Ειδήσεις

8 Οκτ 2008

Χέρι – χέρι Ν.Δ – Καρατζαφέρης;

Σίγουρα είναι άβολο να κατηγορείς τους αντιπάλους σου ως «αρχιερείς της διαπλοκής» και να διαπιστώνεις ότι και στο δικό σου κόμμα υπάρχουν «ιερωμένοι» που προσκυνούν το βωμό της χλιδής και της έπαρσης που δίνει η εξουσία.
Είναι σίγουρα άβολο να διαγράφεις τον Πολύζο που είπε την αλήθεια («υπάρχουν παντού διεφθαρμένοι… και στη Νέα Δημοκρατία») και να αφήνεις ήσυχους όσους σε πλήττουν με Βατοπαίδια, off shore και σε κατηγορούν ότι άνοιξες την πόρτα σε λαμόγια και καιροσκόπους.
………
Συνεχίζεται…

Είναι σίγουρα άβολο να κατηγορείς, δικαίως, τους προηγούμενους για Χρηματιστήριο και κότερα και την ίδια ώρα να σε πλήττουν ομόλογα, κουμπάροι, υποκλοπές του ίδιου σου του τηλεφώνου, Βιστωνίδες, δεκάδες βίλες και άλλες τόσες επιχειρήσεις συνεργατών σου.
Είναι σίγουρα άβολο να συγκαλείς Κεντρική Επιτροπή για τον Τατούλη και τον Πολύδωρα…

…και είναι επίσης άβολο να προβάλλει ως λύση για να μην επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αμέσως μετά την πρώτη διαγραφή, η πρόταση Καρατζαφέρη: «Εδώ και τώρα να δημιουργηθεί ένας κεντροδεξιός σχηματισμός».
Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ να συνεργαστούν ώστε η Δεξιά να μη χάσει την εξουσία.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπως δήλωσε, θα πάντρευε τον κ. Παπανδρέου με την αδερφή του, αν είχε, γιατί είναι καλό παιδί. Όμως, δε θα τον εμπιστευόταν ποτέ για διευθυντή του Τηλε Άστυ. Το έχει πει κατ΄ επανάληψη. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κύριος Καρατζαφέρης είναι έξυπνος. Έριξε ήδη γέφυρα συνεργασίας σε όλους τους «αντάρτες». Θέλει να βαφτίσει το εγγόνι του Τατούλη. Θεωρεί πολύτιμο κεφάλαιο το Βύρωνα Πολύδωρα. Δηλώνει αδερφικός φίλος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και σε όλους μαζί έχει ανοίξει τις πόρτες του κόμματός του.
Υπάρχει βέβαια ένα εμπόδιο, αλλά στην πολιτική γίνονται ακόμα και… του σπανού τα γένια.

Ο Καραμανλής έχει δηλώσει ότι δε συνεργάζεται με τα «άκρα».
Λησμονεί όμως ότι στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι ο Καρατζαφέρης είναι ακραίος. Πολλοί εξακολουθούν να τον θεωρούν κομμάτι από το σώμα της νεοφιλελεύθερης παράταξης. Οι πληροφορίες λένε ότι η ιδέα έχει τεθεί και δεν απερρίφθη, αλλά παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες.

Πολλοί ελπίζουν ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός, κοντά στα Χριστούγεννα θα ηρεμήσει τη βάση του κόμματος. Κάποιοι άλλοι όμως θεωρούν ότι η μεταστροφή που καταγράφεται με τις δημοσκοπήσεις δεν είναι προσωρινή. Άρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Εξάλλου, ο Καρατζαφέρης μπορεί να βάλει νερό στο κρασί του. Δεν είναι φυσικά αναγκαίο να ενωθούν τα δυο κόμματα. Σε περίπτωση διαγραφών και απώλειας πλειοψηφίας υπάρχουν οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που λογικά δεν θα είχαν αντίρρηση να προσφέρουν στήριξη. Αρκεί να πετύχει το… deal.

Αν με ρωτάτε, προσωπικώς, διαφωνώ με τέτοιου είδους πολιτικές συμφωνίες, όπως είχα αντίθετη άποψη με τη σύμπραξη που ονομάστηκε «βρώμικο ‘89». Όμως να μου το θυμηθείτε… στους επόμενους μήνες η… κεντροδεξιά σύμπραξη και το πώς θα υλοποιηθεί, θα απασχολήσει πολλούς.