Ειδήσεις

9 Οκτ 2008

Σταύρος Ξενίδης – Οι δύσκολες στιγμές του ηθοποιού που τα έλεγε «χύμα και τσεκουράτα» στην ταινία στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Η κινηματογραφική πορεία του Σταύρου Ξενίδη τον ήθελε πάντα σε δεύτερους ρόλους να «φωτίζει» με το ταλέντο του καρατερίστα τους πρωταγωνιστές.
Η πραγματικότητα θέλει τον «στρατιωτικό που τα λέει χύμα και τσεκουράτα» (στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα») να βιώνει σιωπηρά το δράμα του σ’ ένα δωμάτιο του Γηροκομείου Αθηνών (και συγκεκριμένα στο κτίριο «Ευαγγελισμός»), όπου φιλοξενούνται οι βαριά ασθενείς. Χτυπημένος από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια τα τελευταία πέντε χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός υποφέρει από μερική άνοια και αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα στο χέρι και το πόδι.

Συνεχίζεται…
Παρ’ όλο που τα έξοδα για την περίθαλψη και τη συστηματική φυσικοθεραπεία του Σταύρου Ξενίδη ξεπερνούσαν τις λιγοστές οικονομίες εκείνου και της συζύγου του, επίσης ηθοποιού -και μάλιστα με εξαίρετο ρεπερτόριο στο θέατρο- Μαργαρίτας Λαμπρινού, με διαμεσολάβηση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Αννας Φόνσου, προέδρου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», έγιναν δεκτοί στο Γηροκομείο Αθηνών.

Μετά από άμεση κινητοποίησή τους, στις 27 Μαΐου το μοναχικό ηλικιωμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε από το διαμέρισμά του στο Παλαιό Φάληρο (όπου έμεναν με ενοίκιο) σε διαμορφωμένους χώρους του Γηροκομείου και έκτοτε καλύπτει ένα μέρος των εξόδων της φιλοξενίας του από τα δικά του εισοδήματα και τη σύνταξή του.

Ο 84χρονος ηθοποιός θεωρείται βαρύ περιστατικό κι έτσι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των δύο διαμένουν σε ξεχωριστά κτίρια. Εκείνη έχει μεταφερθεί στο «Κονσόλειο», που απέχει ελάχιστα μέτρα από το κτίριο «Ευαγγελισμός», και αρκείται σε επισκέψεις στο δωμάτιό του κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρκετές φορές διανυκτερεύσεις (αφού στο δωμάτιό του υπάρχει κι ένα κενό κρεβάτι).


Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=847642&catID=16