Ειδήσεις

10 Οκτ 2008

Επιβεβαιώνονται και από τρίτο υπάλληλο της πολυεθνικής εταιρείας, όσα κατέθεσε ο μάρτυρας – κλειδί για τα «υψηλά» ραντεβού του μοναχού Εφραίμ

Και τρίτος υπάλληλος της πολυεθνικής εταιρείας, επιβεβαιώνει τα όσα κατέθεσε ο Άγγελος Αποστολίδης για ραντεβού του μοναχού Εφραίμ με πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς.
Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είχε επανειλλημένως επισκεφθεί τα γραφεία της πολυεθνικής επιχείρησης, όπου συναθροίζονταν τα μέλη του Κέντρου Ελληνικού Ορθόδοξου Πολιτισμού.
.........

Διαβάστε και: Και το όνομα αυτού: Άγγελος Αποστολίδης – Ο μάρτυρας – κλειδί των «ιερών» μετακινήσεων σε Μαξίμου και ΚΕΔ κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα

Αυτοβούλως εμφανίστηκε στον εισαγγελέα, ο επί χρόνια οδηγός του ηγούμενου Εφραίμ, μετά τις συγκλονιστικές του αποκαλύψεις στην τηλεόραση του «Alpha»


Και δεύτερος μάρτυρας επιβεβαίωσε τις χθεσινές αποκαλύψεις που έκανε στον «Alpha» ο άνθρωπος που μετέφερε τον Εφραίμ σε Μαξίμου και ΚΕΔ


Ο εισαγγελέας Ηλίας Κολιούσης θα ζητήσει εγγράφως τα στοιχεία του ανθρώπου που σε χθεσινή συνέντευξή του στον «Alpha» μίλησε για τα «ιερά δρομολόγια»


Ο οδηγός των μοναχών του Βατοπεδίου, μιλάει στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» για τα ιερά δρομολόγια του Εφραίμ και Αρσένιου σε Μαξίμου και ΚΕΔ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που βρίσκω όλο και περισσότερο εξοργιστικό στην υπόθεση του Βατοπαιδίου είναι η απροθυμία (για να χρησιμοποιήσω επιεική λέξη...) της κυβέρνησης να δώσει εξηγήσεις και να επιμερίσει ευθύνες. Είναι παχυδερμισμός; Είναι ενοχή; Ή μήπως και τα δύο;

Να υπενθυμίσω ότι- της αρέσει, δεν της αρέσει- η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη: δικοί της υπουργοί αποφάσισαν και δικοί της υπουργοί συνομολόγησαν μια σειρά από αμφιλεγόμενες συναλλαγές με τη Μονή Βατοπαιδίου, οι οποίες έβλαψαν βαρύτατα το δημόσιο συμφέρον. Η πολιτική ευθύνη όσων συμμετείχαν στο νταραβέρι του Εφραίμ είναι αυταπόδεικτη. Και ο Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να επιμερίσει ή να προσωποποιήσει αυτή την αυταπόδεικτη πολιτική ευθύνη. Λογικό συμπέρασμα; Την αναλαμβάνει ο ίδιος!

Από εκεί και πέρα, το ερώτημα είναι αν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί έχουν και ποινικές ευθύνες. Η εκδοχή Σανιδά είναι ότι παραπλανήθηκαν. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι μετείχαν σε ένα καλά σχεδιασμένο μπίζνες πλαν. Ο,τι κι αν ισχύει, όμως, αυτό δεν θα το αποφασίσει ούτε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε ο γράφων: αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής.

Γιατί, όμως, η Βουλή δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των υπουργών; Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. Ε, λοιπόν, η κυβέρνηση λέει ψέματα: η δικαστική έρευνα δεν έχει καμία αρμοδιότητα να διερευνήσει ευθύνες υπουργών, μόνο η Βουλή είναι αρμόδια να το πράξει. Αρα; Τι περιμένουμε;

Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι περιμένουμε.

Η μια εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση περιμένει να ξεχαστεί το Βατοπαίδιο, όπως προσπεράστηκαν στο παρελθόν οι υποκλοπές και τα ομόλογα. Μπορεί να τους βοηθάει η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά δύσκολα το Βατοπαίδι θα εξαφανιστεί ως εκ θαύματος. Μπορεί να είναι θαυματοποιός ο Εφραίμ, αλλά όχι κι έτσι!

Η άλλη εξήγηση είναι ότι ούτε η κυβέρνηση ξέρει ακριβώς τι συνέβη- κι όταν λέμε κυβέρνηση, εννοούμε ο Πρωθυπουργός... Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά δεν ξέρω και πολλούς που να πιστεύουν ότι είναι έτσι! Οσο σιωπά ο Πρωθυπουργός τόσο περισσότερο μπλεγμένο τον θεωρούν.

Η τρίτη εξήγηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός (όπως δηλώνει ο ίδιος) τα έχει καταλάβει όλα, αλλά δεν θέλει να αντιδράσει εν θερμώ. Αν, όμως, η πολιτική είναι απλώς ζήτημα ψύξης, δεν βλέπω τι λόγο έχει ο Πρωθυπουργός να περιμένει και να εκτίθεται. Εκτός κι αν δεν δουλεύει το αιρκοντίσιον στο Μέγαρο Μαξίμου!

for the copypaste
''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχαιότητα ο κήρυκας, ο φορέας ενός μαντάτου ήταν δημοφιλής.Τόσο, ώστε να μην πληρώνει ποτέ για το φαγητό του, να θεωρείται περιζήτητος γαμπρός και οι πολιτικοί να ερίζουν ποιος θα έχει καλύτερες σχέσεις με τους περισσότερους. Βλέπετε οι κήρυκες γνώριζαν κόσμο.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ κ. ΜΑΝΕΣΗ.