Ειδήσεις

18 Οκτ 2008

Τραγικό ατύχημα με Αγγλίδα τουρίστρια στα «Γραδάκια», έξω από το Αργοστόλι - Καρέ - καρέ η διάσωση

Το Λιμεναρχείο Αργοστολίου έχει αυτόματο τηλεφωνητή με ηχητικές εντολές. Δεν υπάρχει ηχητική εντολή για περίπτωση ατυχήματος. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα λιμεναρχεία της Ελλάδας; Κινδυνεύουν ζωές στη θάλασσα και δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας;
Διαδώστε το σε όλα τα λιμάνια, σε κάθε πόλη: Να λειτουργεί ηχητικό μήνυμα σε περίπτωση κινδύνου.
Στις 3:00 μμ σήμερα Σάββατο, νεαρό ζευγάρι Άγγλων τουριστών έκανε πεζοπορία στην διαδρομή Φανάρι - Λάσση, έξω από το Αργοστόλι, όταν η 35χρονη Αγγλίδα ανέβηκε σε ένα βράχο για να τραβήξει φωτογραφίες. Στη προσπάθειά της για καλύτερη θέα, παραπάτησε και έπεσε στο κενό από ύψος δέκα μέτρων!
Το σώμα της σφηνώθηκε στους βράχους καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την προσέγγισή της από τη στεριά.

Ο πανικόβλητος σύζυγος άρχισε να φωνάζει για βοήθεια , όμως η περιοχή είναι εντελώς ερημική , δεν υπάρχουν σπίτια παρά μόνο ξενοδοχεία. Ευτυχώς τις φωνές άκουσε ιδιοκτήτης κοντινού ξενοδοχείου, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Σπύρος Γαλιατσάτος- και έτρεξε για βοήθεια.

Ειδοποιήθηκαν αμέσως η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ αλλά παρά τις ηρωικές προσπάθειες των ανδρών της ομάδας διάσωσης ήταν αδύνατη η προσέγγιση της γυναίκας λόγω της μεγάλης κατάβασης του βράχου. Μόνο από τη θάλασσα θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί.
Όμως η επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Αργοστολίου στάθηκε αδύνατη, γιατί πρόσφατα έχει εγκατασταθεί αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο που παραπέμπει τους πολίτες σε υπηρεσίες του Λιμενικού με ηχητικό μήνυμα, χωρίς δυστυχώς να έχει προβλεφθεί ειδική γραμμή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος.

Ειδοποιήθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σάκης Βούτος ο οποίος επικοινώνησε με το λιμενάρχη στο κινητό του τηλέφωνο αλλά όταν τελικά έφθασε το λιμενικό, η ομάδα διάσωσης της πυροσβεστικής μας και του ΕΚΑΒ τοποθετώντας μια σκάλα και με κίνδυνο της δικής τους ζωής κατάφεραν πραγματικά με ηρωικές προσπάθειες να προσεγγίσουν την άτυχη γυναίκα και να την ανασύρουν βαριά τραυματισμένη.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Αυτό το τραγικό περιστατικό θα πρέπει να γίνει μάθημα στο Λιμενικό. Καλή και η τεχνολογία, καλή και η αυτοματοποίηση αλλά έπρεπε να έχει προβλεφθεί ένας αριθμός - πχ το μηδέν που θα αναφέρεται αμέσως, σε περίπτωση ατυχήματος.
Το kefaloniapress.gr έστειλε την είδηση στο ΥΕΝ , με την ελπίδα να λυθεί αμέσως αυτό το τεχνικό πρόβλημα των τηλεφωνικών κέντρων των λιμεναρχείων σε περίπτωση κινδύνου και ατυχήματος.
...
Από: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2454&Itemid=152



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έβαλε και το Τρωκτικό και άλλο βίντεο στο οποίο αφαιρούν κάτι από τον κώλο κάποιου, στο εξωτερικό.

Μετά από τέτοια ειδίκευση μάλον πρέπει να αλάξει το όνομά του σε "Πρωκτικό", του ταιριάζει πολύ περισσότερο!