηγός του αποκαλύπτεται μέσα από την άθλια αυτή μεθόδευση. Ο κ. Παπανδρέου απογυμνώνεται μέσα από μία πρακτική που αγνοεί κάθε κανόνα δικαίου και ηθικής. Το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Για τον κ. Παπανδρέου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Γι’ αυτό και υιοθετεί αβασάνιστα κάθε κατηγορία.

Ποιος είναι, όμως, ο βαθύτερος στόχος αυτής της ανοίκειας και πολιτικά αήθους επίθεσης; Είμαι εγώ; Είναι το πρόσωπό μου; Ο στόχος της επίθεσης είναι άλλος. Είναι η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση και στο βάθος ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός επειδή είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής μιας πολιτικής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που πάει και μπορεί να πάει τον τόπο μπροστά.

Θυμηθείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπόρεσε ποτέ να θεμελιώσει, ούτε καν να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό αντίλογο, να διατυπώσει σοβαρή πρόταση για τη χώρα, να προτείνει λύσεις στα δύσκολα προβλήματά της, για τα οποία προβλήματα έχει βαριά ευθύνη και ο κ. Παπανδρέου, ως ένας από τους μακροβιότερους Υπουργούς Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κράτησαν βυθισμένη τη χώρα στο τέλμα, όπως έχει βαριά ευθύνη και για τα πέντε χρόνια που είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κατά τα οποία αναλώθηκε σε ένα και μόνο πράγμα, στη διατήρηση της εξουσίας του.

Όπου δεν υπάρχει πολιτική, υπάρχει συκοφαντία. Όποιος δεν μπορεί να διαβεί το δύσκολο δρόμο της πολιτικής, υιοθετεί τον ολισθηρό δρόμο του ψεύδους. Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα. Σε μία ακόμη άνομη και ανήθικη προσπάθεια του Αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την αποκόμιση πολιτικών κερδών. Σ’ αυτό τον ολισθηρό δρόμο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς λέμε όχι.

Η Νέα Δημοκρατία και οι Βουλευτές της, η Κυβέρνηση αποτελούν το αδιαπέραστο τείχος στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις που ξεπερνούν πρόσωπα και κόμματα, βλάπτουν και ζημιώνουν τους θεσμούς και τη χώρα. Πρώτα η αλήθεια, κύριε Παπανδρέου. Επιχειρήσατε, κύριε Παπανδρέου και επιχειρείτε να θίξετε και να σπιλώσετε την αξιοπρέπειά μου, την ηθική μου συγκρότηση και τη λειτουργία μου ως μέλος της εκλεγμένης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ματαιοπονείτε και το Κόμμα σας και εσείς, κυρίως, όμως, εσείς. Και αναφέρω εσάς προσωπικά γιατί η υπογραφή κάτω από την ανήθικη πολιτική μεθόδευση, από την πολιτική αυτή δολιότητα, λέει «Γιώργος Παπανδρέου».

Κύριε Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλους κόσμους. Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός. Είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Οι δρόμοι μας και οι πορείες μας υπήρξαν διαφορετικές. Σε όλη μου τη διαδρομή υπήρξε οδηγός μου η ηθική, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Δεν βρίσκομαι στην πολιτική για τον εαυτό μου. Δεν βρίσκομαι στην πολιτική για την εξουσία. Από την πρώτη στιγμή τον Αύγουστο του 2000 που αφήνοντας μια επιτυχημένη εικοσαετή πορεία στη δημοσιογραφία εντάχθηκα συνειδητά στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως στενός συνεργάτης του Αρχηγού Κώστα Καραμανλή. Ένα μόνο πράγμα με κινούσε και με ενέπνεε: Να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου και στη χώρα μου. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου σ’ αυτό το σκοπό.

Ως μέλος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις επιτυχημένες μάχες που δώσαμε όλοι μαζί το 2004 και το 2007, το ίδιο συνεχίζω πάντοτε να κάνω να είμαι χρήσιμος από τη θέση που βρέθηκα και από το ρόλο που έχω.

