Ειδήσεις

18 Οκτ 2008

Με βίζα θα συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε στην Αμερική – Δε μας συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα μη θεώρησης διαβατηρίων

Με βίζα θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι Έλληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού η χώρα μας δε συμπεριλήφθη στο πρόγραμμα μη θεώρησης διαβατηρίων που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος. Η βίζα καταργήθηκε για τις χώρες της Βαλτικής, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Νότιο Κορέα.
Εμείς πρέπει να περιμένουμε…
Και επειδή δεν είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που η αμερικανική πλευρά δεν εκπληρώσει τη δέσμευσή της να συμπεριληφθούν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη στο πρόγραμμα κατάργησης βίζας ως το τέλος του έτους, θα λάβει μέτρα όπως για παράδειγμα την υποχρέωση έκδοσης βίζας για τους κατόχους αμερικανικών διπλωματικών διαβατηρίων.


1 σχόλια:

Apostolos Syropoulos είπε...

Είναι αφελές να πιστεύουμε πλέον ότι η Ε.Ε. θα λάβει μέτρα κατά των Η.Π.Α. επειδή δεν συμπεριλ́ηφθηκε η Ελλάδα στο VWP. Η Ε.Ε. ήδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός της επέκτασης του προγράμματος που πια συμπεριλαμβάνει 21 χώρες της Ε.Ε. Άλλωστε οι άλλες χώρες που δε συμμετέχουν είτε δεν έχουν διαβατήρια νέου τύπου (όλοι οι Έλληνες έχουν), είτε το ποσοστό απόρριψης αιτήσεων για βίζα είναι πάνω από 3% (η Ελλάδα έχει 1,8% και ή Κύπρος έχει παρόμοιο ποσοστό ενώ όλες οι χώρες που μπήκαν τώρα έχουν πάνω από 3%). Άρα μέχρι να εναρμονιστούν, η Ε.Ε. μπορεί να περιμένει. Τι γίνεται όμως με εμάς; Γιατ́ί εμείς να είμαστε πάντα «η τελευταία τρύπα του ζουρνά»; Δεν έχουμε αξιοπρέπεια ως έθνος; Αν είχαμε κανένας Έλληνας δεν θα ταξίδευε ξανά στις ΗΠΑ μέχρι να αρθεί η βίζα.