Στην πολιτική μου αυτή διαδρομή ασφαλώς όπως όλοι μας έκανα και λάθη. Ποτέ όμως καμία φορά, καμία πράξη μου δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως παράνομη πράξη. Γιατί σέβομαι βαθύτατα και το Κόμμα μου και την Κυβέρνηση της χώρας στην οποία συμμετέχω αλλά πάνω απ’ όλα σέβομαι τη λαϊκή εντολή και τους νόμους. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι όσο δύσκολος και αν είναι αυτός ο δρόμος, όσες δοκιμασίες και αν έχει, όσες θυσίες και αν απαιτεί, αυτές οι θυσίες οι προσωπικές θυσίες, οι προσωπικές δοκιμασίες έχουν μικρή σημασία μπροστά στο κοινό καλό.

Έδειξα μεγάλη ανοχή όλο αυτό το διάστημα. Η ανοχή δεν σημαίνει και «ενοχή». Σημαίνει και υποδηλώνει αξιοπρέπεια και ευπρέπεια. Σημαίνει και υποδηλώνει διαφορετική πολιτική σκέψη. Σημαίνει και υποδηλώνει άλλη φιλοσοφία ζωής. Σημαίνει και υποδηλώνει σεβασμό στο ρόλο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και στις δεσμεύσεις που απορρέουν απ’ αυτόν.

Σεβάστηκα και σέβομαι το ρόλο που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός ακόμη και όταν αυτός ο ρόλος δεν μου επιτρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως θα ήθελα. Και δεν μετέτρεψα ούτε για μια στιγμή το βήμα της Κυβέρνησης σε ατομικό μου βήμα, παρ’ ότι έχω τεράστιο προσωπικό πολιτικό κόστος. Έχω όμως ήσυχη τη συνείδησή μου και δεν ανησυχώ για τίποτα. Ό,τι έχω πετύχει στη ζωή μου είναι καρπός της εργασίας μου και μόνο.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας).

Γι’ αυτό, κύριε Παπανδρέου, γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, δεν ανησυχώ για τίποτα. Απέναντι σε κάθε συκοφαντία, απέναντι σε κάθε κατασκευή, απέναντι σε κάθε πολιτική δολιότητα υπάρχει μια ανυπέρβλητη και ακατάβλητη άμυνα, η άμυνα της αλήθειας. Γι’ αυτό και δεν ανησυχώ καθόλου. Να γνωρίζετε, κύριε Παπανδρέου, να το γνωρίζετε καλά, ότι ούτε εσείς ούτε κανείς άλλος από το Κόμμα σας είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ηθική μου ακεραιότητα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ανησυχώ για την έκβαση της υπόθεσης εις ό,τι αφορά εμένα και τους δυο άλλους συναδέλφους μου. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει, θα δώσουμε τη μάχη της αλήθειας. Δεν ανησυχώ για τις κατασκευασμένες κατηγορίες. Δεν ανησυχώ για τις λοιδορίες απ’ όπου και αν προέρχονται. Δεν ανησυχώ και για τις απειλές που μέσα από πρόσφατη ανακοίνωσή του μου απηύθυνε ο εκπρόσωπος του κυρίου Παπανδρέου. Δεν ανησυχώ, κύριε Παπανδρέου, γιατί η σκληρή πορεία της δικής μου ζωής δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας. Δεν ανησυχώ, κύριε Παπανδρέου, γιατί στήριξα και στηρίζω τη ζωή μου σε πραγματικές αρχές και αξίες αναλλοίωτες, ανεξάρτητες από τις θέσεις και τους ρόλους. Δεν ανησυχώ, κύριε Παπανδρέου, γιατί όταν βρέθηκα σε χιλιάδες διλήμματα πάντοτε διάλεγα τη δύσκολη πορεία. Δεν ανησύχησα, κύριε Παπανδρέου, όταν η οικογένειά μου πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο γνωστών κύκλων της αθλιότητας και της ανοησίας εκείνων που νόμιζαν ότι μπορούν να με κάμψουν παρακολουθώντας και τρομοκρατώντας ακόμη και τα ανήλικα παιδιά μου. Η δημοκρατική σας ευαισθησία φυσικά δεν εκδηλώθηκε τότε.

Δεν ανησύχησα, κύριε Παπανδρέου και δεν ανησυχώ για το μέλλον μου. Για το μέλλον αυτού του τόπου ανησυχώ αν τύχει ποτέ και κυβερνήσετε με τις δόλιες μεθοδεύσεις σας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας).
Με απολύτως ήσυχη την συνείδησή μου βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν σας να σας ζητήσω την υπερψήφιση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα αναδείξει την αλήθεια αναζητώντας τις όποιες ευθύνες από την στιγμή που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση το 1998. Όποιες μεθοδεύσεις, όποιες τακτικές κινήσεις, όσους εντυπωσιασμούς και αν επιχειρήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. η σταθερή βούληση της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης θα οδηγήσει σε αυτό που όλοι πρέπει να ζητάμε: την αλήθεια. Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)


5 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

βρίζει το ψώνιο...

Ανώνυμος είπε...

Δύο μεγάλες εκπλήξεις και δύο αναμενόμενα κατακάθια από τη χθεσινή βουλή.
-Έκπληξη πρώτη, η φοβερή σε περιεχόμενο και εκφραστική δεινότητα ομιλία του Ρουσόπουλου άφησε άφωνους τους πάντες (όχι μόνο τους 300 αλλά και όλους τους τηλεθεατές)
-Έκπληξη δεύτερη, η μετριότατη ομιλία του πολυδιαφημισμένου καθηγηταρά Μπέννυ, που ήταν διαφήμιση του ξύλινου λόγου της δεκαετίας του 80, η απόλυτη βαρεμάρα.
-Αναμενόμενο κατακάθι πρώτο, ο Γιωργάκης που εκτός από το ότι δεν ξέρει ούτε να διαβάζει τους λόγους που του γράφουν, ήταν και εξαιρετικά υποτονικός στην έκφραση (μήπως έχει αναιμία, ή πρόβλημα με τα αιμοπετάλια, να το κυτάξει επειγόντως).
-Αναμενόμενο κατακάθι δεύτερο, ο έτερος Γιωργάκης ο Καρατζαφέρης, η αμετροέπεια και η εξυπναδίστικες ατάκες του οποίου απευθείνονταν σε παντελώς αγράμματους, κάτι μεταξύ Στάθη Ψάλτη και αρκούδας!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Νέα Δημοκρατία,

προδοτική διακυβέρνηση,
κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Γραφική σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει η πράσινη εμπάθεια απέναντι στο Ρουσόπουλο.
Τώρα τον κατηγορούν ως, λέει, ηθικό αυτουργό στην υπόθεση Βατοπεδίου, γιατί είχε πνευματικό τον Εφραίμ (πάνω από 1000 άλλοι έχουν πνευματικό τον Εφραίμ).
Τα «αντράχτα» στοιχεία για την ενοχή του είναι ότι ένας απολυμένος οδηγός είπε ότι είχε πάει τον Εφραίμ στου Μαξίμου και επίσης ότι «χέστηκε» και μία φοράδα σε ένα αλώνι. Α ναι, και ότι παραιτήθηκαν και δύο πράσινοι εισαγγελείς, όταν ο προϊστάμενός τους πρόσθεσε ένα ακόμη εισαγγελέα για να επισπεύσει τη διαδικασία (προφανώς δεν αρέσει πολύ στους πρασινοφρουρούς η πολυφωνία).
Τον κατηγορούν επίσης ότι πήρε 3 δάνεια ακινήτων (όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες), τον κατηγορούν ότι πήγε στο Άγιο Όρος (όπως και χιλιάδες άλλοι πολιτικοί όλων των κομμάτων), τον κατηγορούν ακόμη και ότι η γυναίκα του θέλει να εργάζεται σαν δημοσιογράφος (τι να κάνουμε αυτό το επάγγελμα έκανε και πριν τον γνωρίσει, να μείνει υποχρεωτικά στο σπίτι να πλένει πιάτα;).
Όταν η Ζαχαρέα όμως δούλευε στο Mega και στον Alpha ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ κ.κ. Πρετεντέρη, Τσίμα, Τρέμη, Καψή, Σπυράκου, Ευαγγελάτε, Βερύκιε, Κύρτσο, Δελατόλα;
Τότε δεν ήταν Υπουργός Επικρατείας ο Ρουσόπουλος;
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ γελάει με τις ανακολουθίες σας, συνάρτηση των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ των αφεντικών σας, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού και Κοντομηνά.
"Πουλημένοι τηλε-ηθοποιοί στην υπηρεσία αδίστακτων επιχειρηματιών" και οι χαζοχαρούμενοι φανατικοί πρασινοφρουροί επιχαίρουν για τις μαιμού δημοσκοπήσεις!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Σώστε την χελώνα Καραμανλέτα-Καραμανλέτα.
Σώστε την όρκα Καραμανλή-Καραμανλή


Νέα Δημοκρατία,
Πραξικοπηματική διακυβέρνηση,
κακουργηματικού χαρακτήρα.